معاونت برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور گفت: باید سال آینده سال خروج از رکود نامگذاری شود.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا ، محمدباقر نوبخت در کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه گفت: پنج مولفه برای اقتصاد کشور به تاثی از قانون برنامه پنجم به ویژه ماده 243 در نظر گرفته شده است.
وی افزود: برای خروج از رکود و دستیابی به رشد اقتصادی پنج بعد در نظر گرفته شده است از جمله خروج از رکود، دستیابی به رشد اقتصادی با رویکرد سرمایهگذاری، خودکفایی نسبی منابع نفتی و رویکرد تعلیم اجتماعی مدنظر است.
نوبخت با اشاره به اینکه امسال 2906 طرح در دستور کار قرار گرفته است گفت: امسال در سال چهارم تدوین برنامه پنجم توسعه اقتصادی هستیم و برنامههای دولت بدون همکاری مدیران امکان پذیر نیست.
معاونت برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور افزود: برای حرکت و خروج از رکود فعلی که طی سه سال گذشته برنامه چهارم آغاز شده است در حال حاضر در سال سوم برنامه هستیم و باید رشد اقتصادی در این مدت به هشت درصد میرسید که به غیر از سال اول که به سه درصد رشد رسیدیم در دو سال گذشته رشد اقتصادی منفی پنج و منفی 0.8 درصد داشتیم.
وی با بیان اینکه بهتر است سال آینده به نام خروج از رکود نام گذاری شود گفت: برای رسیدن به رشد سه درصدی در دولت تدبیر و امید در تلاش هستیم.
نوبخت افزود: در حال حاضر بستری برای تامین منابع فراهم شده است.
معاونت برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور با بیان اینکه برای منابع امسال 37 هزار و 800 میلیارد تومان منابع پیش بینی شده است گفت: در این پیش بینی پروژه های عمرانی و تملک داراییهای سرمایهای این میزان صرف می شود.
وی افزود: این رقم حدود 18 هزار میلیارد برای طرحهای ملی است که 16 میلیارد آن برای طرحهای بزرگ و دو میلیارد برای پروژههای روستایی در نظر گرفته شده است.
به گفته نوبخت، 55 هزار و 500 میلیارد ریال برای پروژههای استانی در نظر گرفته شده است.
معاونت برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور افزود: برای خروج از رکود و سرمایهگذاری سال آینده علاوه بر 37 هزار و 800 میلیارد تومان در نظر گرفته شده این میزان نیز تخصیص یافته است.
وی افزود: برای پروژههای صفر تا 20 ، 20 تا 80 و 80 تا صد درصد تکمیل نیز منابعی در نظر گرفته شده است که اکنون برای پروژههای صفر تا 20 درصد پیشرفت تدارک ویژهای نداریم.
معاونت برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور افزود: نمی توان گفت پروژههای صفر تا 20 درصد به طور کامل تعطیل می شوند بلکه بیشترین توان ما بر پروژههای 20 تا 80 درصد تکمیل شده است که 50 درصد اعتبارات را میتوان به این پروژهها تخصیص داد.
وی افزود: تمرکز دولت بر پروژههای بیش از 80 درصد پیشرفت است که بتوان حداقل 246 طرح را تا سال آینده به اتمام برسانیم.
نوبخت با اشاره به سفرهای استانی رییس جمهور از طرحهای عمرانی گفت: این طرحها با توجه به اولویت و همفکری مردم ایجاد و اجرا می شود.
به گفته معاونت برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور، بیش از 90 هزار میلیارد تومان از سوی شرکتهای دولتی کشور در سال 93 در نظر گرفته شده است که در کنار 37 هزار و 800 میلیارد تومان از سوی دولت، 90 هزار میلیارد تومان از سوی شرکتهای دولتی برای پروژههای عمرانی تخصیص می یابد.
وی در ادامه به 20 میلیارد دلار درآمد ارزی و 10 هزار میلیارد تومان ریالی موجود در صندوق توسعه ملی برای دستیابی به منابع اشاره کرد و گفت:در همین زمان که این موضوع گفته میشود ممکن است تصمیم دیگری در مجلس گرفته شود.
معاونت برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور افزود: بالغ بر 35 میلیارد دلار دیگر نیز به صورت فاینانس برای منابع سال آینده در نظر گرفته شده است که صرف نظر از دستاوردهای مثبت و راهگشا توافقات ژنو به هیچ وجه به این دستاوردها دل نبندیم.
وی با بیان اینکه این 35 میلیارد دلار می تواند برای بخش خصوصی و دولتی در نظر گرفته شود گفت: حضور مدیران می تواند برای تخصیص این منابع تاثیرگذار باشد و قرار است از چهار منبع ذکر شده برای خروج از رکود اقتصادی در سال آینده استفاده شود و پس از دو سال رشد مثبت اقتصادی ایجاد شود.
نوبخت افزود: هر چه کمتر به منابع نفتی تکیه کنیم می توانیم بیشتر در جهت رشد اقتصادی حرکت کنیم.
معاونت برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور گفت: در شرایط جدید برای واریز پولهای حاملهای انرژی از حساب به صندوق تبدیل شد که این صندوقها همچون بانکها فعالیت می کنند و مقرر شده از صد دلار درآمد نفتی 14.5 درصد به شرکت نفت و 20 درصد به صندوق واریز شود.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در درآمدهای این صندوق گفت: مقرر بود سالی سه درصد به پرداختی این صندوق اضافه شود که سال گذشته دو درصد به صورت عیدانه پرداخت شد و اکنون این رقم در حال پرداخت است.
نوبخت افزود: مقرر شده است سال آینده نسبت به امسال سه درصد کمتر از منابع نفتی استفاده کنیم و این مبلغ محصول فروش یک میلیون بشکه نفت خام است.
معاونت برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور با بیان اینکه هر بشکه به میزان 104 دلار و 60 سنت در حال فروش است گفت: منابع نفتی برای سال آینده 100 دلار برای هر بشکه در نظر گرفته شده است.
وی گفت: براساس شاخص GDP نشان می دهد تولید ناخالص هر کشور از طریق درآمد مالیاتها است که برای کشورهای پیشرفته 30 تا 40 درصد و برای کشورهای در حال توسعه 20 تا 30 درصد است.
نوبخت با اشاره به برنامه دولت آینده مبنی بر نظام جامع تامین اجتماعی گفت: این نظام در بخش هدفمندی یارانهها دنبال میشود که از سال 88 تصویب شده است.
معاونت برنامه ریزی و راهبردی رییس جمهور با اشاره به قیمت حاملهای انرژی که در مرحلهای افزایش یافت گفت: قرار بود 50 درصد این هزینهها بتواند بار سنگین اقتصادی را از دوش خانواده ها بردارد و 30 درصد دیگر صرف تولید و 20 درصد نیز در اختیار دولت قرار گیرد.
وی گفت: 50 درصد این هزینهها صرف شد و 11 هزار و 200 میلیارد تومان نیز از بودجه عمومی برداشته شد به گونهای که در کنار 38 هزار و 800 میلیارد تومان از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی 11 هزار و 200 میلیارد تومان نیز از دیگر بودجه عمومی هزینه شد.
انتهای پیام