نایب رئیس خانه معدن ایران با گلایه از پایین بودن میزان عمق حفاریهای معدنی در ایران مطرح کرد: در سالهای 1384 تا 1392 خصوصیسازی درستی صورت نگرفت و تصدیگری دولت در این حوزه عمدتا به بخش شبهدولتی غیرمتخصص تبدیل شد.
:
به گزارش سایت خبری بینانیوز ، به نقل از اقتصادنیوز، محمدرضا بهرامن با انتقاد از کمبود بودجه برای عملیات اکتشافی در سازمان زمینشناسی به اقتصادنیوز گفت: سرمایههای سازمان زمینشناسی، نیروی انسانی آن سازمان و تجربههای آن کارشناسان است. اما تنها یکی از مسوولیتهای آن سازمان مربوط به اکتشافات معدنی است و برای بقیه مسوولیتهای این سازمان تعریف مشخصی در قانون وجود دارد.
:
او بیان اینکه قانون سازمان زمینشناسی ایران با قانون سازمان زمینشناسی پیشرفتهترین کشورهای خارجی تفاوتی ندارد، گفت: مهمترین تفاوت بودجه این سازمان با بودجه سازمانهای کشورهای خارجی است، زیرا برای سازمان زمینشناسی کشورهای خارجی برای اکتشافات معدنی بودجههای کلانی در نظر گرفته میشود تا طرحهای اکتشافی به سرعت انجام بگیرد اما در ایران برای این سازمان بودجه کافی تعلق نمیگیرد.
:
بهرامن افزود: نتیجه این کمبود بودجه برآورده نشدن انتظاراتمان از این سازمان در امور مربوط به اکتشافات معدنی خواهد شد. بودجه مورد نیاز برای این سازمان زمینشناسی کافی نیست و این سازمان برای اکتشافات معدنی و فرستادن نیروهای خود برای عملیات هوایی توانایی مالی ندارد. به همین دلیل نمیتوان انتظار داشت حجم اکتشافات معدنی ایران افزایش یابد.
:
او تصریح کرد: در اکتشافات معدنی هنوز نوجوان هستیم و تاکنون عملیات حفاری معدنی ایران حداکثر تا عمق300 هزار متر صورت گرفته اما فعالان معدنی در کشورهای خارجی در عمق 2500 متر تا سه هزار متر اقدامات اکتشافی انجام میدهند.
:
نایب رئیس خانه معدن افزود: بر اساس آمارهای موجود ذخایر معدنی ایران نزدیک به 60 میلیون تن میرسد اما این رقمی است که با حداقل عمق حفاری معدنی استخراج میشود.
:
بهرامن با بیان اینکه دولت میتواند از بخش خصوصی توانمند در زمینه حفاریهای معدنی بیشتر استفاده کند، گفت: بهتر است در راستای توسعه معادن اکتشافات را به دست بخش خصوصی سپرد و عملیات حفاری معدنی را به بالاتر 2500 متر برسانیم. متاسفانه در سالهای 1384 تا 1392 خصوصیسازی درستی در بخش معدن و صنایع معدنی بزرگ کشور صورت نگرفت و تصدیگری دولت در این حوزه عمدتا به بخش شبهدولتی غیرمتخصص تبدیل شد.
:
او با بیان اینکه با همین اکتشافات سطحی مقام بالای معدنی را در منطقه داریم، افزود: اگر اکتشافات معدنی توسعه یابد با بهرهمندی از ذخایر گاز میتوان اقتصاد کشور را تکان داد اما به نظر میرسد در واگذاری معادن به بخش خصوصی واقعی مشکل ساختاری وجود دارد که نیاز به بررسی و آسیبشناسی دارد.
./.