بالاخره قرارداد توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی – آخرین فاز توسعه نیافته این میدان گازی مشترک با قطر – امضا شد.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا، در حالی که بعد از خروج چینی ها از توسعه فاز 11، دو شرکت پتروپارس و مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی مدعی شدند که قرارداد این طرح را به عنوان پیمانکار امضا کرده اند، مدیر پیگیری پروژههای پتروپارس از توسعه کامل فاز 11 توسط این شرکت خبر داده است.
سیدهادی میرباقری اعلام کرد: قرارداد توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی میان شرکت نفت و گاز پارس به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران و شرکت پتروپارس در تاریخ 23 مرداد 1392 به امضا رسید.
او با اشاره به حضور پتروپارس در فازهای 1، 4و5، و 6و7و8 پارس جنوبی در مورد جزییات قرارداد فاز 11 گفت: این قرارداد در قالب بیع متقابل امضا شده است و شرکت پتروپارس متعهد شده است که در مدت 52 ماه این فاز را توسعه دهد.
میرباقری افزود: بر اساس این قرارداد ساخت و نصب دو سکوی سرچاهی – پایه و عرشه- و حفر 12 حلقه چاه در هر سکوی سرچاهی در دستور کار قرار گرفته و دو خط لوله 32 اینج هر یک به طول حدود 135 کیلومتر جهت انتقال گاز به خشکی ساخته میشود.
مدیر پیگیری پروژههای پتروپارس اظهار کرد: ساخت تاسیسات دریافت و جداسازی و تثبیت میعانات و مخازن ذخیره میعانات در خشکی و ساخت و نصب تاسیسات صادرات میعانات گازی (SBM) از دیگر موارد این قرارداد است.
پس از گذشت حدود 50 ماه از سپردن توسعه فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی به یک شرکت چینی، بدون اجرای ابتدایی ترین فعالیتهای توسعهای، این شرکت از این طرح خارج شد.
با وجود این که در یک سال گذشته تلاشهای زیادی از سوی مسوولان ایرانی برای ترغیب چینیها به ماندن در پارس جنوبی صورت گرفت و البته هر از گاهی همین مدیران اولتیماتومهایی یک ماهه برای شرکت چینی سی.ان.پی.سی تعیین میکردند اما بالاخره چینیها خواستار ترک پارس جنوبی برای دستیابی به سود بیشتر شدند.
اما انگار تلاشها برای ماندن به ثمر نرسید و چینیها برای سود بیشتر ساز رفتن از پارس جنوبی کوک کردهاند، البته تنها از پارس جنوبی نه ایران!
قرارداد بخش بالادستی فاز11 پارسجنوبی به مدت 52 ماه بین شرکت ملینفت ایران و سی.ان.پی.سی چین امضا شده بود که بر این اساس این فاز باید در مهر سال 1392 به تولید میرسید.
سرمایه مورد نیاز برای توسعه این فاز حدود پنج میلیارد دلار پیشبینی شده بود که طبق قرارداد این شرکت چینی باید همه منابع مالی و سرمایه مورد نیاز در بخش بالادستی فاز 11 را تامین میکرد. توسعه فاز 11 با هدف تامین گاز ترش مورد نیاز واحد پارس ال.ان.جی و استحصال میعانات گازی همراه گاز اجرا میشود.
مشخصات فنی پروژه شامل تولید گاز از میدان پارس جنوبی به میزان دو هزار میلیون فوت مکعب استاندارد در روز، گاز ترش استحصالی برای خوراک واحدهای ال.ان.جی به میزان دو هزار میلیون فوت مکعب استاندارد در روز و استحصال میعانات گازی سنگین به میزان 70 هزار بشکه در روز بوده است.
پیشتر طرح توسعه این فاز به صورت قرارداد بیع متقابل به مشارکت شرکتهای توتال و پتروناس واگذار شده بود که پس از تعلل این دو شرکت برای آغاز طرح توسعه، بخش بالادستی آن به شرکت چینی واگذار شد.
انتهای پیام