در حالی جلسه روز گذشته ستاد تنظیم بازار برگزار شد که از حضور نمایندگان تولید شیر و لبنیات در این جلسه ممانعت شد؛ با این عنوان که این جلسه مربوط به بررسی قیمت و شرایط تولید شیر و لبنیات نیست، درصورتیکه به گفته مسئولان دقیقا همین موضوع در این جلسه بررسی و پیگیری شد اما مسئولان وزارت کشاورزی و ستاد تنظیم بازار از پاسخگویی دراین زمینه خودداری میکنند.
به گزارش سایت تحلیلی و خبری بینا نیوز به نقل از (ایسنا)، علیرغم پیگیریها برای اطلاع از نتایج جلسه ستاد تنظیم بازار، هیچ یک از مسئولان این ستاد حاضر به پاسخگویی نشدند و حتی معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام نیز در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه نهایتا شرایط تولید شیر و دامداریها چه میشود؟ از پاسخگویی امتناع کرد و گفت: سخنگوی ستاد تنظیم بازار مسئول پاسخگویی در خصوص قیمت شیر و فرآوردههای لبنی است.
با توجه به بلاتکلیفی دامداران و سردرگمی مصرفکنندگان نسبت به آینده بازار شیر و قیمت آن، مسئولان ستاد تنظیم بازار و وزارتخانههای تجارت و جهاد کشاورزی موظفند در زمینه مسئولیتهایی که پذیرفتهاند پاسخگوی جامعه و افکار عمومی باشند و هر چه سریعتر نسبت به اتخاذ تصمیمی مناسب اقدامات لازم را انجام دهند.
سعید سلطانی – مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران – دراین باره به ایسنا گفت: علیرغم این که براساس قانون، برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار و تصمیم گیری بدون حضور نمایندگان تولیدکنندگان وجهه قانونی ندارد این جلسه بدون حضور نماینده دامداران و کارخانههای لبنی برگزار شد و دامداران همچنان بلاتکلیف هستند.
موضوع از اینجا آغاز شد که بعد از حذف ارز مرجع از واردات نهادههای تولید، دامداران برای تامین خوراک گلههای مولد خود که به گفته کارشناسان بیش از 70 درصد از هزینههای آنها را شامل میشود با مشکلی به نام افزایش ناگهانی نقدینگی مورد نیاز برای تامین غذای دام و ادامه تولید مواجه شدند.
پس از این تصمیم ناگهانی برای حذف ارز مرجع از واردات کالاهای اساسی و نهادههای وارداتی، دو راهکار پیش روی دولت و مسئولان تنظیم بازار قرار گرفت که یا اجازه دهند تولیدکنندگان قیمتهای خود را براساس هزینههای افزایش یافتهشان بالا ببرند یا بستههای حمایتی برای آنها در نظر گرفته شود تا آنها بتوانند با همان قیمتهای گذشته به تولید ادامه دهند.
البته افزایش قیمت تمام شده برای محصولات استراتژیکی مانند شیر که طی سالهای اخیر با کاهش مصرف مواجه شده چندان منطقی به نظر نمیرسید و منتقدان بسیاری پیدا کرد چرا که به اعتقاد کارشناسان میزان سرانه مصرف حدود 80 کیلوگرمی ایران در مقایسه با کشورهای پیشرفته که بیش از 500 کیلوگرم مصرف سرانه دارند آن قدر پایین است که دیگر نباید اجازه داد مصرف این فرآورده بیش از این کاهش یابد.
در پی این اظهارات و مخالفت دامداران با افزایش قیمت شیر که حتی طی نامهای به رییس جمهور خواستار جلوگیری از افزایش قیمت آن شدند، رییس جمهور طی نامهای مخالفت خود را با افزایش قیمت این فرآورده لبنی به معاون اولش اعلام کرد و جهانگیری آن را به وزرای تجارت و کشاورزی ابلاغ کرد تا در دستور کار خود برای تصمیم گیری درباره آینده بازار شیر مدنظر قرار دهند.
گرچه جلسات ستاد تنظیم بازار طی ماه گذشته برگزار نشد و حتی جلسه هفته گذشته نیز به دلیل ترور معاون وزیر تجارت لغو شد اما قرار بود تا در جلسه روز گذشته ستاد تنظیم بازار در این زمینه تصمیمی گیری شود که البته این جلسه بدون حضور تولیدکنندگان و اطلاع رسانی به اتمام رسید.