امروز: یکشنبه، ۷ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۴۲ Sunday, 26 January 2025

داگلاس انگل‌بارت مخترع موس کامپیوتر درگذشت

داگلاس انگل‌بارت مخترع موس کامپیوتر درگذشت

آن چیزی که امروزه به آن موس می‌گوییم، ۵۰ سال پیش به شکل جعبه‌ای چوبی بود که داگلاس انگل‌بارت برای نخستین بار به عموم معرفی کرد. این مخترع آمریکایی هیچ‌گاه به واسطه اختراع موس صاحب ثروت نشد. او در سن ۸۸ سالگی درگذشت.

به گزارش سايت تحليلي و خبري بينانيوز , داگلاس انگل‌بارت، از پیشگامان علم رایانه، سه‌شنبه (۲ ژوئیه) در سن ۸۸ سالگی درگذشت. او تحولات بسیاری را به ارمغان آورد که همگی به آسان‌تر کردن کار با رایانه کمک کردند. یکی از اختراعات مهم و ماندگار این مخترع آمریکایی موس کامپیوتر بود.

موزه تاریخ کامپیوتر در ایالت کالیفرنیا شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که ایمیلی را از دختر آقای انگل‌بارت دریافت کرده که در آن ضمن اعلام خبر درگذشت پدر‌، آمده است که داگلاس انگل‌بارت در وضعیت جسمانی نامناسبی به سر می‌برده و در کمال آرامش چشم از جهان فروبسته است.

آغاز فعالیت‌حرفه‌ای داگلاس انگل‌بارت به یک بعدازظهر زمستانی در سال ۱۹۶۸ بازمی‌گردد که وی برای نخستین بار در برابر جمع یکی از ایده‌های خود را معرفی کرد. واکنش‌ها به سخنرانی‌او و ارائه ایده‌اش به اندازه‌ای مثبت بود که بعدها از آن به عنوان “مادر همه اجراها” یاد شد.

در این سخنرانی داگلاس انگل‌بارت یک شیء جعبه‌مانند را به حاضران معرفی کرد که نام “تعیین‌کننده موقعیت ایکس وای” (X-Y position indicator) را بر آن نهاده و در حقیقت همان وسیله‌ای بود که امروزه به نام موس شناخته می‌شود.  او همچنین در بخشی از سخنانش به ایده راه‌اندازی اینترنت و نخستین کنفرانس‌های ویدئویی نیز اشاره کرد.

داگلاس انگل‌بارت هرگز از راه اختراع موس پولدار نشد. مرکز تحقیقاتی استنفورد پس از ثبت اختراع وی، پروانه ساخت آن را در ازای ۴۰ هزار دلار به کمپانی اپل فروخت. این کمپانی نیز در سال ۱۹۸۳ نخستین موس تجاری را همراه با رایانه شخصی خود، اپل لیزا، به بازار عرضه کرد.

او در جریان یک مصاحبه در سال ۲۰۰۵ عنوان کرد که دو دهه گذشته از زندگی خود را به عنوان یک شکست می‌بیند، زیرا او تا به حال موفق نشده تا کمک مالی برای تحقیقاتش جمع‌آوری کند یا “موجب ترغیب کسی برای گفتگو” شود.

آقای انگل‌بارت به هنگام معرفی موس، ابزاری که به کمک آن می‌توان از بیرون رایانه به محتوای درون آن به راحتی دسترسی یافت، در آن زمان نسبت به دستکاری اطلاعات ابراز نگرانی کرده بود.

داگلاس انگل‌بارت روی فناوری‌های متعددی نظیر شبکه‌های رایانه‌ای یا ویرایشگر تصویری کار کرد. او دوبار ازدواج کرده و دارای ۴ فرزند بود.

تاکنون دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توییت بینا

9:47 (۲ ماه قبل) ۱

رشد انفجاری بیت کوین همچنان ادامه دارد

9:42 (۲ ماه قبل) ۲

ادامه همدستی ۱۳ ماهه آمریکا در نسل‌کشی غزه

9:32 (۲ ماه قبل) ۳

اولین سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان

12:08 (۵ ماه قبل) ۴

تابستان ۲۰۲۴ گرم‌ترین تابستان تاریخ شد

11:02 (۵ ماه قبل) ۵

والیبال نشسته مردان ایران، با اقتدار قهرمان پاراالمپیک شد

11:15 (۵ ماه قبل) ۶

٢۶ بازیکن به تیم ملی فوتبال ایران دعوت شدند

11:00 (۵ ماه قبل) ۷

سهم مدارس دولتی در نفرات برتر کنکور فقط ۷ درصد

10:59 (۵ ماه قبل) ۸

ترافیک سنگین در محورهای هراز، چالوس و آزادراه تهران- شمال

10:57 (۵ ماه قبل) ۹

بازداشت عامل تهدید بازیگر مطرح زن به انتشار تصاویر خصوصی‌اش در اینستاگرام

12:08 (۵ ماه قبل) ۱۰

۸۰ هزار معلم جدید از مهر امسال به جمع معلمان اضافه می‌شوند

12:01 (۵ ماه قبل) ۱۱

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت شد

12:00 (۵ ماه قبل) ۱۲

الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت شد

11:58 (۵ ماه قبل) ۱۳

سردار مؤمنی جانشین فرماندهی کل نیروهای مسلح در نیروی انتظامی شد

10:06 (۵ ماه قبل) ۱۴

عراقچی، وزیر خارجه:گفتم برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست

9:42 (۵ ماه قبل) ۱۵

اشتغال نود درصد دانش آموختگان دانشگاه ها در مشاغل غیرمرتبط

9:40 (۵ ماه قبل) ۱۶

نرخ بهره بین بانکی به بالاترین رقم خود رسید

12:48 (۶ ماه قبل) ۱۷

دستگیری ۱۹۳ شرور و اراذل و اوباش در ۷۲ ساعت گذشته

12:47 (۶ ماه قبل) ۱۸

سرعت طوفان در سیستان به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید

12:47 (۶ ماه قبل) ۱۹

مومنی: باید ورود اتباع به کشورمان متوقف شود

14:33 (۶ ماه قبل) ۲۰

جهانگیری: نباید پزشکیان را تنها گذاشت

پربازدیدها

آخرین عناوین