نوه بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران هنر را تجمیع کثرتها و انقلاب را نیز یک هنر دانست و تاکید کرد: بزرگترین هنر امام ایجاد وحدت در میان مردم در عین تکثر و اختلاف سلایق بود.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا ، حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی شب گذشته – 16 بهمن ماه – در آئین اختتامیه دومین جشنواره سراسری شعر اشراق در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی، گفت: امام راحل توانست کثرت مردم را به اجتماع و وحدت رساند و در واقع جامعه را هدفمند کردند.
وی افزود: یکی از ویژگیهای انقلاب ندیدن کثرتهاست و انقلاب ایجاد شخصیتی بالاتر از فرد بودن را برای هر فرد ایجاد میکند و و هدف والا را برای جامعه تبیین میکند.
خمینی اعتماد داشتن به مردم را از دیگر ویژگیهای شخصیتی امام راحل عنوان و اضافه کرد: ایشان همواره بر وحدت مردم تکیه داشتند و شرط بقای این انقلاب را نیز در وحدت مردم میدانست، باید با همین هنر نیز این انقلاب را یاری کرد و ظرفیتهای آن را شکوفا کرد.
وی بر لزوم هنرمند شدن طلاب تاکید کرد و گفت: طلاب باید بیش از این به زبان و ادبیات فارسی توجه نشان دهند و در میان حوزویان، به دلیل این که زبان طلبگی عربی است، باید مورد توجه قرار گیرد.
خمینی بیان کرد: توانمندی طلاب در عرصه شعر و ادب میتواند نقش زیادی در ترویج تعالیم اسلامی با زبان هنر داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه هنر را تا زمانی میتوان هنر دانست که اجزای پدیدآورده آن، خود را در قالب هنری که پدید آورده تجمیع کند، گفت: زمانی هنر بوجود میآید که وحدت پدید آمده باشد؛ وقتی که این وحدت بوجود نیاید، قطعا هنری نیز شکل نخواهد گرفت، شکسته شدن وحدت به هر قیمتی انسان را از هنر دور میکند.
این استاد حوزه گفت: در هنر وقتی کثرتها در کنار هم قرار میگیرند، معنادار میشود و این معنادار غایتمند بوده و هدفی دیگر را در پی خود خواهد داشت.
خمینی با بیان اینکه شعر وقتی معنا مییابد که در بردارنده مفاهیم بزرگ باشد، افزود: واژهها به تنهایی نقش و اثری ندارند ولی زمانی که در کنار هم قرار میگیرند مفاهیم عظیمی را شکل میدهند.
وی تصریح کرد: هنر شالوده وحدت است که تک تک مهرهها را که در گذشته در قالب منیت مطرح بودند در قالب اجتماع مطرح میکند که از این روی انقلاب نیز یک هنر متعالی است و امام راحل نیز بزرگترین هنرمند تاریخ معاصر است.
انتهای پیام