مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامهای از ایران و سه كشور ديگر خواست تا نقض حقوق بشر را متوقف کنند.
:
به گزارش سایت تحلیلی و خبری بینانیوز ، به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این مجمع ديروز پنجشنبه همچنین از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا پرونده حقوق بشری کره شمالی را به دادگاه کیفری بینالمللی ارجاع دهد. در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل نقض حقوق بشر در ایران، سوریه و میانمار محکوم شده است. نماینده ایران این قطعنامه را «سیاسی، تبعیضآمیز و مغرضانه» خواند. کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل روز ۲۷ آبان قطعنامهای را به تصویب رسانده بود که در آن از نقض حقوق بشر در ایران به ویژه «تعداد بسیار بالای اعدامها» ابراز نگرانی عمیق شده بود.
:
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران که طی سالهای گذشته اجازه ورود به کشور را نیافته است، در گزارشهای خود بارها بویژه درباره «اعدامهای گسترده» در ایران هشدار داده بود. نماینده ایران این قطعنامه را که از سوی کانادا تنظیم شده و ۴۵ کشور دیگر از تنظیم آن حمایت کردهاند «بیمعنی و غیرسازنده» دانسته بود. نماینده ایران در سازمان ملل در ادامه اعتراضات خود گفته بود که این قطعنامه «تحولات مثبتی که در دولت روحانی صورت گرفته» را مد نظر قرار نداده است.
:
بان گی مون،دبیر کل سازمان ملل، اخيرا در گزارشی گفته بود که قولهای حسن روحانی، در مورد آزادیهای بیشتر در ایران به هیچ پیشرفت قابل ملاحظهای در حقوق بشر و آزادی بیان منجر نشده است.
:
او همچنین نسبت به گزارشهای مربوط به افزایش اعدامها در ایران ابراز نگرانی کرده بود. هیات نمایندگی ایران در شورای ادواری حقوق بشر تصمیمگیری درباره پذیرش یا رد پیشنهادهای حقوق بشری ۱۰۸ کشور جهان دراین شورا را به ماه مارس ۲۰۱۵ موکول کرده است. در پیشنهادهای ارائه شده از سوی ۱۰۸ کشور جهان به ایران موارد متعددی لحاظ شده است که از جمله آنها میتوان به «لغو اعدام کودکان، لغو مجازات همجنسگرایان، لغو مجازات سنگسار، آزادی اینترنت، رفع سانسور مطبوعات و گسترش آزادی بیان» اشاره کرد.
:
واکنش افخم به تصویب قطعنامه علیه ایران
مرضیه افخم با بیان این که این قطعنامه با استفاده از منابع مغرض و غیرموثق و بهطور جانبدارانه تهیه شده است افزود: جمهوری اسلامی ایران بهصورت مستدل و مستند به ادعاهای مندرج در این قطعنامه پاسخ داده است و اگر بیطرفی و دوری از معیار دوگانه مبنای تصمیم بانیان قطعنامه میبود؛ بدون تردید نسبت به ضرورت نداشتن آن وقوف مییافتند. او ادامه داد: در شرایطی که بحران اصلی منطقه جنایات رژیم صهیونیستی و تروریسم و افراطگرایی سازمان یافته است، تصویب این قطعنامه، اصرار بر یک سیاست نادرست و از کارافتاده است.
:
سخنگوی وزارت امور خارجه سازوکار یو. پی. آر را محل مناسب و جهانشمول برای ارزیابی حقوق بشر دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران با مشارکت سازنده و فعال خود در نشست اخیر یو.پی.آر شورای حقوق بشر سازمان ملل به ارائه دومین گزارش خود پرداخت که طی آن طیف وسیعی از کشورها با شرکت فعالانه در گفتوگوها، توصیههای خود را نیز مطرح کردند و لازم است این توصیهها مورد توجه جدی قرار گیرد. افخم همچنین افزود: جمهوری اسلامی ایران یک نظام مردمسالار دینی است که در کنار تعهدات مذهبی و پایبندی به قانون اساسی و قوانین عادی خود و معاهدات بینالمللی، توسعه و ارتقای حقوق بشر در سطح ملی، منطقهیی و بینالمللی را مورد اهتمام جدی دارد.
:
گفتنی است روز گذشته مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامهای را به تصویب رساند که طی آن نقض حقوق بشر در ایران و سوریه را محکوم کرد. قطعنامههای مجمع عمومی در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران، کره شمالی، میانمار و سوریه یک رویداد سالانه به شمار میآید اما این نخستین باری است که در این قطعنامه خواستار ارجاع پرونده کره شمالی به دادگاه جنایی بین المللی است.
:
./.