هرمزگان با دارا بودن كم نظير ترين موقعيت استراتژيك دريايي در دنيا و مهمترين و پر تردد ترين بندر كشور ايران، همچون يك كشتي عظيم و مجهز بر سواحل خليج فارس به گل نشسته و راهي به دريا نمي يابد، اين تعبيري است كه چند تن از فعالان عرصه صنايع دريايي و مسئولين استان و كشور از هرمزگان داشتند.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج فارس، اولين كميته استاني انجمن مهندسي صنايع دريايي ايران در استان هرمزگان تشكيل شد كه اولين همايش اين كميته با حضور استاندار هرمزگان، دبير انجمن مهندسي صنايع دريايي ايران، عضو هيئت مديره اتحاديه مالكين كشتي ايران و فعالان و مديران عرصه صنايع دريايي هرمزگان در سالن دانشگاه صنعتي اميركبير بندرعباس برگزار شد.
در اين همايش فعالان و مسئولين عرصه صنايع دريايي كشور و استان هرمزگان به بيان نظرات، پيشنهادات و مشكلات پرداختند اما عدم بهره گيري درست هرمزگان از فرصت هاي عظيم دريايي به نوعي موضوع مشترك تمام سخنراني ها بود.
هرمزگان يك كشتي و تنها راه پيشروي اش، دريا است
استاندار هرمزگان گفت: هرمزگان مانند يك كشتي بر هزار و 100 كيلومتر از سواحل خليج فارس ايستاده و تنها راه پيشروي اش حركت به سمت دريا است.
دكتر جاسم جادري اضافه كرد: هرمزگان يعني دريا و اگر از همين يك ظرفيت بسيار بزرگ به خوبي استفاده شود مي تواند زمينه تحول استان و كشور را فراهم كند.
وي ادامه داد: رونق صنايع دريايي بايد به عنوان يك اولويت و مهمترين و اساسي ترين برنامه استان مورد توجه قرار گيرد و البته اين موضوع به پيگيري هاي فعالان در اين عرصه نيز بستگي دارد.
استاندار هرمزگان با بيان اينكه مردم هرمزگان مردمي نجيب و صبور هستند بيان داشت: نجابت خصلت ناب هرمزگاني هاست اما هر مسئله اي براي رسيدن به نتيجه پيگيري مصرانه و همگاني را مي طلبد و در زمينه استفاده و بهره گيري از دريا متاسفانه تنها عايده مردم يك ماهيگيري ساده بوده كه آن هم به شكلي ناقص است.
دكتر جادري خاطر نشان كرد: از صنايع دريايي نيز مانند ديگر بخش ها غفلت شده و فرصت هاي بزرگ ديروز از دست رفته و بايد آغازي نو داشته باشيم.
وي تاكيد كرد: براي اينكه بتوانيم در صنايع دريايي موفق عمل كنيم بايد مسائل مربوط به دريا در استان تصميم گيري، ارائه راهكار و حل شود.
وي با بيان اينكه از هيچ تلاشي فروگذار نخواهد شد اذعان داشت: به عنوان استاندار در استان هرمزگان هر كاري كه در زمينه بهره گيري بيشتر از فرصت هاي دريا بتوان انجام داد دريغ نمي كنم و تمامي مديران را براي فعاليت در اين زمينه و همكاري با بخش خصوصي فرا مي خوانم.
استاندار هرمزگان يادآور شد: بخش خصوصي داراي فكري خلاق، هوشي بالا و ريسك پذيري است كه بايد از اين افراد هر چه بهتر و بيشتر در جهت پيشرفت استان استفاده كرد.
جادري با بيان اينكه بايد به بخش خصوصي اعتماد كرد ابراز داشت: بايد به سمت تمامي دلسوزان بخش خصوصي دست همكاري دراز كنيم و تنگ نظري ها نسبت به بخش خصوصي برداشته شود.
اولين كميته استاني مهندسي دريايي كشور در هرمزگان تشكيل شد
دبير انجمن مهندسي صنايع دريايي ايران با بيان اينكه هرمزگان به مهمترين منطقه دريايي دنيا مشرف است افزود: دارا بودن مهمترين و پر تردد بندر كشور و بزرگترين صنايع كشتي سازي هرمزگان را مجهز به بهترين فرصت ها نموده است.
دكتر سيف ادامه داد: با توجه به اينكه هزار و 100 كيلومتر از سواحل خليج فارس در اختيار استان هرمزگان است و در طول اين سواحل تعداد بنادر كوچك و بزرگ كم نيست مي توان برنامه ريزي هاي بزرگي براي توسعه صنايع دريايي در اين استان كرد.
وي اذعان داشت: اولين كميته استاني انجمن مهندسي صنايع دريايي كشور در استان هرمزگان و به همت و همكاري استاندار هرمزگان تشكيل شد و اين موضوع نويدي مسرت بخش از آينده اي بهتر است.
تحول در صنايع دريايي بدون اعتماد به بخش خصوصي حاصل نمي شود
عضو هيئت مديره اتحاديه مالكين كشتي ايران نيز در اين همايش با بيان اينكه دولت بايد بخش خصوصي را در كنار خود ببيند بيان داشت: تحول در صنايع دريايي بدون اعتماد به بخش خصوصي حاصل نمي شود و اين يك واقعيت است كه بايد آن را بپذيريم.
مرادي يادآور شد: امروز بيش از 90 درصد جابه جايي كالا در دنيا توسط كشتي انجام مي گيرد اما كشور ما و استان هرمزگان با اين ظرفيت هاي عظيم نتوانسته سهم قابل توجهي را كسب كند و آنطور كه بايد در اين زمينه عمل نشده است.
وي گفت: بانك ها براي واگذاري تسهيلات به مالكين كشتي بسيار سخت گيرانه عمل مي كنند و با درخواست تضامين سنگين ملكي عملا فرد را از دريافت تسهيلات منصرف مي نمايند.
وي اظهار اميدواري كرد: دولت تدبير و اميد با وضع قوانين تسهيل كننده صنايع دريايي را به ويژه در استان هرمزگان كه بيشترين استعداد را داراست متحول نمايد.
كنار گذاشتن يكباره اتوبوس هاي دريايي هرمزگان اشتباه بود
رئيس كشتي سازي نديم گسترش نيز به نمايندگي از مالكين شناورهاي فلزي و مسافربري استان هرمزگان در اين همايش ابراز داشت: در سال 90 حادثه تلخي براي يكي از شناورهاي مسافربري اتفاق افتاد و در پي آن 17 نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند.
وي اضافه كرد: در اين حادثه بين 10 تا 15 درصد شناورهاي مسافربري موسوم به اتوبوس دريايي مقصر بودند اما طي تصميمي كاملا اشتباه از سوي مسولين سابق استاني تمام اين شناورها از رده خارج شدند.
وي تاكيد كرد: در شرايطي كه ما در بحران تحريم به سر مي برديم و همچنان در تامين بسياري از قطعات با مشكلات عديده اي مواجه هستيم با دست خود بر اين تحريم هاي ظالمانه بيشتر دامن زده و خودمان 83 فروند شناور سالم را از رده خارج كرديم.
وي با بيان اينكه با گذشت 2 سال اكثر مالكين شناورهاي از رده خارج شده هنوز هم نتوانسته اند طبق وعده استاندار وقت تسهيلات دريافت كنند ادامه داد: اين شناورها به نوعي سرمايه ملي ما محسوب مي شدند اما آنها را در شرايط تحريم از رده خارج كرديم و وعده هاي واگذاري تسهيلات و جايگزيني شناورهاي استاندارد تا حدود زيادي محقق نشده است.
وي خاطر نشان كرد: در ابتدا قرار بود 15 فروند شناور ايمن در ايزوايكو ساخته شود و در اختيارتعاوني هاي تشكيل شده قرار بگيرد سپس اين تعداد به 6 فروند تقليل يافت اما همين تعداد نيز به علت عدم واگذاري تسهيلات بانكي متوقف باقي مانده است.
وي تاكيد كرد: هرمزگان ظرفيت هاي بسيار زيادي در حمل و نقل مسافري در زمينه دريا دارد اما تبديل اين ظرفيت ها به فعل يك مديريت مناسب، منطقي و برنامه ريزي شده را مي طلبد.
مديريت بايد جايگاه خود را در بنادر تقويت کند
مدير نمايندگي سازمان مديريت صنعتي استان هرمزگان در اين همايش با بيان اينكه مقوله مديرت در بنادر و دريانوردي مغفول مانده است اظهار داشت: امروز در مباحث فني بنادر و دريانوردي توانسته ايم در دنيا داراي جايگاه شويم اما متاسفانه در مقوله مديريت خوب عمل نكرده ايم.
محمد كاظم پرنيان اضافه كرد: مباحث مديريتي در بنادر و دريانوردي از اهميت بسيار زيادي برخوردار است چرا كه با مديريت است كه مي توانيم به لحاظ توجيه اقتصادي در صنايع دريايي به موفقيت دست يابيم.
وي از پيگيري ها براي راه اندازي بزرگترين مركز آموزشي مديريت بنادر و دريانوردي در استان هرمزگان خبر داد و گفت: برنامه ريزي هاي اوليه براي راه اندازي اين مركز انجام شده و تقاضا داريم فعالان عرصه صنايع دريايي در اين زمينه نيازها و پيشنهادات خود را ارائه کنند.
شايان ذكر است در اين همايش مصباح سايباني به عنوان رئيس كميته استاني انجمن مهندسي صنايع دريايي در هرمزگان معرفي شد .
انتهاي پیام