چند روز بیشتر به برگزاری نشست بینالمللی درباره سوریه در مونتریوی سوییس نمانده است، با این حال هنوز مشخص نیست که دقیقا چه کسانی به این نشست دعوت شدهاند و چه کسانی دعوتها را پذیرفته اند.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا، مسکو پنجشنبه و جمعه، میزبان جواد ظریف و ولید معلم، وزیران خارجه ایران و سوریه است تا سه کشور در روزهای باقی مانده، آخرین رایزنیهای خود را در این باره انجام دهند.
روسیه بر شرکت ایران در این نشست اصرار دارد. از آن سو ایالات متحده با این موضوع مخالفت میکند، هرچند سازمان ملل از شرکت ایران در مذاکرات مربوط به سوریه حمایت کرده است.
کری، لاوروف و اخضر ابراهیمی در مذاکراتی که در پاریس انجام دادند بر اهمیت حضور ایران در نشست “ژنو 2” تاکید کردند اما آمریکا همچنان بر این موضع خود پافشاری کرد که ایران باید بیانیه نشست “ژنو 1” را که سال گذشته در سوییس برگزار شد را بپذیرد.
وزیر خارجه آمریکا گفت: ما از حضور ایران در جمع 30 کشوری که برای پایان دادن به بحران سوریه تلاش میکنند استقبال میکنیم و از ایران دعوت میکنیم به این جمع بپیوندد. اما تهران باید مفاد توافقنامه “ژنو 1” را بپذیرد. مشارکت ایران در نشست ژنو به اهداف کنفرانس کمک میکند اما مشارکت یا مشارکت نکردن این کشور مسالهای است که به تمامی منطقه مرتبط میشود.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود حضور نمایندگان ایران برای همایش مفید خواهد بود و او آماده است به محض هماهنگی مساله شرکت ایران از طرف روسیه و آمریکا دعوتنامه مربوطه را به تهران بفرستد.
روسیه معتقد است از تمام بازیگران بانفوذ منطقه و از جمله ایران و عربستان سعودی باید برای شرکت در همایش دعوت شود.
ظریف در روزهای گذشته سفر منطقهای به لبنان، عراق، اردن و سوریه داشت.
او در لبنان تاکید کرد: تهران در صورت “دریافت دعوتنامهای بدون پیش شرط” در ژنو 2 شرکت میکند. ” از هر ابتکاری جهت متوقف کردن درگیری سوریه حمایت میکنیم. ظریف در عین حال در دیدار با بشار اسد، رییسجمهور سوریه گفت که “ژنو 2 ظرفیتی بینالمللی برای حل بحران سوریه است.”
در دو روز آینده مسکو کانون رایزنیها درباره سوریه خواهد بود و بررسی این موضوع در دیدار سه وزیر خارجه ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام