تولید فراوردههای خام دامی یکی از شاخصهای توسعه در حوزهی کشاورزی بوده و افزایش میزان تولید در این بخش راهی به سمت خودکفایی و پیشگیری از خروج ارز از کشور را هموار میکند، در این راستا برای خودکفایی در زمینهی تولید محصولات دامی مانند گوشت قرمز «حماسهی اقتصادی» ضرورت دارد.
به گزارش سایت تحلیلی و خبری بینا نیوز ، منطقهی آذربایجانشرقی،«مسعود محمّدیان»، رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی در اینباره به ایسنا گفت: کارشناسان سازمان تولید 68 هزار و 300 تن گوشت قرمز از دامهای سنگین و سبک را دور از انتظار نمیدانند.
وی افزود: تولید گوشت از گاو به عنوان دامی سنگین در سال «حماسهی اقتصادی» 37 هزار تن در استان برآورد شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با عنوان کردن میزان گوشت گاومیش تولیدی در سال گذشته اظهار کرد: گوشت گاومیش نیز پارسال 4900 تن در استان تولید شده بود و بنا بر پیشبینی تولید 5100 تن گوشت گاومیش در استان دور از انتظار نیست.
«غفور عبداللّهی»، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی تشریح کرد: گوشت از گاوهای اصیل، بومی و دورگ استحصال میشود.
وی افزود: تبریز با تولید 780 تن گوشت از گاو اصیل برترین شهرستان در تولید گوشت از این نژاد است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با عنوان کردن دیگر شهرستانهای برتر در تولید گوشت از گاو اصیل ادامه داد: دامداران آذرشهر و اُسکو نیز با تولید به ترتیب 550 و 430 تن از تولیدکنندگان توانمند گوشت از نژاد گاو اصیل محسوب شدهاند.
عبداللهی افزود: در تولید گوشت از گاوهای بومی دامداران میانهای با پیشبینی کارشناسان میتوانند تولیدکنندهی 990 تن گوشت قرمز باشند.
به گفتهی وی، بیشترین گوشت گاومیش در مراغه، میانه و سراب به میزان 770، 700 و 480 تن تولید میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه گوشت تولیدی از گاو و گاومیش به عنوان دام سنگین در سال جاری 42 هزار 100 تن است در ادامه با اشاره به میزان تولید گوشت گوسفند در استان اظهار کرد: 24 هزار تن گوشت گوسفند در استان تولید میشود.
عبداللّهی با بیان اینکه میانه با در نظر گرفتن دارا بودن جمعیت مناسب بُز، بیشترین تولید گوشت بُز را دارد، ادامه داد: اهر در تولید گوشت نیز با تولید 2500 تن برترین شهرستان در بهرهگیری از گوسفند است.
وی با معرفی دیگر شهرستانهای توانمند در تولید گوشت گوسفند گفت: میانه، سراب، خدآفرین و تبریز با تولید سالانه 1800، 1700، 1500 و 1200 تن در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
«رضا ثقلینی»، قائم مقام معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی یادآور شد: مراغه و اهر با تولید 920 و 820 تن گوشت در جایگاههای بعدی قرار میگیرند.
وی با اشاره به تولید گوشت از گاوهای دورگ اظهار کرد: سراب، مراغه و هریس توانایی تولید 5300، 2200 و 1300 تن گوشت از گاو دورگه وجود دارد.
قائم مقام معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با معرفی شهرستانهای برتر در تولید گوشت از سه نژاد گاو در استان افزود: تبریز، میانه و سراب به ترتیب در تولید گوشت قرمز از گاوهای اصیل، بومی و دورگه برترین شهرستانها در آذربایجانشرقی شناخته شدهاند.
ثقلینی با بیان اینکه با وارد کردن نژاد پاکستانی گوسفند برای افزایش گوشت نیز تمهیداتی اندیشیده شده است، افزود: دامداران استان سالانه 3200 گوشت بُز به عنوان دامی سبک تولید میکنند.
وی دربارهی میزان تولید گوشت بُز در شهرستانهای برتر گفت: دامداران میانه، اهر، سراب، تبریز و مراغه به ترتیب با تولید سالانه 450، 360، 340، 270 و 250 تن از تولیدکنندگان برتر گوشت بُز شناخته شدهاند.
انتهای پیام