مشاور وزیر راه و شهرسازی از اجرای طرح جامع مسکن اجتماعی و حمایتی خبر داد و گفت: به زودی جزئیات این طرح از سوی وزارت راه و شهرسازی اعلام میشود.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا ، حسین عبده تبریزی اظهار کرد: مسکن اجتماعی همان مسکنی است که از طریق پسانداز تامین میشود چرا که برای خرید حتی کالایی کوچک هم باید از قبل پسانداز داشته باشیم.
طراحی صندوق حمایت برای خانهدار شدن مردم
وی گروه دیگری از افراد جامعه که نیازمند تامین مسکن هستند را اقشار متوسط تا کمدرآمد عنوان و اظهار کرد: این افراد میتوانند با کمک دولت و بخشهای دیگر از جمله تخفیف تسهیلات بانکی صاحبخانه شوند و این دولتها هستند که وظیفه مراقبت از بازار مسکن را دارند.
عبده تبریزی تاکید کرد: در حال حاضر در وزارت راه و شهرسازی مدلی از صندوق حمایت از صندوقهای موجود مسکن طراحی شده و به زودی طرحها و جزییات آن اعلام میشوند.
برنامهریزی برای ارائه تسهیلات مسکن از سوی همه بانکها
به گفته مشاور وزیر راه و شهرسازی براساس برنامهریزیهای وزیر راه و شهرسازی تسهیلات و مسکن تنها از سوی بانک مسکن ارائه نمیشود بلکه بهتر است این تسهیلات از سوی دیگر بانکها نیز اجرایی شود.
عبده تبریزی اظهار کرد: دولت میتواند با پرداخت تسهیلات به ارائه مسکن حمایتی به افراد کمک کند.
به گفته وی مسکن حمایتی در برنامه جامع دولت عنوان شده و دولتها تنها میتوانند در بخش حمایتی تامین مسکن برای اقشار کمدرآمد وارد شوند.
بازار ثانویه مسکن به زودی راهاندازی میشود
مشاور وزیر راه و شهرسازی با اشاره به راهاندازی بازار ثانویه مسکن گفت: همانگونه که سهام عدالت در دست همه مردم است باید هر چه زودتر بازار ثانویه مسکن نیز راهاندازی و معاملات قانونیتر شود.
عبده تبریزی افزود: برخی آژانسهای املاک طی سالهای اخیر در شهرکهای اطراف تهران معاملاتی انجام دادهاند که چندان مناسب بازار نبوده، حال باید شرایط انجام معاملات قانونی ایجاد شود.
وی با اشاره به ایجاد مسکن اجتماعی گفت: در طرح مسکن اجتماعی باید علاوه بر دولت، انجمن خیرین مسکنساز، اوقاف، حساب 100 امام و … با یکدیگر همکاری کنند تا بتوانند بازار خرید بلند مدت مسکن را توسعه دهیم.
ارائه زمین رایگان برای خانهدار شدن مردم
مشاور وزیر راه و شهرسازی دیگر طرحهای وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن را ارائه زمین رایگان عنوان و اظهار کرد: دولتها میتوانند با ارائه زمین رایگان به خانهدار شدن افراد کمک کنند.
عبده تبریزی با گلایه از اینکه نباید بخشی از اقتصاد را فعال کرد و در مقابل بخش دیگر دچار مشکل تورم شود، گفت: بهطور مثال نباید در بخشی از اقتصاد مالیات گرفته شود و بخش دیگر دچار تورم شود.
وی افزود: برای اجرای طرح مسکن اجتماعی ابتدا باید گروههای شامل مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی شناسایی شوند.
طرحهای وزارت مسکن برای خانهدار شدن
عبده تبریزی گفت: از جمله طرحهای جدید وزارت راه و شهرسازی ایجاد مسکن اجتماعی، مسکن حمایتی و تشکیل صندوق حمایت از دیگر صندوقهای دیگر است که به تقویت سایر صندوقهای مسکن میانجامد.
وی افزود: جزییات طرح مسکن اجتماعی و حمایتی در چارچوب طرح جامع مسکن بررسی میشود و این طرحها باید به صورت کارشناسی دقیق اعلام شود.
به گفته مشاور وزیر راه و شهرسازی دولتها نمیتوانند برای 70 میلیون جمعیت خانه بسازند بلکه باید درآمدی همچون مالیات و پول نفت را برنامهریزی کنند تا تورم به وجود نیاید.
عبده تبریزی درباره سپردهگذاریهای مسکن در بانک مسکن نیز گفت: سپردهگذاریها همچون گذشته ادامه دارد و بدین صورت نیست که چند برابر سپردهگذاریها تسهیلات داده شود.
افزایش وام مسکن به میزان 6 برابر ودیعه مثال بود!
وی با اشاره به صحبتهای اخیر وزیر راه و شهرسازی درباره افزایش وام مسکن به میزان شش برابر ودیعه گفت: وزیر راه و شهرسازی این افزایش را به عنوان مثال اعلام کرد اما افزایش مبلغ این وام برداشت شد؛ ابتدا باید اعتبارات در بانکها سنجیده شود و پس از آن میزان افزایش ودیعه اعلام شود.
بازار مسکن آرام گرفته است
مشاور وزیر راه و شهرسازی از آرامشدن بازار این روزهای مسکن خبر داد و گفت: بازار سفتهبازی مسکن آرام شده است؛ بهگونهای که بخشی از سرمایهگذاریها به سمت بازار سهام رفته و خرید و فروشهای غیرمتعارف مسکن کم شده و در این میان دولت نیز تلاش میکند وضعیت مسکن را از این حالت نجات دهد.
عبده تبریزی با اشاره به صحبتهای رییسجمهور که پیش از انتخابش درباره مسکن مهر صحبت کرده بود، گفت: آقای روحانی پیش از انتخابشان نیز به اشکالات اساسی مسکن مهر و اقتصاد اشاره کرده بود اما اکنون نمیتوان به بانک مرکزی گفت چکی امضا کند تا این طرح ادامه یابد بلکه باید منابع از هر جایی که میشود تامین شود و تعهدات دولت قبل محقق شوند.
اخذ مالیات مسکن به 3 شیوه
مشاور وزیر راه و شهرسازی در ادامه برای اخذ مالیات از واحدهای مسکونی اظهار کرد: میتوان مالیات در واحدهای مسکونی را به سه روش دریافت کرد که نوع اول آن مالیات از اراضی بایر است اما تاکنون به خوبی اجرا نشده و میتوان از شهرداری برای اجرای این طرح کمک گرفت.
وی تشویقهای مالیاتی برای موجران و مستاجرانی که به صورت بلندمدت قرارداد منعقد میکنند را از دیگر طرحهای مالیاتی عنوان و اظهار کرد: اگر واحد مسکونی به مدت سه سال اجاره داده شود، موجر میتواند با تشویق مالیاتی همراه شود.
عبده تبریزی یکیدیگر از روشهای اخذ مالیات در بخش مسکن را تشویق مالیاتی برای آن دسته از افرادی اعلام کرد که واحد مسکونی را برای مدت زمان طولانی خالی نگه داشتند.
مشاور وزیر راه و شهرسازی افزود: باید سفتهبازیهای واحدهای مسکونی کاهش یابد.
ثبتنام مسکن مهر نداریم؛ مراقب سوءاستفادهها باشید
وی گفت: در حال حاضر ثبتنامی از واحدهای مسکونی مهر در سراسر کشور انجام نمیشود و مردم مراقب سوءاستفادهها باشند.
عبده تبریزی تاکید کرد: هیچ برنامهای در بخش مسکن از دولت قبلی قطع و وصل نشده و وزارت راه و شهرسازی همه تعهدات دولت قبلی را اجرا میکند.
مشاور وزیر راه و شهرسازی افزود: بارها درباره توقف مسکن مهر صحبت شده است اما وزیر راه و شهرسازی در اجرای کلیه تعهدات مسکن مهر تاکید و اعلام کرده که همه تعهدات دولت دهم اجرا میشود.
راه تامین اعتبار مسکن مهر باید تغییر کند
به گفته عبده تبریزی اتفاقات اخیر از مشکلات مالی مسکن مهر بوده و باید تلاش شود تامین مالی مسکن مهر به شیوه سابق نباشد و راههای تامین منابع مالی مشخص شود.
نیمه تمام بودن 2 میلیون مسکن مهر
مشاور وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حال حاضر دو میلیون واحد مسکونی مهر باقیمانده که باید تکمیل و به متقاضیان تحویل داده شود، گفت: قطعا تعهدات دولت قبلی اجرایی میشود.
عبده تبریزی درباره ادامه طرح مسکن مهر گفت: شاید طرحی به عنوان مسکن مهر نداشته باشیم و این واحدهای مسکونی در گذشته به صورت اسم خاص به عنوان مهر معرفی شدند.
وی تاکید کرد: سابقه مسکن مهر به طرح جامع مسکن بر میگردد که در همان زمان قرار بود سالانه 50 هزار واحد مسکونی به عنوان مسکن اجتماعی ساخته شود.
مشاور وزیر راه و شهرسازی افزود: پس از اعلام این برنامه مقرر شد سالانه 1.5 میلیون واحد مسکونی ساخته شود و این امر موجب شد بانک مرکزی به فکر تامین اعتبار این واحدهای مسکونی باشد.
دولت یازدهم مسکن مهر را ادامه نمیدهد
وی گفت: دولت فعلی قصدی برای ادامه طرحی به عنوان مسکن مهر ندارد.
به گفته عبده تبریزی هدف، ساخت واحدهای مسکونی برای اقشار کمدرآمد است و ما اولین کشوری نبودیم که طرح جامع مسکن داشته باشیم.
وی افزود: در حال حاضر طرح جامع مسکن در وزارت راه و شهرسازی به روز میشود و کارشناسان قبلی که نظراتشان را در این باره ارائه داده بودند و در مدت هشت سال اخیر اجرایی نشد طرحهای خود را اعلام میکنند.
تشریح مشکلات مسکن مهر
به گفته عبده تبریزی برخی واحدهای مسکن مهر در کشور در بخش زیربنایی و رونمایی دچار مشکل شدهاند اما برخی دیگر بدون مشکل بودهاند. برخی شهرهای جدید فاقد کلانتری، مدرسه و مسجد بودند و برخی نیز به دلیل فراهم نشدن وسایل حمل و نقل و رفت و آمد مکانیابی خوبی نداشتند.
مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: این طبیعی است که افرادی که این واحدها را تحویل میگیرند با مشکلاتی مواجه هستند و وزارت راه و شهرسازی نیز در جهت تکمیل خدمات اقدام میکند چراکه هزینهها سنگین است اما باید تعهدات دولت قبل اجرایی شوند.
انتهای پیام