وزیر ارتباطات درباره عضویت در شبکههای اجتماعی گفت: اگر شبکهای سالم باشد عضویت و فعالیت در آن از نظر من هیچ مشکلی ندارد. برخی وزرا صفحاتی دارند و در این صفحات نظر خود را بیان می کنند و دوست دارند نظر دیگران را هم درباره آن بشنوند.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز ، محمود واعظی در شرایطی که از او خواسته شده بود سه دقیقه با زبان کاملا تخصصی در مورد حوزهاش صحبت کند اظهار کرد: امروزه هیچ کشوری را نمیتوان پیدا کرد که توسعه یافته باشد ودر آن ICT نقش نداشته باشد. به هر صورت ICT نقش کلیدی در توسعه کشورها نقش مهمی دارد و رشد ناخالص ملی نیز نقشی بسزا دارد.
وی ادامه داد: زمانی بحث مخابرات و تلفن ثابت مطرح بود اما پس از آن موبایل آمد و جای تلفن ثابت را گرفت حال نیز میتوان گفت که IT و اینترنت آن قدر رشد پیدا خواهد کرد که بی شک درآینده موبایل و تلفن ثابت را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
اما وزیر ارتباطات در ارتباط با دو برابر شدن سرعت اینترنت و وعدهای که در این زمینه داده شده بود تا پایان سال سرعت اینترنت دو برابر خواهد شد اظهار کرد: ما پیش از این نیز گفته بودیم تا پایان سال پهنای باند را گسترش خواهیم داد به این معنی که در دورهای که بنده وزارت ارتباطات به دست گرفتم پهنای باند 72 گیگابیت بود که در یک ماه اول این پهنای باند حدود 10 تا 13 گیگابایت افزایش یافت و من امیدوارم تا سال آینده به حدود دو برابر افزایش پیدا کند.
واعظی همچنین عنوان کرد: ما امیدواریم بتوانیم تا حدود دو مگابایت اینترنت به منازل بدهیم که با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات این مهم محقق خواهد شد.
وی همچنین یادآور شد: با راه اندازی این شبکه قرار نیست دو شبکه مجزای اینترنت در خانوادهها وجود داشته باشد بلکه آنها میتوانند از شبکه ملی اطلاعات استفاده کنند و با استفاده از این شبکه سایتهایی که در داخل کشور میزبانی میشوند قطعا با سرعت بیشتری در اختیار کاربران قرار خواهند گرفت و سایتهایی که در خارج از کشور میزبانی میشوند طبیعتا سرعت کمتری خواهند داشت.
عضو کابینه دولت یازدهم همچنین در پاسخ به سوالی که درباره صفحه فیس بوکش از او پرسیده شد اظهار کرد: فردی به نام من صفحهای در فیس بوک ایجاد کرده و حدود 48 ساعت هم با آن صفحه فعالیت کرد اما به هر حال جلوی این صفحه گرفته شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وی به عنوان وزیر ارتباطات وجه تمایزی با سایر افراد در دسترسی به اینترنت و تلفن همراه ندارد، اظهار کرد: شاید تمایز من با افراد عادی این باشد که اکنون تمام زمانم به این حوزه مصروف میشود زمانی عادت داشتم که در طول روز تمام خبرهای بینالملل و داخلی را پیگیری کنم اما حالا آن قدر گرفتار شده ام که شاید بیش از پنج تا 10 دقیقه فرصت نداشته باشم خبر بخوانم.
وزیر ارتباطات در ادامه صحبتهای خود در ارتباط با بحث آنتندهی تلفنهای همراه اظهار کرد: طی چند سال گذشته ما در وزارت ارتباطات سه تغییر وزیر داشتهایم که این موضوع باعث شده است این وزارتخانه نتواند جایگاه اصلی خود را پیدا کند. حال ما امیدواریم در دولت جدید این اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: در زمینه آنتندهی موبایل نیز ما حدود یک ماه قبل با اپراتورهای مختلف جلساتی برگزار کردیم اما مردم فکر میکنند که مسوول مشکلات مخابرات همراه اول ،ایرانسل و سایر اپراتورها وزارتخانه است در صورتی که این ها اپراتورهای خصوصی هستند.
واعظی درعین حال یادآور شد: اکنون ما براساس پروانهای که برای اپراتورها صادر کردیم آنها را موظف به ارتقا کیفیت و آنتندهی کردهایم و قرار بر آن است که تلفن گویایی نیز اعلام شود تا مردم بتوانند مشکلات خود را در این زمینه را از طریق این تلفن اعلام کنند.
وی همچنین به نقش مهم رقابت در کیفیت اپراتورها اشاره کرد و گفت: زمانی که کل بازار در دست دو اپراتور باشد آنها حتی میتوانند با همدیگر تفاهم کنند اما ما به دنبال آن هستیم که حتما اپراتورهای سوم و چهارم فعال شوند تا رقابت به شکل جدیتر ادامه پیدا کند.
وی در پاسخ به سوالی که درباره فروش سالانه اپراتورها مطرح شده بود هم اظهار کرد: شاید این اعداد و ارقام محرمانه باشند اما فروش اپراتور اول و دوم حدود 10 هزار میلیارد تومان است که از این میان حدود 30 درصد آن به حساب دولت واریز میشود.
واعظی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد در ارتباط با بحث حفاظت از اطلاعات کاربران موبایل و پیامکهای تبلیغاتی ناخواستهای که برای کاربران ارسال میشود توضیح داد:از زمانی که تلفن همراه وارد کشور شد این مشکل در موارد متعدد پیش آمد خیلی اعتراضی نسبت به آن صورت نگرفت و حال که تعداد کاربران تلفن همراه گسترش یافته میزان این اعتراضات بیشتر شده که من فکر میکنم این موضوعی است که مردم باید آن را اطلاع دهند و کدی وجود داشته باشد که با وارد کردن آن ارسال این پیامکها برای افراد متوقف شود.
وی در پاسخ به سوالی که درباره واگذاری وظایف وزارت ارتباطات مطرح شده بود اظهار کرد: فکر میکنم وزارت ارتباطات ماموریتی دارد که اگر تمام این بخشها کنار یکدیگر باشند میتواند آن ماموریت را به شکل مناسب اجرا کند اما اکنون تمام این بخش ها کنار یکدیگر نیستند.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره جدایی سازمان فضایی از وزارت ارتباطات مطرح شده بود گفت: سازمان فضایی انشاءالله به مجموعههای ما بازخواهد گشت چرا که طبق قانون این سازمان متعلق به وزارت ارتباطات است و شورای عالی اداری نمیتواند آن را به بخش دیگری ملحق کند مگر این که این اتفاق با حکم مجلس صورت بگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که جدایی این سازمان با مصوبه دولت صورت گرفته اظهار کرد: آنچه که به موجب آن سازمان فضایی از وزارت ارتباطات جدا شد مصوبه دولت نبود بلکه نظر رییس جمهور وقت بود. این طور نبود که در دولت بررسی شده و رای بیاورد. ضمن آنکه حتی آنچه در مجلس مصوب میشود حتی در دولت نمی تواند جابه جا شود مگر این که مجلس اختیار این موضوع را به دولت داده باشد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که معمولا روز خود را چگونه سپری می کند توضیح داد: معمولا صبحها بعد از نماز صبح یک ساعت ورزش می کنم که در گذشته به این شکل بود که معمولا به کوه می رفتم اما اکنون کوه رفتنها کمتر شده و اغلب همراه با همسرم به پارک می رویم و با دستگاه ورزش می کنیم.بعد از آن نیز حدود ساعت یک ربع به هشت تا هشت به دفتر می روم و در این مدت پیش نیامده که قبل از ساعت یک ربع به 11 و 11 شب به خانه بازگردم.
واعظی در پاسخ به سوالی که مبنی بر تخصصش این حوزه با وجود ایجاد فاصله بیست و چند ساله مطرح شده بود اظهار کرد:برخی موضوعات مانند ریاضی هستند که حالت پایه دارند و این پایه ها تغییر نمی کند.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اگر در اینترنت جست وجو شود از او تعداد بی شماری مقاله سیاسی دیده میشود اما درحوزه ارتباطی چند مقاله از او وجود ندارد گفت: معمولا مسوولیت اجرایی به افراد اجازه کار پژوهشی و نگارش مقاله نمیدهد حتی همین چند مقالهای که از بنده در حوزه ارتباطات وجود دارد متعلق به زمانی است که فعالیتهای پژوهشی می کردم و وظیفه اجرایی بر عهده نداشتم.اما به هر صورت در تمام این مدت تلاش کردهام که با مطالعه خود را در این حوزه به روز نگه دارم.
انتهای پیام