کتابهایی با موضوع زندگی توماس ادیسون (مخترع بزرگ آمریکایی)، گراردوس مرکاتو (پدر علم نقشهکشی) و « نخستین فرعون مؤنث» (حتشپسوت) منتشر شد.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز، این کتابها درقالب طرحی با عنوان «شخصیتهای ماندگار» از سوی انتشارات ققنوس به چاپ رسیدهاند.
«توماس ادیسون» (مخترع بزرگ آمریکایی) نوشته مایکل برگن با ترجمه فرید جواهرکلام یکی از این کتابهاست که در پشت جلد آن درباره ادیسون نوشته شده است: «توماس آنوا ادیسون هنگام کودکی مجذوب تکنولوژی و آزمایشهای شیمیایی شد. بعدها تلاش او برای تکمیل تلگراف، به نخستین اختراع او یعنی گرامافون انجامید؛ اختراعی که زمینهساز زندگی سرشار از کشف و اختراع او شد. لامپ فروزانش، وی را به قهرمانی مردمی بدل کرد و بسیاری به او لقب «جادوگر منلوپارک» را دادند. ادیسون با انگیزه کنجکاوی و تمایل به آسانتر کردن زندگی برای همگان، در نهایت جهان را تغییر داد.»
این کتاب در 102 صفحه با شمارگان 1000 نسخه و قیمت 5200 تومان به چاپ رسیده است.
کتاب دیگر به «نخستین فرعون مؤنث» (حتشپسوت) اختصاص پیدا کرده که پاملا دل آن را نوشته و فاطمه شاداب آن را به فارسی برگردانده است.
در پشت جلد این کتاب نیز آمده است: «جوامع کهن مردان و زنان منحصر به فردی داشتهاند که اثر خود را بر جهان گذاشتهاند. هرچه بیشتر درباره آنها میخوانیم، از دستاوردهایشان بیشتر شگفتزده میشویم. این مردان و زنان تاریخ را ساختهاند و تغییر دادهاند. فرعونی که بیش از 3500 سال قبل بر مصر فرمان میراند، یکی از جالب توجهترین اسرار جهان باستان است.
حتشپسوت، نخستین و قدرتمندترین فرعون مؤنث جهان، تا اواسط قرن نوزدهم تقریبا ناشناخته بود، هرچند توطئه برای محو حتشپسوت از تاریخ وجود داشت، میزان چشمگیری از جزییات واقعی درباره زندگی او آشکا رشده است. او که در حروف هیروگلیف روی معبدش هم به صورت مرد و هم به صورت فرعون تصویر شده است، یادبودهایی ساخت و هیأتهایی را گسیل داشت که فرهنگ مصر را غنی میکردند.»
این کتاب در 102 صفحه با شمارگان 1500 نسخه و قیمت 5200 تومان به چاپ رسیده است.
کتاب دیگر مربوط به «گراردوس مرکاتور» (پدر علم نقشهکشی نوین) است که آن را آن هاینریش نوشته و شیوا مقانلو به فارسی ترجمه کرده است.
در پشت جلد این کتاب نیز درباره گراردوس مرکاتور نوشته شده است: «گراردوس مرکاتور جغرافیدان قرن شانزدهم در سال 1512 م در روپلموند، فلاندر متولد شد. او در دورهای از کشمکشهای مذهبی میزیست و برای مدتی به جرم بدعت به زندان انداخته شد. مرکاتور حرفهاش را به عنوان سازنده ادوات ریاضی آغاز کرد، اما با نقشه جهان سال 1569 خود، که شیوه جدیدی از نمایش زمین کروی را بر روی کاغذ مسطح معرفی میکرد، به شهرتی ماندگار رسید.
این روش که سیستم تصویری مرکاتوری نامیده میشود، همچنان امروزه به کار میرود. کتاب 1585 او با عنوان « اطلس» نخستین کتابی بود که از این واژه برای توصیف مجموعه نقشهها استفاده کرد.
این کتاب نیز در 111 صفحه با شمارگان 1500 نسخه و قیمت 5200 تومان در نشر ققنوس به چاپ رسیده است.