خرما جایگزین مناسب برای زولبیا و بامیه در سفره افطاری
یک کارشناس تغذیه در چهارمحال و بختیاری، خرما، کشمش و توت خشک را جایگزین مناسبی برای زولبیا و بامیه بر ...

یک کارشناس تغذیه در چهارمحال و بختیاری، خرما، کشمش و توت خشک را جایگزین مناسبی برای زولبیا و بامیه بر سر سفره‌های افطاری دانست و گفت: مصرف خرما در ماه مبارک رمضان و هنگام افطار توصیه می‎شود؛ چراکه سبب افزایش سریع قند خون و به دنبال آن هضم و جذب بهتر غذا می‌شود.

 

به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا ،بهمن فروزنده در گفت‌وگو با خبرنگارخبرگزاری، با اشاره به استفاده از زولبیا و بامیه در ماه رمضان، اظهار کرد: زیاده‎روی در مصرف این دست از شیرینی‌ها به وضوح موجب افزایش وزن می‎شود، بنابراین مصرف خرما، کشمش و توت خشک به جای زولبیا و بامیه از سوی کارشناسان تغذیه به روزه داران توصیه می‌شود.

 

وی افزود: مصرف قندها و شیرینی‏‌های طبیعی مانند خرما، کشمش و توت خشک که منبع خوبی از املاح،‌ ویتامین‎ها و انرژی‎ها هستند به جای انواع شیرینی تهیه شده با شکر توصیه می‌‎شود.

 

فروزنده به تشریح خواص خرما پرداخت و گفت: خرما میوه‏‌ای انرژی‎زا و سرشار از آنتی اکسیدان‎ها، ویتامین‏‌ها و عناصر معدنی است که باید در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود و مصرف آن در ایام روزه داری بدلیل طبع گرم و در اختیار گذاشتن سریع انرژی برای بدن بسیار ارزشمند است.

 

وی افزود: این میوه سبب تحریک هورمون‌های رشد در کودکان و نوجوانان می‎شود و با تقویت سیستم ایمنی بدن از ابتلا به بیماری‎های مختلف از جمله برخی سرطان‌ها و کم خونی جلوگیری می‌کند.

 

به گفته وی، میوه خرما فاقد چربی و پروتئین ولی دارای حدود ۷۰ درصد کربوهیدرات(بیشتر از نوع قندهای محلول) است و مهم‌ترین قندهای میوه خرما گلوکز و فروکتوز است که سبب تولید کالری زیاد می‌شود.

 

فروزنده اظهارکرد: به ازای مصرف هر کیلوگرم خرما حدود ۳۰۰۰ کالری ایجاد می‎شود به همین دلیل خرما میوه‎ای انرژی‌زا خوانده می‎شود.

 

وی گفت: مصرف میوه خرما در همه ماه‎های سال بخصوص ماه مبارک رمضان و هنگام افطار توصیه می‎شود، چراکه سبب افزایش سریع قند خون و به دنبال آن هضم و جذب بهتر غذا می‌شود.

 

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: مصرف خرما برای بیماران دیابتی باید بر اساس میزان قند خون و با نظر پزشک یا کارشناس تغذیه انجام گیرد و در صورت تنظیم و کنترل بودن قند خون آنان، خرمای مصرفی باید از نوع زرد زاهدی باشد.

 

فروزنده هم‌چنین در خصوص مصرف توت خشک به جای شیرینی‏‌های تولید شده با شکر، گفت: توت سفید سرشار از املاح معدنی، تانن، مواد چربی و ویتامین‌های A و C است.

 

به گفته وی، توت به علت داشتن مواد قندی بدن را تقویت می‌کند، ادرارآور، آرامبخش اعصاب و برای بیماری‌های دستگاه تنفسی و زخم معده مفید است.

 

فروزنده مصرف مغزها،‌ موز،‌ آب و آبمیوه تازه در فواصل افطار تا سحر را نیز در این ماه توصیه کرد و افزود: هم‌چنین بهتر است مصرف غذاهای سرخ شده، خیلی شیرین، شور و ترش به حداقل برسد.

 

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: روزه‎داران باید از مصرف نوشیدنی‎های گازدار، چای پررنگ و قهوه با توجه به زمان طولانی روزه داری خوداری کنند؛ چراکه مصرف آن باعث دفع مایعات بدن از طریق ادرار می‎شود و بدن با کم آبی، درد و گرفتگی عضلات مواجهه می‌شود.

 

انتهای پیام


برچسب :    ، 
  • ارسال ایمیل به دوستان در یاهو
  • اضافه کردن به Google Bookmarks
  • داغ کن - کلوب دات کام
  • Reddit
  • Twitter
  • facebook
  • balatariin
  • RSS
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (بدون امتیاز)
Loading...

نظرات کاربران

ارسال نظر

مشاهده قوانین ارسال نظر

  • جديدترين خبرها
  • منطقه آزاد ماکو
  • بازار
  • ورزش
  • جامعه
نظرسنجی

نمره شما به دولت دکتر روحانی؟

مشاهده نتایج

Loading ... Loading ...
ديدني ها
داغترين ها
تبليغات

تبلیغات در سایت خبری بینانیوز

درج آگهی

خرید اینترنتی



نتایج زنده مسابقات بهمراه جدول لیگ

خبرهای خبرگزاری ها

براي مشاهده جديدترين خبرهاي درج شده در خبرگذاري هاي ديگر از ليست بالا خبرگذاري خود را انتخاب نماييد

عضویت در خبرنامه


 

برای دریافت خبرهای سایت در خبرنامه عضو شوید
بينانيوز ، بينش و بينايي مي بخشد - Copyright © 2016 RSS