دستاورد جدید محققان دانشگاهی برای جلوگیری از رشد باکتری‌ در شیر
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به منظور افزایش عمر و کیفیت مواد غذایی، اقدام به ساخت نانوپوششی ضد میکروبی کرده‌اند که ...

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به منظور افزایش عمر و کیفیت مواد غذایی، اقدام به ساخت نانوپوششی ضد میکروبی کرده‌اند که قابل کاربرد جهت بسته‌بندی مواد غذایی از جمله شیر خواهد بود.

 

به گزارش سایت تحلیلی و خبری بینانیوز، مهندس عبدالحمید صادق‌نژاد، کارشناس ارشد مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و محقق طرح با بیان این که نتایج این طرح علاوه بر صنایع غذایی، مورد توجه صنایع نساجی، بهداشتی و دارویی نیز قرار خواهد گرفت، اظهار کرد: صنعت بسته‌بندی فعال یکی از روش‌های نوین بسته‌بندی مواد غذایی است که با ایجاد تغییراتی در نوع بسته‌بندی باعث افزایش طول عمر، حفظ کیفیت، سلامت، طعم و بوی غذا می‌شود.

 

وی افزود: بسته‌بندی ضد میکروبی، یکی از این انواع بسته‌بندی است که مانع رشد باکتری‌ها در محصول مورد نظر می‌شود و در نتیجه افزایش عمر و کیفیت ماده غذایی را در پی خواهد داشت. هدف اصلی این پروژه، ساخت فیلمی پلیمری با خاصیت ضدمیکروبی با استفاده از نانوذرات نقره است که در صنایع بسته‌بندی مواد غذایی به ویژه مواد لبنی مورد استفاده قرار گیرد.

 

محقق طرح تصریح کرد: به علت خاصیت ضد میکروبی، می توان از این پوشش در صنایع بسته بندی مواد غذایی استفاده کرد. به عنوان مثال چنانچه پوشش داخلی پاکت‌های شیر از این جنس باشد، مانع از رشد باکتری‌ در شیر می‌شود.

 

صادق‌نژاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر افزایش طول عمر مواد غذایی بویژه شیر توسط فرایندهای حرارت‌دهی انجام می‌شود. اما این فرایندها باعث کاهش ارزش غذایی این مواد می‌شود. این در حالی‌ است که با این فناوری، افزایش طول عمر مواد غذایی بواسطه‌ی تغییر در بسته‌بندی آن‌ها صورت گرفته و به این ترتیب ارزش غذایی آن‌ها محفوظ می‌ماند. از طرفی هزینه‌ی فراوان فرایندهای حرارت‌دهی مانند پاستوریزه کردن تا حد قابل توجهی کاهش می‌یابد.

 

صادق نژاد تصریح کرد: از آنجا که فرایند به کار رفته در ساخت این پوشش جهت اصلاح الیاف نساجی نیز قابل استفاده است، می‌توان با این روش الیاف نساجی ضد میکروبی نیز تولید کرد که در صنایع بهداشتی- دارویی قابل کاربرد خواهد بود. همچنین در استخرهایی که آب به مدت طولانی در آن ذخیره می‌شود و امکان به‌ وجود آمدن جلبک در آن‌ها وجود دارد، به کارگیری این پوشش بر روی دیواره‌های استخر مفید واقع می‌شود.

 

محقق طرح گفت: جهت ساخت پوشش نانوکامپوزیتی پلی اتیلن- نانو نقره با خاصیت ضد میکروبی، در ابتدا نانو ذرات نقره با استفاده از یک واکنش شیمیایی که فرایندی سبز است، از نمک آن تهیه می‌شود. سپس فیلم‌های پلی اتیلنی توسط فرایند تخلیه‌ی الکتریکی کرونا (پلاسما) اصلاح می‌شوند. در نهایت فیلم‌های اصلاح شده وارد محلول نانو نقره شده تا بوسیله واکنش شیمیایی دوقطبی، نانو ذرات بر روی سطح آن قرار گیرند. جهت بررسی فعالیت ضدمیکروبی این پوشش از آزمون‌های شمارش باکتری و عدم هاله رشد استفاده شده است.

 

صادق نژاد یادآور شد: در حال حاضر، طراحی و بهره‌وری از این پروژه به صورت یک سیستم پایلوت به انتها رسیده است. به این ترتیب که فیلم پلیمری به صورت اتوماتیک و پیوسته، وارد دستگاه شده و عملیات اصلاح سطح بر روی آن صورت می‌گیرد. پس از پوشش‌دهی سطح پلیمر اصلاح شده با نانو‌ذرات، شست و شو صورت گرفته و خشک می‌شود. محصول نهایی در انتهای عملیات، توسط یک الکتروموتور به صورت رول جمع‌آوری می‌شود. این طرح پس از پشت سر گذاشتن آزمایش‌های تکمیلی قابلیت تولید در مقیاس صنعتی را دارد.

 

وی تصریح کرد: همچنین گواهی ثبت اختراع این طرح به شماره ۷۵۰۳۳ در سال ۱۳۹۱ توسط اداره مالکیت صنعتی صادر شده است.

 

نتایج این تحقیقات که با همکاری مهندس عبدالحمید صادق‌نژاد، دکتر عبدالرضا اروجعلیان، دکتر احمدرضا رئیسی و مهندس شهرزاد فاضل استرکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت گرفته، در مجله‌ی Surface and Coatings Technology منتشر شده است.

 

انتهای پیام


برچسب :    ، ، ، ، ، 
  • ارسال ایمیل به دوستان در یاهو
  • اضافه کردن به Google Bookmarks
  • داغ کن - کلوب دات کام
  • Reddit
  • Twitter
  • facebook
  • balatariin
  • RSS
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (بدون امتیاز)
Loading...

نظرات کاربران

  • شیر این غدای کامل انسان از طفولیت تا کهولت خیلی وقت ها بدلیل اهمال و انکار انسان تبدیل به خواص ضد خود می شود. یعنی به جای کمک به سلامت انسان، سلامت انسان را به خطر می اندازد. شیر که حاوی مواد کافی قند و پروتئین است در هر پروسه از تولید می تواند در معرض آلودگیهای مختلف قرار بگیرد که بارزترین آنها داشتن بار میکروبی شیر است. حد استاندارد برای بار میکروبی شیر ۱۰۰ هزار و در نهایت یک میلیون واحد است. رعایت این استاندارد در دامداری‌های صنعتی به مراتب بیش از دامداری‌های غیر صنعتی است. چندین رساله دکتری در ایران با آمار و ارقام دقیق این مهم را ثابت کرده است. رقمی در حد ۲۰ میلیون واحد آلودگی هم در شیرهای تولیدی به ثبت ‌رسیده است. منتها مثل هر مورد دیگر یک روز خبر روی آنتن است و صدها روز در درون و بیرون سلولهای بدن که هر چه می خورد و می بیند باقیمانده سموم، سبزی خوردن آلوده، پازازیت، بنزین با اکتان پائین و حرص و جوش در حد جوش است. برگردم به مقوله شیر در این مورد هم مثل هر مقوله دیگر بهداشتی عمل به شعار پیشگیری بهتر از درمان است بهترین و کم هزینه ترین راه حل است. وگرنه دامدار برای تحویل شیر+میکروب خود باید به انواع حیل متوسل بشود که شناخته ترین آنها افزودن وایتکس به شیر و یا خوراندن آنتی بیوتیک به دام است! دو مضار بزرگتر و مهلک تر از ضرر خود میکروب! بعضا که کارشناسان تغذیه توصیه می کنند به مصرف سه لیوان شیر در هر روز! آدم به این جمله چند بار می خندد ۱)مصرف شیر عادت اغلب مردم ایران نیست، ۲) پولش را از کجا بیآورد و ۳) شیر کدام کارخانه را ترجیح بدهد. قاعدتا شیر گران خاصیت گران هم دارد. با این مقدمه و خواندن روشهای بکار گرفته در این تحقیق می رسم به این پرسش های چندگانه که با این بار میکروبی شیر چقدر باید نانوسیلور مصرف کرد؟ چقدر عوارض دز بالای نانوسیلور در ممالک مختلف و در ایران مطالعه شده است؟ چقدر نانوسیلور تولیدی وطنی قابل اطمینان است؟ این راه حل است یا مسکن؟ تلفیق همه این موارد کجا دیده شده است؟

    رای شما: Thumb up 1 Thumb down 0


ارسال نظر

مشاهده قوانین ارسال نظر

  • جديدترين خبرها
  • منطقه آزاد ماکو
  • بازار
  • ورزش
  • جامعه
نظرسنجی

نمره شما به دولت دکتر روحانی؟

مشاهده نتایج

Loading ... Loading ...
ديدني ها
داغترين ها
تبليغات

تبلیغات در سایت خبری بینانیوز

درج آگهی

خرید اینترنتی



نتایج زنده مسابقات بهمراه جدول لیگ

خبرهای خبرگزاری ها

براي مشاهده جديدترين خبرهاي درج شده در خبرگذاري هاي ديگر از ليست بالا خبرگذاري خود را انتخاب نماييد

عضویت در خبرنامه


 

برای دریافت خبرهای سایت در خبرنامه عضو شوید
بينانيوز ، بينش و بينايي مي بخشد - Copyright © 2016 RSS