رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دوره انکار مسائل زیست محیطی گذشته و با توجه به تغییر رویکرد دولت جدید، امیدواریم تا شاخص های زیست محیطی اصلاح شود.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا ، معصومه ابتکار در مراسم اهدای جایزه ملی محیط زیست که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، گفت: خوشبختانه در این دوره رئیسجمهوری داریم که با رویکرد و برنامههای زیست محیطی وارد عمل شده است.
وی ادامه داد: برخی از مشکلات محیط زیست مانند بحران دریاچه ارومیه حاصل انکار مشکلات است که خوشبختانه در دولت یازدهم این مسئله وجود ندارد.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: امروزه محیط زیست رویکرد جهانی دارد و مربوط به یک کشور یا یک منطقه نیست. بلکه تاثیرات آن زنجیروار در نقاط مختلف احساس میشود.
ابتکار با بیان اینکه در آستانه روز جهانی محیط زیست قرار داریم افزود: گرم شدن کره زمین، به جا گذاشتن ردپای زیستی است که امروزه بیش از ظرفیت و توان اکولوژیک طبیعت از آن استفاده میشود. از این روست که مشکلات محیط زیست جنبه جهانی دارد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مسائلی مانند تنوع زیستی، آلودگیهای آب، هوا، خاک افزود: مسائل زیست محیطی باید مورد توجه جهان قرار بگیرد که قطعا کشور ما نیز از این مسئله مستثنی نیست.
وی افزود: رئیسجمهوری در حالی دولت را تحویل گرفت که شرایط زیست محیطی ناخوشایند بود و ایشان برنامه راهبردی پایداری، حفاظت و اقتصاد محیط زیست را برنامهریزی کرد.
ابتکار با بیان اینکه تصمیم سازان و حکمرانان کشور باید مسائل زیست محیطی را جهانی ببینند، گفت: این مسائل از بعد زمان و مکان خارج شده و خوشبختانه رئیسجمهوری نیز به این مسئله واقف است.
ابتکار با تاکید بر اینکه سازمانها و دستگاههای دیگر باید نسبت به وضعیت زیست محیطی خود برنامه ریزی داشته باشند، افزود: سازمان حفاظت محیط زیست با عنوان یک سازمان نظارتی توان اجرایی لازم برای انجام وظایف خود ندارد و این در شهرهای کوچکی که در سالهای اخیر به مراکز بزرگی تبدیل شدهاند، کاملا محسوس است از این رو نیازمند مهندسی مجدد و بازآرایی ساختار سازمان حفاظت محیط زیست هستیم.
وی ادامه داد: موضوع دیگری که وجود دارد معیشت کارکنان و وضعیت محیط بانان است که باید بهبود یابد و در این امر نیازمند همراهی رئیس جمهور هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش سازمانهای مردم نهاد گفت: خوشبختانه رویکرد دولت حمایت از مشارکتهای مردمی برای سازندگی کشور است و یکی از قوی ترین زمینههای فعالیتهای اجتماعی در سازمانهای مردم نهاد بحث محیط زیست است.
وی با اشاره به اقدامات خوب سمنهای محیط زیستی در سراسر کشور گفت: سازمانهای مردم نهاد اقدامات خوبی انجام دادهاند از جمله اینکه در غرب کشور نهضت کنارگذاشتن شکار و تفنگ را ایجاد کردهاند. البته سمنها از رئیس جمهوری درخواست حمایت دارند. امیدواریم هرچه زودتر لایحه حمایت از سازمانهای مردم نهاد نیز شکل بگیرد.
ابتکار با بیان اینکه در8 تا 9 ماه گذشته اتفاقات خوبی به پشتوانه مردم در زمینه محیط زیست رخ داده، گفت: مهمترین این اقدامات احیای شورای عالی محیط زیست بود و اینکه در این دوره سعی کردیم هم پیمانیهای سازمان محیط زیست با دیگر سازمانها را تقویت کنیم چرا که محیط زیست یک موضوع فرابخشی است و سازمان به تنهایی قادر به حفاظت از محیط زیست کشور نخواهد بود. از جمله تفاهمنامههایی که در این مدت با سایر دستگاهها امضا شد، تفاهم نامههایی با وزارت آموزش و پرورش، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، سازمان گردشگری و صدا و سیما بوده است.
ابتکار در ادامه به موضوع احیای تالاب هامون به عنوان یکی از موفقیتهای زیست محیطی کشور اشاره کرد و گفت:در این زمینه علاوه بر شرایط جوی فصل بهار عوامل مختلفی از جمله فعالیتهای دولت در بحث دیپلماسی با کشور افغانستان و همکاری مردمی و سازمانهای مردم نهادی نقش داشته است تا هامون بعد از سالها زنده شود.
ابتکار همچنین در رابطه با احیای دریاچه ارومیه گفت: مطالعات مربوط به نجات دریاچه ارومیه تکمیل شده و به زودی ارائه خواهد شد. بر اساس عکسهای ماهوارهای اکنون میبینیم که دریاچه ارومیه شرایط نسبتا خوبی دارد. نجات این اکوسیستم تلاش بیشتری را طلب میکند.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه اقدامات خوبی در زمینه مقابله با آلودگی هوا در کلانشهرها انجام شده است، گفت: امیدواریم باتوجه به بهبود شرایط آب و هوایی در این زمینه بهبود داشته باشیم.
ابتکار خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته شاهد سقوط پیدرپی شاخصهای زیست محیطی کشور در سطح جهان بودیم که امیدواریم با رویکرد دولت جدید این شاخصها اصلاح شود.
انتهای پیام