دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی سامانه فراصوت جدیدی را برای شناسایی عامل سکته مغزی و حمله قلبی ارائه دادهاند.
به گزارش سایت تحلیلی و خبری بینا نیوز به نقل از(ایسنا)، در حالی که فناوریهای فراصوت موجود قادر به شناسایی تجمع پلاک روی دیوارههای شریانها هستند، تعیین زمانی که این پلاک در خطر تجزیهشدن و ایجاد حمله قلبی یا سکته مغزی است، مسئولیتی دشوار به شمار میآید.
هماکنون تیمی از محققان ابزار فراصوت با فرکانس دوگانهای را ارائه دادهاند که میتواند در تشخیص پلاکهای آسیبپذیر و تشخیص دقیقتر بیماران در معرض خطر کمک کند.
رویکردهای کنونی برای شناسایی پلاکهای آسیبپذیر شامل استفاده از یک عامل کنتراست به نام “میکروحبابها” هستند. محققان دریافتهاند با تزریق نانوحبابها به درون جریان خون، این حبابها به سمت مولکولهای مرتبط با پلاک آسیبپذیر جذب میشوند و این نواحی را در تصاویر فراصوت به صورت کارآمدی برجسته میکنند.
به گفته دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی، ابزار موردکاربرد در این رویکردها برای شناسایی چنین عوامل کنتراستی بهینه نیستند زیرا آنها برای تصویربرداری با فرکانس بالا طراحی نشدهاند.
دکتر ژیائونینگ، استادیار مهندسی مکانیک و هوافضای دانشگاه کارولینای شمالی، در این رابطه گفت: ما مبدل فراصوت داخل عروق با فرکانس دوگانهای را طراحی کردهایم که سیگنالهای شنیداری را مخابره و دریافت میکند. عملکردن در دو فرکانس به ما امکان تمامی عملکردهای ابزار فراصوت (سونوگرافی) موجود و همچنین امکان شناسایی عوامل کنتراست (میکروحبابها) به کاررفته برای تصویربرداری مولکولی را میدهد.
تیم علمی پس از آزمایش نمونه اولیه ابزار جدید در آزمایشگاه، عملکرد حاصل را مثبت ارزیابی کرد. دانشمندان هماکنون به دنبال بهینهسازی این فناوری با امید آغاز مطالعات پیشبالینی در آینده نزدیک هستند.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله IEEE Transactions on Ultrasonics, Ferroelectrics, and Frequency Control منتشر شد.
انتهای پیام