تحلیل روز : به قلم سردبیر – سابقه همکاريهاي اقتصادي آذربايجان غربي و برخي استانهاي همجوار ترکيه و همچنين عراق نشان ميدهد که با توجه به تجارب گذشته، همکاري استان آذربايجان غربي و استانهاي همجوار در ترکيه و عراق در زمينه توسعه نيروگاهي و صنايع تبديلي کشاورزي و ساير حوزهها کارگشا خواهد بود.
آذربايجان غربي به دلايل متعدد زمينه هاي فراواني براي حضور سرمايهگذاران بخش خصوصي در عرصه اقتصادي و همچنين سرمايه گذاران خارجي دارد.
اين استان تنها استان هم مرز با چهار کشور خارجي است و تنها دروازه ورود به ترکيه و اروپاست و بسيار مستعد براي فعاليتهاي اقتصادي است.
تعامل هر چه بيشتر بخش خصوصي هم در داخل و هم با کشورهاي همسايه به خصوص ترکيه و عراق ميتواند زمينهساز همکاريهاي مستحکم بين کشورهاي منطقه باشد که ره آورد آن مي تواند توسعه و پيشرفت اقتصادي آذربايجان غربي باشد.
سابقه همکاريهاي اقتصادي آذربايجان غربي و برخي استانهاي ترکيه و همچنين عراق نشان ميدهد که با توجه به تجارب گذشته، همکاري استان آذربايجان غربي و استانهاي همجوار در ترکيه و عراق در زمينه توسعه نيروگاهي و صنايع تبديلي کشاورزي و ساير حوزهها کارگشا خواهد بود.
اين در حالي است که کارشناسان اقتصادي معتقدند که افزايش قيمت انرژي با اجراي هدفمندي يارانهها، جذابيت موضوع سرمايه_گذاري را افزايش داده است، البته بررسي تخصصي جزئيات، توسط کارشناسان ضروري است.
برگزاري همايشهاي بينالمللي فرصتهاي سرمايه گذاري در ترکيه و همچنين اقليم کردستان عراق نشاندهنده عزم راسخ مسئولان آذربايجان غربي در توسعه فعاليتهاي اقتصادي و گسترش سرمايهگذاري خارجي است.
از سوي ديگر طبق آمار رسمي، در حال حاضر بيش از 200 واحد صنعتي و توليدي در مناطق مختلف آذربايجان غربي مشغول فعاليت هستند. به طوري که کارگروه توسعه کشاورزي استان نيز در راستاي تقويت صنعت کشاورزي تشکيل شده است.
براي جلب سرمايه گذارهاي داخلي بايد حمايت از فعالان صنعت کشاورزي و صنايع تبديلي يکي از مهمترين سياستهاي دولتمردان باشد و در اين راستا ضروري است گامهاي جدي برداشته شود، تا به اين ترتيب ظرفيتهاي نهفته در اين حوزه به بهرهبرداري برسد.
ظرفيتهاي بالاي استان آذربايجان غربي در زمينه توليد ميوه و محصولات مختلف کشاورزي و همچنين صنايع تبديلي و وجود واحدهاي توليدي مختلف در اين زمينه خود گوياي استعدادهاي منطقه است که بايد به طور مستمر و بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
اين در شرايطي است که يکي از عوامل موثر در رکود صنعت کشاورزي فعال نبودن صنايع تبديلي است و دستگاههاي مختلف اجرايي بانکهاي عامل و مسئولان بايد براي هموار کردن مسير فعاليت و رفع مشکلات اقداماتي جدي انجام دهند.
همچنين وجود معادن مختلف در آذربايجان غربي و شناسايي گونه هاي جديد سنگهاي زينتي همگي گوياي اين واقعيت است که در صورت تبليغ زمينه هاي مختلف سرمايه_گذاري ميتوان فضا را براي حضور سرمايه گذاران خارجي و داخلي هموار کرد.
معادن طلا آذربايجان غربي از جمله عناصر مورد هدف سازمان صنعت و معدن و تجارت استان است که برنامه ريزيهايي جهت شناسايي اين عناصر انجام شده که اگر زمينه براي حضور بخش خصوصي فراهم و واگذار شود، بدون شک انقلاب بزرگي در توسعه اقتصادي منطقه و آذربايجان غربي ايجاد خواهد شد.
کمک به ارتقاي کيفيت محصولات توليدي، افزايش بهرهوري، مشتري مداري صادرات و سرمايه گذاري در نوسازي، اجراي طرحهاي بهينه سازي و کمک به ارتقاء و اصلاح ساختار توليد و فنآوري، اولويت دادن و حمايت جدي از طرحها و پروژههاي دانش بنيان و صادرات محور از اولويتهايي است که اگر مورد عنايت مسئولان قرار گيرد، در حوزه جلب سرمايه گذاري بسيار موثر خواهد بود.