رییس سازمان حج و زیارت با اعلام اینکه حدود 30 درصد ظرفیت کاروانهای حج تمتع خالی است، اولویتهای جدیدی را برای ثبت نام در کاروانها فراخواند و گفت: سپردهگذاران تا دهم بهمنماه سال 1384 بهمدت یک هفته فرصت دارند برای ثبت نام در کاروانهای حج اقدام کنند.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا ، سعید اوحدی با بیان اینکه تا امروز حدود 60 درصد ظرفیت کاروانهای حج تمتع تکمیل شده است که تا اولویت 20 دیماه سال 1384 فراخوانده شده بودند، اظهار کرد: از سال 1366 سند باز برای حج واجب وجود دارد و ما تا کنون نخواستهایم محدودیتی را برای ثبت نام اعمال کنیم. از آن میان، تا کنون 70 درصد برای ثبت نام در کاروانها مراجعه کردهاند و هنوز 30 درصد از سندهای قدیمی باز هستند.
وی ادامه داد: اگر در مدت یک هفته، کاروانها تکمیل نشوند، اولویتهای دیگری را در هفتهی آینده اعلام میکنیم.
او یادآوری کرد: امسال 455 کاروان به حج واجب اعزام میشوند که اولین پرواز از 14 شهریورماه و آخرین پرواز برگشت، ششم آبانماه خواهد بود.
رییس سازمان حج و زیارت همچنین به زائران توصیه کرد که حتما گذرنامهای با اعتبار تاریخی تا 15 فروردینماه 1394 داشته باشند.
اوحدی با اشاره به مدیریت قیمتها در حج آینده، گفت: با وجود ارتقای کیفی و کمی خدمات، کف قیمت مانند سال گذشته هفت میلیون و 700 هزار تومان و سقف آن با 300 هزار تومان افزایش نسبت به سال گذشته، 10 میلیون و 500 هزار تومان تعیین شد.
او همچنین با یادآوری تقسیط هزینهی سفر حج برای نخستینبار، اظهار کرد: قسط اول، پنج میلیون تومان است که دو میلیون و 500 هزار تومان آن ودیعه و سود است و فیش دوم نیز هفتهی نخست اردیبهشتماه قابل پرداخت خواهد بود.
اوحدی همچنین دربارهی سرمایهگذاری با سپردههای زائران که جزو برنامهی این سازمان بوده است، توضیح داد: سپردههای قبلی، حاصل قرارداد زائر و بانک بوده و سازمان حج و زیارت هیچ اختیاری در این زمینه ندارد، البته بحثهای جدی با بانکها شده، اما راهکار جدی ما همان تأسیس شرکت توسعه و عمران زائر است.
وی افزود: اگر با بانکها دربارهی نرخ سود به نتیجهی قطعی نرسیم، باید تمهیداتی داشته باشیم و از راهکارهای قانونی استفاده کنیم.
او این اطمینان را داد که در حوزهی عتبات، حقوق زائران کاملا رعایت شود؛ اما در عمره و حج چون سپردهگذاری از قبل انجام شده و سازمان حج و زیارت در مدیریت وجوه نقدی آن، اختیاری ندارد نمیتواند دخل و تصرفی داشته باشد.
رییس سازمان حج و زیارت دربارهی سود سپردهی بانکی حج و عمره، بیان کرد: از منظر سازمان حج 17 درصد، نرخ مناسبی برای سود این سپردهها نیست و نگاه ما تعیین نرخ 20 درصد سود است. البته در حج تلاش شده است که مابالتفاوت 7 درصد تا 17 درصد از بانکها با توجه به استفتاء مقام معظم رهبری به زائرانی که مشرف میشوند، برگردانده شود که سال پیش این اتفاق افتاد و امسال هم طبق توافق با بانک ملی، یک میلیون و 100 هزار تومان در فیش دوم زائر کسر میشود.
وی تأکید کرد: در شرایطی که دولت اوراق مشارکت را با نرخ 20 درصد واگذار میکند، باید سود سپردهی حج و عمره تغییر کند.
رییس سازمان حج و زیارت در ادامهی این نشست خبری که امروز (دوشنبه، 28 بهمنماه) برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا دربارهی سیاستهای این سازمان برای آغاز دوبارهی ثبت حج و عمره و تعیین زمانی حدودی برای این کار، گفت: سیاست ثبت نام عمره در سال 1390 مورد قبول نمایندهی ولی فقیه در سازمان حج نبود؛ اما 5 / 6 میلیون نفر ثبت نام کردند و امروز ما با این وضعیت روبهرو هستیم. تنها راه حلی که وجود دارد افزایش ظرفیت عمره است.
او در عین حال اعلام کرد: با توجه به تعداد افرادی که در نوبت عمره باقی ماندهاند، فکر میکنم تا سه – چهار سال آینده، ثبت نام عمره دوباره آغاز شود.
وی دربارهی ثبت نام برای حج واجب نیز اظهار کرد: همهی کشورها دربارهی حج واجب مشکل دارند، مثلا مردم در کشور اندونزی 17 تا 18 سال منتظر میمانند. با توجه به شرایط موجود و اجرای طرح توسعهی فضای حرمها در عربستان فکر میکنم، شرایط کنونی برای ثبت نام حج واجب فعلا تغییری نکند.
به اعتقاد او، خرید و فروش فیشهای عمره که قیمت آنها نیز در حال حاضر متعادل شده، به تغییر شرایط موجود تا حدودی کمک کرده است.
رییس سازمان حج و زیارت در ادامه، با تشریح آخرین وضعیت عمره 92-93 اعلام کرد: بهخاطر اجرای طرح تخریب دو هتل محل اقامت زائران ایرانی در مدینه با هدف توسعهی فضای اطراف مسجدالنبی و همچنین لغو 10 پرواز با توجه به شرایط نامساعد جوی، ظرفیت اعزام عمره حدود 45 هزار نفر کمتر از جمعیتی خواهد بود که قبلا اعلام شد. پیش از این گفته بودیم 850 هزار نفر به عمره مشرف میشوند که بهخاطر این اتفاقها، حدود 800 هزار نفر به عمره اعزام خواهند شد.
وی با بیان اینکه تا کنون 250 هزار نفر به عمره مشرف شدهاند، افزود: بهدلیل بد بودن آبوهوا، 10 پرواز لغو شدند و بیش از 50 پرواز هم به سایر شهرستانها منتقل شدند. البته اکنون فضا در اعزام زائران آرام است و پروازها بدون تأخیر انجام میشود. برنامهی پروازهای لغوشده نیز به استانها اعلام شده است که پیش از پایان سال یا اوایل سال آینده انجام میشوند.
اوحدی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت کاروانهای عمره تا 100 هزار نفر خالی است، گفت: این ظرفیت به استانها اعلام شده است و مطابق آن، اولویتهای جدیدی را اعلام میکنند.
او همچنین دربارهی کاهش زمان سفر عمره، گفت: 10 روز، زمان مناسبی است و سازمان حج و زیارت هم قراردادی دربارهی عمرهی 12 یا 15 روزه با زائران نداشته است. واقعیت این است که اعمال عمره زمان کوتاهی نیاز دارد و بیشتر کشورها هم عمرهی 10 روزه دارند.
وی اضافه کرد: اگر صف انتظار برای عمره طولانی نبود، وظیفهی سازمان حج و زیارت طراحی و ارائهی پکیجهای متنوع سفر عمره و حتی عتبات عالیات بود.
انتهای پیام