بر اساس افشاگریهای جدید ادوارد اسنودن در خصوص فعالیتهای جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا، یکی از پایگاههای اطلاعاتی این آژانس حاوی اطلاعات مربوط به جاسوسی از 122 تن از رهبران جهان است.
به گزارش سایت تحلیلی و خبری بینا نیوز به نقل از(ایسنا)، نشریه اشپیگل آلمان اقدام به بررسی یک سند فوق محرمانه متعلق به مرکز استخراج محتوای آژانس امنیت ملی آمریکا که از سوی ادوارد اسنودن، مقاطعهکار سابق این آژانس افشا شد، کرده است. این مرکز مسؤل تحلیل اتوماتیک همه انواع اطلاعات متنی است.
بر اساس این سند 122 تن از رهبران کشورهای جهان در میان اهداف رده بالای جاسوسیهای آمریکا قرار داشتهاند. با این وجود خبرنگاران این رسانه آلمانی در گزارش خود 12 مورد از اسامی این رهبران را به عنوان مثال فاش ساختهاند.
بر اساس این گزارش در فهرست این پایگاه اطلاعاتی، اسامی رهبران این کشورها به ترتیب حروف الفبا بر اساس نخستین حرف نام آنها مرتب شده است.
این فهرست با حرف a و با اسم «عبدالله بداوی»، نخستوزیر سابق مالزی آغاز میشود و پس از وی نام «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با استناد به لقب وی یعنی «ابو مازن» قرار دارد.
این فهرست اسامی رهبران کشورهای پرو، سومالی، گوآتمالا و کلمبیا را در برداشته و در آن اسم «الکساندر لوکاشنکو»، رئیسجمهوری بلاروس نیز وجود دارد.
در پایان این فهرست و در شماره 122 نام «یولیا تیموشنکو»، نخستوزیر سابق اوکراین قرار دارد.
همچنین در این فهرست نام «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان بین نام «آمادو تومانی توره»، رئیسجمهور سابق مالی و همچنین «بشار اسد»، رئیسجمهوری سوریه ذکر شده است.
این سند عنوان کرده که نام صدراعظم آلمان در پایگاه اطلاعاتی موسوم به «پایگاه شناخت هدف» که شامل پرونده کامل مقامات تحت نظر میباشد، قرار دارد.
بر اساس این گزارش، سیستمی به نام سیستم «نیمرود» در آژانس امنیت ملی آمریکا به شناسایی اتوماتیک اسامی و تحلیل رونوشتهای مربوط به جاسوسی از ارتباطات برقرار شده از طریق فکس، صدا و کامپیوتر میپردازد.
بر اساس این سند، این سیستم نزدیک به 300 گزارش را به تنهایی درباره آنگلا مرکل تهیه کرده است.
همچنین نویسندگان این سند به طور خاص بر تاثیر سیستم نگهداری اتوماتیک تاکید کرده و نگهداری دستی پایگاه اطلاعاتی اهداف بلند پایه را یک فرآیند کند و پر زحمت دانستهاند.
نشریه اشپیگل همچنین یک گزارش متعلق به واحدی در آژانس امنیت ملی آمریکا به نام «واحد عملیاتهای منابع ویژه» را مشاهده کرده که ثابت میکند این آژانس برای جاسوسی از آنگلا مرکل مجوز دادگاهی داشته است.
بر اساس این سند، دادگاه نظارت بر اطلاعات خارجی آمریکا که مسؤل بررسی درخواستهای آژانسهای اطلاعاتی این کشور است، به آژانس امنیت ملی آمریکا در تاریخ 7 مارس 2013 مجوز نظارت بر مقامات آلمان را داده است.
انتهای پیام