رییس پژوهشگاه و مرکز تخصصی فوق تخصصی ابن سینا از ابداع روشی برای تشخیص زودرس سرطان پستان در افراد دارای شانس ابتلا به این بیماری خبر داد که به گفته وی بر روی 10 نفر از بیماران تست شده است.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز، دکتر محمد مهدی آخوندی که در نشستی خبری در مرکز فوق تخصصی ابنسینا سخن میگفت، خاطرنشان کرد:
این 10 نفر از خانوادهای بوده اند که اعضای دیگر آن پیش از این بیماری سرطان پستان را تجربه کردهاند.
وی درباره نتایج این مطالعات توضیح داد: دو نفر از این تعداد به عنوان افرادی که در آیندهای نزدیک به سرطان پستان مبتلا میشوند تشخیص داده شده بودند که یک نفر از آنها پس از شش ماه و یک نفر پس از یک سال به این بیماری مبتلا شد.
به گفته آخوندی برای بیماری چهار نفر از این تعداد نیز تردید جدی وجود داشت که آزمایشهای دیگر نشان داد که این چهار نفر، ژن ابتلا به این بیماری را به همراه دارند.
وی افزود: قرار بود این آزمایش بر روی هزار نفر از بیماران انجام شود اما با دستگیری عضو هیات علمی پژوهشگاه ابنسینا در سوئد ادامه آزمایشها در این زمینه متوقف مانده است.
رییس پژوهشگاه ابنسینا دربارهی ایجاد امکان بررسی یکپارچه و جامع بیماران مبتلا به سرطان پستان از نظر تکثیر ژن Her2 نیز خاطرنشان کرد: سعی ما این بوده است که با طراحی یک فرآیند جامع و استانداردسازی آن از تجویز نا به جای این داروی گرانقیمت که برای برخی از افراد دارای عوارض جانبی نیز هست، جلوگیری کنیم.
آخوندی همچنین دربارهی هزینهی انجام این آزمایش در مرکز تخصصی ابنسینا گفت: برای تشخیص تکثیر ژن Her2 با روش IHC صد و 50 هزار تومان و با روش FISH ششصد هزار تومان از بیماران هزینه دریافت میشود که امیدواریم با حمایت این طرح هزینهی این آزمایش کاهش پیدا کرده و نیز سایر آزمایشگاههای IHC نیز روشهای تشخیصی خود را استانداردسازی کنند.
به گفته رییس پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی، این پژوهشگاه هم اکنون آماده است تا در صورت تمایل مسوولان وزارت بهداشت و نیز آزمایشگاههای سراسر کشور روش استاندارد خود را در اختیار سایر مراکز بگذارد تا عدم تطابق میان نتایج آزمایشهای IHC و FISH در کشور کاهش پیدا کند.