هیئتهای شرکتکننده در اولین اجلاس روسای کمیسیونهای سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه از شورای امنیت سازمان ملل خواستند که نام داعش، جبهه النصره، جبهه اسلامیه و همه شاخههای القاعده در فهرست گروههای تروریستی قرار گیرد.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا ، نخستین اجلاس روسای کمیسیونهای سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه در دو نوبت صبح و بعدازظهر با حضور نمایندگان کشورهای روسیه، ونزوئلا، کوبا، سوریه، الجزایر، لبنان، عراق و ایران تشکیل شد.
در پایان این اجلاس یک روزه، بیانیهای به تصویب اعضای شرکت کننده رسید که متن آن به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
نخستین اجلاس روسای کمیسیونهای سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه با مشارکت هیاتهای پارلمانی کشورهای جمهوری اسلامی ایران، جمهوری الجزایر، جمهوری لبنان، جمهوری عربی سوریه، جمهوری فدراتیو روسیه، جمهوری عراق و سفرای ونزوئلا و کوبا در تاریخ چهارشنبه 21 اسفند 1392 در تهران با حضور و سخنرانی جناب آقای دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی با هدف پیگیری کلیه اقدامات موثر و سازنده سیاسی در راستای حل و فصل بحران سوریه برگزار شد.
روسای کمیسیونهای سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه نیز در این اجلاس با تاکید بر ضرورت حل و فصل سیاسی بحران سوریه و مقابله با پدیده تروریسم بر ضرورت کمکهای انسان دوستانه به مردم سوریه و تعیین سرنوشت سیاسی این کشور ار طریق احقاق حقوق اساسی مردم بر پایه گفتگوهای ملی تاکید ورزیده و اصول زیر را مورد توافق قرار دادند:
1. با ابراز تاسف از بحران 3 ساله در سوریه که ناشی از مداخله خارجی در امور داخلی این کشور است، بر ضرورت حل و فصل سیاسی بحران جاری سوریه از طریق گفتوگوهای سوری- سوری تاکید ورزیدند.
2. ضمن محکومیت اقدامات تروریستی در سوریه، ضرورت برخورد قاطع همه کشورهای منطقه به ویژه همسایگان سوریه و سازمانهای بین المللی و منطقهای را با پدیده شوم تروریسم خواستار شدند.
3. با ابراز نگرانی نسبت به تهدیدات روزافزون گروههای مسلح بی مسوولیت در روند بحران سوریه و ورود غیرقانونی آنها از مرزهای مجاور با حمایت و تسهیلات مالی و لجستیکی برخی کشورها صورت میگیرد، از دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت درخواست کردند این کشورها را نسبت به التزام عملی و فوری به قطعنامه 2118 شورای امنیت وادار نموده و مانع ارسال سلاح به عناصر تروریستی به داخل سوریه و از طریق مرزهای مشترکش با کشورهای همسایه به ویژه عراق و لبنان شدند.
4. با تاکید بر اینکه اوضاع انسانی دشوار در سوریه که ریشه در محاصره اقتصادی اعمال شده علیه مردم این کشور و همچنین اقدامات تروریستی دارد و اشاره به اینکه این گروههای تروریستی زیرساختها و موسسات اقتصادی کشور را ویران کردهاند، از همه نهادهای بشر دوستانه درخواست میشود تا نسبت به ارسال کمکهای انسان دوستانه طی هماهنگی با دولت و هلال احمر سوریه در چارچوب احترام به حاکمیت ملی این کشور اقدام موثر و سازنده به عمل آورند.
5. طبق ماده 1 منشور سازمان ملل متحد مبنی بر حاکمیت و استقلال کشورها به حق تعیین آینده سیاسی توسط ملتها، بر ضرورت احترام به رای و نظر مردم سوریه از طریق برگزاری انتخابات آزاد و شفاف تاکید نموده و هرگونه مداخله خارجی در روند سیاسی این کشور را ناقض مقررات بین المللی برشمردند.
6. شرکت کنندگان در این اجلاس ضمن تقدیر و تشکر از مجلس شورای اسلامی ایران جهت برگزاری موفقیت آمیز نخستین اجلاس روسای کمیسیونهای سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه، بر ضرورت توسعه این فرآیند و استمرار رایزنی به ویژه هماهنگی اعضا در نشست آتی بین المجالس جهانی (IPU) به هدف حمایت از راهکار سیاسی حل و فصل بحران سوریه و گفتوگوهای ملی در این کشور تاکید و درخواست کردند سخنرانی رییس مجلس شورای اسلامی ایران به عنوان سند اجلاس ثبت شده و منتشر شود. همچنین از نقش سازنده کشورهای شرکت کننده در این اجلاس در حمایتشان از مردم سوریه تقدیر شد.
7. شرکت کنندگان در این نشست از نقش مثبت و سازنده روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد در کمک به حل بحران سوریه و همچنین از مواضع انسانی این کشور تقدیر کردند.
8. در این نشست همچنین پیشنهادات زیر از سوی کشورهای شرکت کننده ارائه شد و مورد تایید سایر شرکت کنندگان قرار گرفت.
الف. درخواست از شورای امنیت سازمان ملل برای درج نام داعش، جبهه النصره، جبهه اسلامیه و همه شاخههای القاعده به همه گروههایی که تفکر تروریستی دارند در فهرست گروههای تروریستی
ب. درخواست از شورای امنیت سازمان ملل برای صدور قطعنامه جهت الزام کشورهای همسایه سوریه در بستن مرزهای خود به روی گروههای تروریستی
ج. درخواست از شورای امنیت برای صدور قطعنامه جهت الزام کشورهای کمک کننده به تروریسم در سوریه برای توقف حمایتهای مالی و تسلیحاتی و پناه دادن به گروههای تروریستی مسلح که خون مردم سوریه را در همه انواع میریزند.
د. تشکیل گروه تماس پارلمانی بین کشورهای شرکت کننده در این نشست به منظور پیگیری نتایج این اجلاس و رایزنی با کشورهای موثر در بحران سوریه و با پارلمانهای سایر کشورها
ه. تداوم برگزاری این جلسات با توسعه اعضای شرکت کننده از مجالس دیگر کشورها (در این راستا اعضاء توافق کردند که نشست بعدی را در اردیبهشت ماه 1393- ماه می 2014- در محل مورد توافق برگزار کنند)
و. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران، عهدهدار پیگیری مصوبات این دوره از نشست بوده و هماهنگی جهت برگزاری دور بعدی نشست را به عمل خواهد آورد.»
انتهای پیام