امروز: پنج شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۱۹ Thursday, 18 April 2024

تغذیه با شیر مادر، نوزادان را از ابتلا به چه نوع بیماری‌هایی محافظت می‌کند؟

تغذیه با شیر مادر نوزادان را از ابتلا به چه نوع بیماری‌هایی محافظت می‌کند؟

اول تا هفتم اگوست مصادف با دهم تا شانزدهم مرداد ماه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر نام گذاری شده است. در یک کشور در حال توسعه کودکی که با شیر مادر تغذیه می‌شود سه برابر کودکی که با شیر مادر تغذیه نمی‌شود شانس زنده ماندن دارد. هفته جهانی تغذیه با شیر مادر فرصتی است برای ترویج راهی بسیار ساده برای نجات جان کودکان.

 

به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز ، دکتر ناهید عزالدین زنجانی مدیرعامل انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر با اشاره به اینکه تغذیه انحصاری با شیر مادر در 6 ماه اول تولد جان بیش از یک و نیم میلیون شیرخوار را در سال نجات می‌دهد، گفت: امنیت غذایی شیرخواران در 6 ماه اول عمرشان تنها با تغذیه به شیر مادر فراهم می شود.

 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: شواهد اپیدمیولوژیکی نشان می‌دهد تغذیه با شیرمادر حتی در کشورهای توسعه‌ یافته که از امکانات و شرایط بهداشتی بالا‌تری برخوردارند، شیرخواران را در برابر بیماری‌های اسهالی، عفونت‌های تنفسی، عفونت گوش میانی، باکتریمی (عفونت در خون)، مننژیت میکروبی، بوتولیسم و عفونت در نوزادان نارس محافظت می‌کند و این تأثیر با طولا‌نی‌تر شدن مدت تغذیه انحصاری با شیرمادر (تا 6 ماه) افزایش می‌یابد.

 

دکتر زنجانی با استناد به برخی مطالعات گفت: اثرات مفید شیرمادر در تکامل شناختی، حفاظت در برابر بیماری‌های طولا‌نی مدت و بیماری‌هایی نظیر چاقی، دیابت ملیتوس، بیماری‌های روده‌ای مانند کرون و کولیت اولسروز و سرطان‌های خون مانند لوسمی و لنفوم اثبات شده است.

 

مدیر عامل انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر تصریح کرد: در شیر مادرخواران، احتمال مرگ از عفونت حاد تنفسی تا 4 برابر و بیماری‌های اسهالی 6 تا 25 برابر کمتر است. دفعات، شدت و مدت اسهال، همچنین مدت بستری و نیاز به دارو در این کودکان کمتر بوده همچنین سوء‌تغذیه، عوارض اسهال مانند اختلا‌لا‌ت آب و املا‌ح، آلرژی‌های غذایی و ابتلا‌ به بیماری‌های انگلی در آنان به ‌ندرت دیده می‌شود.

 

دکتر زنجانی با اشاره به مطالعه‌ای که در آمریکای لا‌تین در این زمینه انجام شده است، گفت: این مطالعه نشان داده است که تغذیه انحصاری با شیرمادر در شیرخواران 0 تا 3 ماهه، از مرگ 66 درصد و در شیرخواران 4 تا 11 ماهه از مرگ 32 درصد آنان پیشگیری می‌کند.

 

وی همچنین افزود: کودکانی که به طور انحصاری با شیرمادر برای مدت 6 ماه یا بیشتر تغذیه نمی‌شوند در معرض خطر ابتلا‌ به بیماری‌های مختلف قرار می‌گیرند.

 

دکتر زنجانی در این زمینه گفت: کودکانی که به طور انحصاری با شیرمادر برای مدت 6 ماه تغذیه نمی‌شوند حدود 40 درصد بیشتر احتمال دارد به دیابت نوع یک دچار شوند و حدود 25 درصد بیشتر احتمال دارد که دچار اضافه وزن یا چاقی شوند همچنین احتمال ابتلا‌ی آنان به عفونت‌های مکرر گوش حدود 60 درصد بیشتر است و احتمال ابتلا‌ی آنان به لوکمیا (نوعی سرطان خون) حدود 30 درصد بیشتر است و حدود 100درصد بیشتر احتمال دارد که مبتلا‌ به اسهال شوند، همچنین 25 درصد بیشتر احتمال دارد که به علت عفونت‌های تنفسی مثل آسم و پنومونی در بیمارستان بستری شوند.

 

مدیر عامل انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر با تاکید بر اهمیت تغذیه با شیر مادر در ساعت اول پس از تولد گفت: با توجه به هوشیاری نوزاد بهتر است ساعت اول پس از تولد به تماس پوست با پوست اختصاص داده شود، معمولا طی 1 تا 2 ساعت پس از تولد، نوزاد هوشیاری توام با سکوت و آرامش دارد که بهترین زمان برای شروع تغذیه با شیر مادر است و بعد به خواب عمیق فرو می رود و تا چند ساعت بیداری مختصر دارد. طی 2 تا 4 ساعت بعد مادر و نوزاد باید استراحت کنند. از چهارمین ساعت تولد تا 24 ساعت بعد، تغذیه از پستان مادر با آغوز هر یک و نیم تا سه ساعت باید انجام شود.

 

این متخصصص کودکان افزود: در طی 24 تا 48 ساعت اول ممکن است نوزاد تمایل زیادی به تغذیه نداشته باشد و بیشتر بخوابد ولی باید هر 4 ساعت یک بار او را بیدار کرد تا شیر بخورد.

 

شیر مادر حاوی تمام مواد مورد نیاز کودک است

دکتر منصور بهرامی دبیر انجمن ترویج تغذیه با شیر مادر با بیان اینکه نوزادان باید تا 6 ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته باشند، گفت: این بدین معناست که طی این مدت به جز شیر مادر به هیچ ماده غذایی دیگری نیاز ندارند و تنها موادی که طی این مدت مجاز هستند، ویتامین‌های روتین و قطره آهن است که معمولا قبل از 6 ماهگی تجویز می شود.

 

وی افزود: شیر مادر حاوی موادی است که مورد نیاز نوزاد انسان است و برای رشد، فعالیت و سوخت و ساز زمینه لازم را فراهم می‌کند، در واقع هم رشد کودک را فراهم کرده و هم انرژی کافی برای آموزش و تکامل کودک فراهم می‌شود.

 

این متخصص اطفال گفت: پروتئین شیر مادر بهترین نوع پروئینی است که برای نوزاد انسان قابلیت هضم دارد به عنوان مثال بخش مهمی از پروتئین شیر گاو در معده نوزاد هضم نمی‌شود به طوری که حتی زمینه آلرژی نیز به همراه دارد در حالی که شیر مادر در معده نوزاد سریع هضم شده و مشکل گوارشی به وجود نمی‌آورد.

 

توییت بینا

10:34 (۶ ماه قبل) ۱

کشف محموله ۸۷۶ کیلوگرمی مواد مخدر در مرز بازرگان

10:33 (۶ ماه قبل) ۲

پیامک‌ ثبت‌نام واریز سود سهام عدالت جعلی است

10:33 (۶ ماه قبل) ۳

ورود ۲۵هزار معلم جدید به مدارس از ابتدای آبان

10:32 (۶ ماه قبل) ۴

توربین نیروگاه برق خرمشهر را دزدها برده اند

11:55 (۱۰ ماه قبل) ۵

ایران هیچ اغراقی در توان موشکی خود نمی کند

11:53 (۱۰ ماه قبل) ۶

درخواست مجلس از وزیر صمت برای ابطال انتخابات غیرقانونی اتاق بازرگانی

11:53 (۱۰ ماه قبل) ۷

اخطار شورای رقابت به خودروسازان گران‌فروش

16:29 (۱۰ ماه قبل) ۸

رهبر انقلاب: توافق اشکالی ندارد اما زیرساخت‌های صنعت هسته‌ای نباید دست بخورد

16:28 (۱۰ ماه قبل) ۹

دستگیری اعضای باند اسکیمر در ارومیه

14:15 (۱۱ ماه قبل) ۱۰

کارکنان یک بانک ۱۱ بار وام قرض الحسنه دریافت کردند

14:15 (۱۱ ماه قبل) ۱۱

قرعه‌کشی مرحله دوم فروش خودرو امروز انجام می‌شود

15:12 (۱۱ ماه قبل) ۱۲

سلطان عمان وارد تهران شد

17:03 (۱۱ ماه قبل) ۱۳

رئیس‌جمهور سه قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد

16:59 (۱۱ ماه قبل) ۱۴

ترکیه: ۹۶ کیلومتر از دیوار مرزی با ایران تکمیل شد

16:58 (۱۱ ماه قبل) ۱۵

نیروهای طالبان اقدام به تیراندازی به پاسگاه ساسولی کردند

16:57 (۱۱ ماه قبل) ۱۶

بازنشستگان برای وام ۳۰میلیونی نیاز به ثبت‌نام مجدد ندارند

16:56 (۱۱ ماه قبل) ۱۷

ثبت‌نام در سامانه یکپارچه خودرو به ۱ میلیون نفر رسید

9:22 (۱۱ ماه قبل) ۱۸

کرایۀ حمل کالا ۳۰ درصد افزایش یافت

9:19 (۱۱ ماه قبل) ۱۹

تروریست ها ۵ مرزبان را در سراوان شهید کردند

8:32 (۱۱ ماه قبل) ۲۰

تمامی کارت های ملی تا سال ۱۴۰۵ اعتبار خواهند داشت

پربازدیدها

آخرین عناوین