پس از هفت سال اختلاف میان فتح و حماس، روز پنج شنبه دو گروه اصلی فلسطینی بر سر تشکیل دولت وحدت ملی و یکی کردن ادارات دولتی و نهادهای امنیتی خود به توافق رسیدند.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا ، این خبر را عزام احمد و موسی ابومرزوق، دو عضو ارشد جنبشهای فتح و حماس در کنفرانسی مطبوعاتی در قاهره اعلام کردند.
در این کنفرانس مطبوعاتی عزام احمد از جنبش فتح گفت: ما بر سر یکی کردن نهادهای امنیتی با حماس به توافق رسیدیم و اینکه نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطین بار دیگر به نوار غز بازگردند و کنترل گذرگاههای مرزی و دیگر نهادهای دولتی در این منطقه به تشکیلات خودگردان واگذار شود.
وی تاکید کرد که فتح و حماس توافق کردند تا تمامی بندهای توافق آشتی ملی که پیشتر میان دو طرف امضا شده بود را اجرایی کنند.
ابومرزوق نیز که از اعضای ارشد جنبش حماس است گفت: ما بر مشارکت سیاسی و بازسازی غزه توافق کردیم و اینکه گذرگاههای موجود بار دیگر بر روی مردم بازگشایی شود.
وی تاکیدکرد: در توافقی که به دست آمده بازسازی نوار غزه سرعت خواهد گرفت و مشکلات کارمندان و مساله دستمزد کارکنان دولتی برطرف خواهد شد.
وی گفت: کمیته مشترکی از دو طرف برای تسهیل فعالیتهای دولت و حل مشکلات احتمالی تشکیل شده و براساس توافقهای به دست آمده دولت توافقی تشکیل شده برتمامی گذرگاهها در غزه نظارت خواهد داشت.
به این ترتیب دو دستگی که میان فتح و حماس از سال 2007 به وجود آمده بود از میان خواهد رفت و نوار غزه بار دیگر به شکل مشترک میان فتح و حماس و توسط تشکیلات خودگردان اداره خواهد شد.
در واقع دولت آشتی ملی فلسطین که در آن شخصیتهای مستقل از گروههای مختلف فلسطینی حضور دارند به مدت شش ماه اداره امور را برعهده خواهند گرفت تا انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان و نیز نخست وزیر آتی فلسطین برگزر شود.
توافق مذکور پیش از کنفرانس کمک کنندگان به غزه که قرار است در 12 اکتبر در قاهره برگزار شود گامی برای راضی کردن جامعه جهانی جهت دادن کمکهای بیشتر برای بازسازی غزه است.
توافق میان فتح و حماس در حالی صورت گرفته که اسرائیل و فلسطینیها روز سه شنبه در قاهره توافق کردند که مذاکرات غیر مستقیم خود را که بر آتش بس دائم میان رژیم صهیونیستی و گروههای فلسطینی اشراف دارد بار دیگر از سر بگیرد. اسرائیل از مخالفان جدی توافق فتح و حماس است.
انتهای پیام