معاون اجرایی رئیسجمهور گفت: در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها، خط فقر تعیین نکردهایم و به این موضوع معتقد نیستیم آنها که اعلام نیاز به یارانه میکنند، جزو فقرا هستند و آنهایی که انصراف میدهند جز اغنیا محسوب میشوند.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا ، محمد شریعتمداری در حاشیه نشست فرمانداران و استانداران سراسر کشور که در محل وزارت کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها و اهمیت کنترل و نظارت بر بازار اظهار کرد: بحث هدفمند کردن یارانههای یک کار مستمر و ادامهدار است و در مرحله کنونی همه اطلاعات مردم شریف که میخواهند یارانه بگیرند در بانکهای اطلاعاتی ما موجود است.
وی افزود: چون قانونگذار در سال 93 این موضوع را گفته است که صرفاً به افراد نیازمند یارانه تعلق میگیرد، ما مجدداً از اشخاص در فرمهای سادهای ثبتنام میکنیم که این فرمها از سوی افراد در هر خانهای قابلیت پر کردن دارند.
شریعتمداری در برابر این پرسش که “آیا ممکن است افرادی که ثبتنام نمیکنند و از دریافت یارانه انصراف میدهند، به عنوان اقشار توانمند تلقی شوند و از سایر خدمات دیگری که ممکن است احیاناً وجود داشته باشد، همچون استفاده از مدارس مردمی به همین بهانه محروم شوند؟” پاسخ داد: اصلاً اینطور نیست و ما خط فقر تعیین نکردهایم. ما معتقدیم نه آنهایی که اعلام نیاز به دریافت یارانه نقدی میکنند جزو فقرا هستند و نه آنهایی که انصراف میدهند جزو اغنیا محسوب میشوند.
خبرنگار دیگری نیز این پرسش را مطرح کرد که “آیا بنزین در سال جاری تکنرخی خواهد بود یا دو نرخی؟” که شریعتمداری در این رابطه اظهار کرد: در این بحث دو دیدگاه در دولت وجود دارد. برخی معتقد به تکنرخی بودن هستند و برخی معتقد به دو نرخی ماندن، که البته هنوز در این باره جمعبندی نهایی صورت نگرفته است اما آنچه باید گفت این است که حتی در صورت تک نرخی شدن، آنچه در کارت سوخت افراد موجود است، همچنان معتبر خواهد بود.
معاون اجرایی رئیسجمهور در پاسخ به این پرسش که “چه زمانی قیمت بنزین نهایی میشود؟” تصریح کرد: پس از ثبتنام افراد از طریق فرمهای خوداظهاری که در اواخر فروردین انجام میشود، قیمت نهایی بنزین اعلام خواهد شد.
خبرنگار دیگری گفت “نگرانیهایی درباره هزینههای خانوارها وجود دارد و با توجه به اینکه خانوارها هزینههایی همچون اقساط وام دارند، گویا گفته شده است که وامها در نظر گرفته نمیشود؛ آیا این موضوع درست است؟” که شریعتمداری نیز پاسخ داد: این سوال اشکال مبنایی دارد. اگر ما عددی را به عنوان مبنا برای پرداخت یارانه قرار داده بودیم آن وقت سوالهای بسیاری مطرح میشد. اما این موضوع را نگفتهایم که اگر کسی بالاتر از رقم مشخصی درآمد داشته باشد یارانه به او تعلق نمیگیرد؛ چراکه اگر مبنا را بر اساس صِرف درآمد قرار دهیم، شاخصهای دیگری نظیر محل سکونت یا داشتن فرزند دانشگاهی یا معلول نیز مطرح میشود.
معاون اجرایی رئیسجمهور همچنین در پاسخ به این مساله که “برخی از افراد گرفتن یارانه را حق طبیعی خود میدانند و ممکن است در میان افرادی که ثبتنام کردهاند افراد مرفهی هم باشند؛ برای این موضوع چه تدابیری اندیشیده شده است؟” گفت: همه تلاشها در مشورت و گفتوگو با اصحاب رسانه و افراد فرهیخته و دانشمند کشور این است که در سالی که عزم ملی باید شکل بگیرد، یک عزم ملی را شکل دهیم تا برای افرادی که متمکن هستند ایجاد تشخص کنیم.
خبرنگار دیگری نیز گفت که “گفته شده است علاوه بر درآمد سرپرست خانوارها، درآمد بقیه افراد خانواده نیز در نظر گرفته و تجمیع میشود، این در حالی است که در موازین اسلام، درآمد زن جزء درآمد خانواده حساب نمیشود” و معاون اجرایی رئیسجمهور درباره این موضوع گفت: اینها که گفته شده است محاسبات آماری ماست. ما قصد مداخله در شرع مقدس را نداریم و همه موازین سر جای خود هستند و این محاسبات آماری است که نشان میدهد سقف درآمدها چقدر است.
انتهای پیام