هفدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی زنان آسیا از 22 تا 30 شهریور به میزبانی تایلند برگزار خواهد شد و تیم ملی والیبال زنان ایران کار بسیار دشورای در این رقابت ها دارد.
به گزارش سايت تحليلي و خبري بينانيوز ، هفدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی زنان آسیا با حضور 16 تیم در چهار گروه برگزار خواهد شد که گروه بندی این رقابت ها به قرار زیر است.
گروه یک: تایلند (میزبان)، قزاقستان، استرالیا و مغولستان
گروه دوم: چین، ایران، فیلیپین و هند
گروه سوم: ژاپن، ویتنام، اندونزی و هنگ کنگ
گروه چهارم: کره جنوبی، چین تایپه، میانمار و سری لانکا
والیبال زنان آسیا یک فرق مهم با مردان دارد و آن هم حضور تیم های برتر جهان در این قاره کهن است. کشورهای همچون چین و ژاپن از قدرت های برتر والیبال زنان در جهان هستند که در مسابقات قهرمانی آسیا نیز 15 دوره قهرمانی (چین 12 دوره، ژاپن 3 دوره) را در اختیار دارند.
تیم ملی والیبال زنان ایران که در مسابقات دوره گذشته (سال 2011) برای نخستین بار بعد از انقلاب عنوان هشتم آسیا را از آن خود کرد، در این دوره از رقابت ها با چین (قهرمان 12 دوره از جمله 2011)، فیلیپین و هند (مقام یازدهم دوره قبل) همگروه است و در نخستین بازی نیز به مصاف چین خواهند رفت.
بسیاری از کارشناسان والیبال ایران پیروزی تیم ملی والیبال زنان کشورمان را در برابر چین امری غیرممکن می دانند، اما رسیدن به آمادگی مطلوب با توجه به جوانگرایی و تقویت کادرفنی تیم ملی و ارایه یک بازی خوب و قدرتمندانه در رویارویی با قهرمان آسیا را چیزی دور از ذهن و غیر قابل دسترس نمی دانند.
تمرینات تیم ملی والیبال زنان این روزها در شرایطی پیگیری می شود که بازیکنان براساس یک برنامه کاملا حساب شده و دقیق، انجام بازی سرعتی را در دستور کار دارند و تلاش می کنند در کنار داشتن یک دفاع اصولی ، قدرت حمله خود را بالا برده تا در مقابل سایر تیم های شرکت کننده به ویژه قدرتمندترین آنان (چین) حریفی دست و پا بسته نباشند. اما نباید انتظارات از تیم ملی و برنامه تمرینی آنان به گونه ای باشد که پس از حضور در مسابقات قهرمانی آسیا با توجه به نتیجه رقابتها، زنان والیبالیست کشورمان دچار دلسردی و یا بی انگیزگی شوند. زیرا ترسیم یک حرکت درست و رو به جلو باید براساس داشته ها و نتایج پیشین یک تیم باشد، تا بتوان راهکاری درستی برای ادامه تیم ارایه کرد.
** برنامه دور مقدماتی جام هفدهم
دور مقدماتی هفدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی زنان آسیا در روزهای 22 تا 24 شهریورماه برگزار می شود که برنامه آن به قرار زیر است:
22 شهریورماه :
گروه اول: تایلند – قزاقستان و استرالیا – مغولستان
گروه دوم: ایران – چین و فیلیپین – هند
گروه سوم: اندونزی – هنگ کنگ و ژاپن – ویتنام
گروه چهارم: کره جنوبی – میانمار و سری لانکا و چین تایپه
23 شهریورماه:
گروه اول: قزاقستان – مغولستان و تایلند – استرالیا
گروه دوم: چین – هند و ایران و فیلیپین
گروه سوم: هنگ کنگ – ویتنام و اندونزی – ژاپن
گروه چهارم: میانمار – چین تایپه و کره جنوبی – سری لانکا
24 شهریورماه:
گروه اول: استرالیا – قزاقستان و مغولستان – تایلند
گروه دوم: فیلیپین – چین و هند – ایران
گروه سوم: ژاپن – هنگ کنگ و ویتنام – اندونزی
گروه چهارم: سری لانکا – میانمار و چین تایپه – کره جنوبی
** نگاهی به کارنامه نخستین حریف ایران
تیم والیبال زنان ایران در مرحله مقدماتی هفدهمین دوره رقابتهای قهرمانی آسیا در گروه دوم با تیم های چین، هند و فیلپین هم گروه است و در نخستین دیدار خود به مصاف تیم قدرتمند چین می رود.
تیم ملی والیبال چین در 16 دوره گذشته این رقابت ها موفق به کسب 12 مدال طلا ، سه نقره و یک برنز شده است که عنوان پرافتخارترین تیم زنان قاره کهن آسیا در این رقابت ها را در اختیار دارد.
چین یکی از بهترین تیم های والیبال زنان است که دو بار در سال های 1984 و 2004 قهرمان المپیک شده است. پنج قهرمانی متوالی در مسابقات جهان در دهه 1980 را هم در کارنامه دارد.
تیم والیبال زنان چین دو عنوان قهرمانی و دو نایب قهرمانی رقابتهای قهرمانی جهان و سه مدال طلا ، یک نقره و سه برنز مسابقات جام جهانی را نیز از آن خود کرده است.
این تیم علاوه بر هفت مدال طلا و یک نقره بازیهای آسیایی ، دهها مدال طلا , نقره و برنز جایزه بزرگ آسیا یا رقابتهای بین قاره ای را نیز صید کرده است.
بنابراین اگر والیبال زنان ایران از پتانسیل و توانایی بالایی برخوردار است اما باید بپذیریم با توجه به سابقه و شرایط ورزش زنان در کشورمان ، هنوز راه نپیموده زیادی در پیش دارد و ایستادن در مقابل تیمی همچون چین و گرفتن امتیاز از چنین تیمی، کاری سخت و دشوار است.
جدول مدال آوران مسابقات والیبال قهرمانی زنان آسیا به قرار زیر است:
چین : 12 مدال طلا، 3 نقره و یک برنز
ژاپن : 3 مدال طلا، 6 نقره و 6 برنز
تایلند: یک مدال طلا و دو مدال برنز
کره جنوبی: شش مدال نقره و هفت مدال برنز
قزاقستان: یک مدال نقره
./.