امروز: پنج شنبه، ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۵:۵۳ Thursday, 8 June 2023

درگیری پلیس و معترضان در ترکیه

درگیری پلیس و معترضان در ترکیه

پلیس منطقه سوما در ترکیه علیه معترضان خشمگین از واکنش دولت در قبال حادثه معدن که 298 کشته برجای گذاشت، از آب پرفشار، گلوله‌های پلاستیکی و گاز اشک آور استفاده کرد.

 

به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا ،  معترضان در حالی که شعار “سوما نخواب! کشته‌هایت را به یاد آور!” سر می‌دادند، در خیابان‌های این شهر که چند مایل از محل حادثه انفجار معدن فاصله داشت، راهپیمایی کردند.

 

درگیری میان پلیس و جمعیت معترضان دو روز پس از آن رخ داد که یکی از معاونان رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه به یک معترض لگد زد؛ اقدامی که به نمادی از خشم علیه دولت آنکارا بدل شده و سئوالات را درباره اقدامات احتیاطی و امنیتی در معدن حادثه دیده افزایش داده است.

 

معدن مذکور، روز سه شنبه به علت نامعلومی منجر شد و صدها معدنچی در اعماق آن گرفتار شدند.

 

اوایل امروز (شنبه) مدیر هماهنگی امور اورژانس و بلایای طبیعی ترکیه اعلام کرد که تعداد قربانیان حادثه معدن هم اکنون 298 تن شده است.

 

در همین حال، درگیری روز جمعه نیز احتمالا باعث خشم بیشتر سکنه سوما می‌شود که پیشتر به خاطر حادثه معدن داغدار شده‌اند.

 

تصویر مردی که با لگد معاون اردوغان نقش زمین شده در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد و به نظر می‌رسد نمادی از افزایش کاهش قدرت اردوغان در ترکیه است.

 

بیانیه اردوغان برای خانواده‌های قربانیان و زخمی‌های حادثه معدن نیز که سرپوشی بر مساله امنیت معدن بود بیشتر باعث خشم مردم شد و معترضان در خیابان‌های آنکارا و استانبول دست به راهپیمایی‌های اعتراضی زدند که با واکنش تند پلیس و استفاده از گاز اشک آور و آب پرفشار همراه بود.

 

در همین حال احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در جریان مصاحبه‌ با شبکه خبری سی‌ان‌ان که روز پنج شنبه صورت گرفت از نخست وزیر ترکیه دفاع کرد و گفت: او تمام این آلام و دردها را تحمل می‌کند. همه می‌دانند که نخست وزیر با مردم کشورش می‌ماند و همواره دردهای مردم را احساس می‌کند.

 

اوزگور اوزل، سیاستدار مخالف دولت آنکارا از منطقه مانیسا که سوما نیز جزئی از آن است، اواخر آوریل 2014 پیشنهادی را برای تحقیق درباره معادن ترکیه پس از تکرار چند رخداد مرگبار در معادن ارایه کرده بود اما دولت اردوغان این پیشنهاد را رد کرده و مدعی شده بود که این معدن اخیرا مورد نظارت و آزمایش قرار گرفته است.

 

اما انجمن مهندسان ترکیه سیستم تهویه هوا و تجهیزات ایمنی در این معدن را مورد انتقاد قرار داده و اعلام کردند که این تجهیزات کافی نیستند و کهنه و فرسوده‌اند.

 

وزارت انرژی ترکیه نیز اعلام کرده که فقدان امنیت کافی باعث تعطیلی 100 معدن زغال سنگ در سه سال گذشته شده است.

 

عبدالله گل، رئیس جمهوری ترکیه اما در جریان بازدید از معدن سوما و دیدار با خانواده‌های قربانیان، از واژه‌ها و الفاظ مناسب‌تری استفاده کرد؛ اقدامی که یک روز پس از خشم مردم از سخنان اردوغان صورت گرفت.

 

گل گفت: این فاجعه برای تمام مردم و ملت ترکیه تاسف بار است و من به خانواده‌ قربانیان تسلیت می‌گویم. تحقیقات آغاز شده و مطمئنم که به زودی حقایق روشن می‌شود. آنچه که ضرورت دارد انجام می‌شود.

.

Image00001

.

انتهای پیام

 

توییت بینا

14:15 (۱۶ ساعت قبل) ۱

کارکنان یک بانک ۱۱ بار وام قرض الحسنه دریافت کردند

14:15 (۱۶ ساعت قبل) ۲

قرعه‌کشی مرحله دوم فروش خودرو امروز انجام می‌شود

15:12 (۲ هفته قبل) ۳

سلطان عمان وارد تهران شد

17:03 (۲ هفته قبل) ۴

رئیس‌جمهور سه قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد

16:59 (۲ هفته قبل) ۵

ترکیه: ۹۶ کیلومتر از دیوار مرزی با ایران تکمیل شد

16:58 (۲ هفته قبل) ۶

نیروهای طالبان اقدام به تیراندازی به پاسگاه ساسولی کردند

16:57 (۲ هفته قبل) ۷

بازنشستگان برای وام ۳۰میلیونی نیاز به ثبت‌نام مجدد ندارند

16:56 (۲ هفته قبل) ۸

ثبت‌نام در سامانه یکپارچه خودرو به ۱ میلیون نفر رسید

9:22 (۲ هفته قبل) ۹

کرایۀ حمل کالا ۳۰ درصد افزایش یافت

9:19 (۲ هفته قبل) ۱۰

تروریست ها ۵ مرزبان را در سراوان شهید کردند

8:32 (۳ هفته قبل) ۱۱

تمامی کارت های ملی تا سال ۱۴۰۵ اعتبار خواهند داشت

10:33 (۳ هفته قبل) ۱۲

از معلمان نمونه منطقه آزاد ماکو تجلیل شد

10:28 (۳ هفته قبل) ۱۳

بارسلونا قهرمان لالیگا شد

10:26 (۳ هفته قبل) ۱۴

انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه به دور دوم کشیده شد

10:10 (۳ هفته قبل) ۱۵

رئیسی: بانک‌ها در پرداخت تسهیلات مسکن تبعیض‌آمیز عمل نکنند

10:10 (۳ هفته قبل) ۱۶

وزنه برداری ایران بر بام قاره کهن

9:28 (۱ ماه قبل) ۱۷

ضوابط مالی ثبت‌ نام مدارس اعلام شد

14:27 (۱ ماه قبل) ۱۸

دستورالعمل اجرایی تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند ابلاغ شد

9:55 (۱ ماه قبل) ۱۹

جمعی از معلمان و فرهنگیان با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند

9:55 (۱ ماه قبل) ۲۰

آغاز پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از ۱۳ اردیبهشت

آخرین عناوین