امروز: چهارشنبه، ۲ فروردین ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۲۷ Wednesday, 22 March 2023

رشد آذربايجان غربي در شناسايي و استخراج مواد معدني

به قلم سردبیر: سالانه 9 ميليون تن انواع مواد معدني از معادن آذربايجان غربي استخراج مي شود و اين مواد معدني استخراجي شامل 52 نوع مواد معدني است که از 68 نوع ماده معدني موجود در کشور 52 نوع آن در آذربايجان غربي شناسايي شده که 39 نوع آن در...

به قلم سردبیر: سالانه 9 ميليون تن انواع مواد معدني از معادن آذربايجان غربي استخراج مي شود و اين مواد معدني استخراجي شامل 52 نوع مواد معدني است که از 68 نوع ماده معدني موجود در کشور 52 نوع آن در آذربايجان غربي شناسايي شده که 39 نوع آن در مرحله بهره برداري و 13 نوع آن در مرحله اکتشاف است.

به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز، آذربايجان غربي در حوزه هاي مختلف اکتشاف و بهره برداري به تناوب رتبه هاي سوم تا هفتم کشوري را به خود اختصاص داده به طوري که حاصل عمليات اکتشافي انجام شده تاکنون کشف حدود 4/1 ميليارد تن ذخيره معدني بوده است.اين در حالي است که طبق گفته مسئولان امر، سالانه 9 ميليون تن انواع مواد معدني از معادن آذربايجان غربي استخراج مي شود و اين مواد معدني استخراجي شامل 52 نوع مواد معدني است.از 68 نوع ماده معدني موجود در کشور 52 نوع آن در آذربايجان غربي شناسايي شده که 39 نوع آن در مرحله بهره برداري و 13 نوع آن در مرحله اکتشاف مي باشد و در بخش معدن استان پنج هزار و 800 نفر شاغل هستند که از اين تعداد يک هزار و 450 نفر از فارغ التحصيلان رشته هاي زمين شناسي، معدن و عضو سازمان نظام مهندسي معدن استان هستند.طبق آمار منتشره، از 300 تن طلاي ذخيره شده در کشور افزون بر 120 تن آن در اين استان شناسايي شده است.اين استان با ذخيره 100 تني طلا و ساير مواد معدني در معادن اکتشاف شده قطب اصلي توليد اين فلز با ارزش در کشور بوده که با راه اندازي بزرگترين کارخانه استحصال طلاي خاورميانه در تکاب، ميزان برداشت طلا از معادن استان سالانه 3تن افزايش مي يابد.معادن طلاي شهرستان تکاب به لحاظ درآمد زايي، توسعه و اشتغال زايي و سرمايه گذاري داراي شرايط ويژه اي براي استان و منطقه است.در حال حاضر ميزان ذخاير طلاي مناطق معدني آذربايجان‌غربي به 100 تن مي‌رسد و اين در حالي است که با ادامه فعاليتهاي اکتشافي در شهرستانهاي ماکو، ‌سلماس،‌ شاهين‌دژ و سردشت ميزان ذخاير افزايش يافته و با افتتاح بزرگترين کارخانه استحصال خاورميانه در تکاب به عنوان يکي از طرح هاي مهر ماندگار دولت، تا خرداد 92 ميزان برداشت طلا از معادن سالانه 3 تن افزايش مي يابد.
کمربند کوهزايي در اطراف شهرستان تکاب بيشترين ذخيره طلاي کشور را در خود جاي داده است و معادن طلاي زره شوران و آقدره در حال حاضر داراي پروانه بهره برداري بوده و اکتشافات جديد در منطقه، اميد به افزايش ذخاير طلا را دوچندان ساخته است. از سوي ديگر آذربايجان غربي رتبه نخست کشور را از نظر ذخاير و توليد طلا در اختيار داشته که هم اکنون با ساخت واحد فرآوري و استحصال طلا در معدن زرشوران تکاب، سالانه سه هزار و 600 کيلوگرم شمش طلا و بيش از يک هزار و 200 کيلوگرم نقره توليد و با بهره برداري از کارخانه 3 تن به ميزان برداشت افزوده مي شود.
معدن طلاي زره‌شوران به عنوان بزرگترين معدن طلاي ايران در35 کيلومتري شهرستان تکاب و ??15 کيلومتري مجموعه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تخت سليمان واقع شده است. گواهي کشف معدن طلاي زره‌شوران پس از عمليات اکتشافي گروه‌هاي داخلي و خارجي به نام سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران صادر شده است.
اين در شرايطي است که استراتژي هاي لازم در بخش صنايع معدني كشور به خصوص در بخش اكتشاف، استخراج و ايجاد ارزش افزوده كامل با عنايت به فرصت هاي سرمايه گذاري در بخش معادن تدوين شده و همچنين عملياتي شدن برنامه هاي نرم افزاري و ثبت اينترنتي معادن در سال آينده فضايي بوجود آورده که انتظار مي رود با همت مسئولان امر در حوزه صنعت و معدن استان زمينه براي سرمايه گذاري بخش خصوصي و حتي سرمايه گذاران خارجي در معادن آذربايجان غربي که يک ذخيره و ظرفيت فوق العاده براي توسعه استان محسوب مي شوند، فراهم شود. بدون شک توسعه خصوصي سازي و پرهيز بنگاه داري دولتي و ايجاد سرمايه گذاري در داخل و خارج از استان به خصوص در بخش اكتشافات معادن مي تواند از اولويت هاي اين حوزه قرار گيرد.
سيستان و کوه زر دامغان قديمي‌ترين معادن طلا هستند و از تطابق نام‌هاي قديمي و فعلي نيز به نظر مي‌آيد که معادن طلاي کوه زر دامغان و تکاب شناخته شده بوده‌اند. به عبارت ديگر تخت سليمان فعلي به نام شهر شيز شهرت داشته و معدن زرشوران نيز در نزديکي آن بهره‌برداري مي‌شده است.آمارها نشان مي دهد که با راه اندازي بزرگترين کارخانه استحصال طلاي خاورميانه در تکاب، ميزان برداشت طلا از معادن استان سالانه 3تن افزايش مي يابد.در حال حاضر ميزان ذخاير طلاي مناطق معدني آذربايجان‌غربي به 100 تن مي‌رسد و اين در حالي است که با ادامه فعاليت هاي اکتشافي در شهرستانهاي ماکو، ‌سلماس،‌ شاهين‌دژ و سردشت ميزان ذخاير افزايش يافته و با افتتاح بزرگترين کارخانه استحصال خاورميانه در تکاب به عنوان يکي از طرح هاي مهر ماندگار دولت، تا خرداد 92 ميزان برداشت طلا از معادن سالانه 3 تن افزايش مي يابد.آذربايجان غربي رتبه نخست کشور را از نظر ذخاير و توليد طلا در اختيار داشته که هم اکنون با ساخت واحد فرآوري و استحصال طلا در معدن زرشوران تکاب، سالانه سه هزار و 600 کيلوگرم شمش طلا و بيش از يک هزار و 200 کيلوگرم نقره توليد و با بهره برداري از کارخانه 3 تن به ميزان برداشت افزوده مي شود.
همچنين معدن بزرگ طلاي آق دره در تکاب نيز که عيار کانسنگ آن نزديک به پنج گرم در هر تن بوده و مي تواند سالانه بالغ بر 2.2 تن طلا توليد کند، معدن طلا و نقره باريکاي سردشت و خرابه پيرانشهر که به تازگي شناسايي شده اند موقعيت استان به لحاظ توليد فلزات گرانقيمت را به نحو چشمگير تقويت مي کند.

توییت بینا

11:22 (۱ روز قبل) ۱

امیرعبداللهیان: روزهای خوب⁩ در پیش است

11:48 (۳ روز قبل) ۲

مجوز ۲۰ هزار پرواز نوروزی صادر شده است

11:47 (۳ روز قبل) ۳

۱۷۶ نفر فوتی در ۴ روز نخست طرح سفرهای نوروزی

11:40 (۳ روز قبل) ۴

ورود ایران چک ۲۰۰ هزار تومانی به بازار

16:07 (۴ روز قبل) ۵

۲ نفر از عاملین اصلی حمله تروریستی حرم شاهچراغ به اعدام محکوم شدند

16:06 (۴ روز قبل) ۶

مصرف بنزین در کشور به ۱۱۵ میلیون لیتر در روز رسید

10:45 (۵ روز قبل) ۷

ورود سامانه بارشی جدید از یکشنبه

10:45 (۵ روز قبل) ۸

آغاز رزمایش مشترک دریایی ایران ، چین و روسیه

10:45 (۵ روز قبل) ۹

وزیر بهداشت: واکسن کرونا باید سالی یکبار تزریق شود

15:50 (۱ هفته قبل) ۱۰

۵۳ نفر از چهره‌های سرشناس ممنوع‌المعامله شدند

15:35 (۱ هفته قبل) ۱۱

پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان به هر مسجد از بودجه حذف شد

10:34 (۱ هفته قبل) ۱۲

پرواز موفقیت‌آمیز هواپیمای مسافربری با سوخت هیدروژنی

10:32 (۱ هفته قبل) ۱۳

حداقل ۶ بانک ایرانی مشمول ماده ۱۴۱ و ورشکسته اند

9:06 (۳ سال قبل) ۱۴

آغاز ثبت نام وام ضروری بازنشستگان

8:33 (۳ سال قبل) ۱۵

پایان محدودیت های ترافیکی طرح فاصله گذاری اجتماعی از امروز - اول اردیبهشت

8:30 (۳ سال قبل) ۱۶

در کشور کمبود خون داریم، مردم همچون گذشته خون اهدا کنند

8:27 (۳ سال قبل) ۱۷

ترامپ: ایران می‌خواهد آمریکا را صاحب شود!

8:26 (۳ سال قبل) ۱۸

سفرهای غیرضروری می تواند شیوع کرونا را تشدید کند

20:25 (۳ سال قبل) ۱۹

تعطیلی همه مسابقات ورزشی تا پایان اردیبهشت تمدید شد

20:24 (۳ سال قبل) ۲۰

در ۱۶ استان کشور روند ابتلا به کرونا نزولی شده است

پربازدیدها

آخرین عناوین