دستگاه هوشمند تشخیص سموم ورودی به استخر پرورش ماهی و جلوگیری از ورود سموم به آب شرب کلان شهرها طراحی و تولید شد.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز ، مصطفی کاوه، دانش آموخته کارشناسی ارشد مکاترونیک دانشگاه اصفهان و مخترع دستگاه هوشمند تشخیص سموم ورودی به استخر پرورش ماهی با بیان اینکه سالانه خسارات زیادی بر اثر ورود سموم شیمیایی به مزارع آبزیپروری وارد میشود، گفت: با توجه به این که در این مزارع از آب روان استفاده میشود کنترل ورود سموم بسیار مشکل است. به همین دلیل بر اثر ورود این سموم سالانه خساراتی بیش از 10 میلیارد تومان به آبزی پروری کشور وارد میشود که برای حل این مشکلات به درخواست سازمان جهاد کشاورزی جهت جلوگیری از ورود سموم شیمیایی به مزارع پرورش ماهی این سیستم طراحی و تولید شده است.
مخترع این سیستم در خصوص نحوه عملکرد سیستم خاطرنشان کرد: سنسورهای مختلفی جهت تشخیص سموم متفاوت در این سیستم استفاده شده است. دستگاه در فاصله 7 متری از آب ورودی مزرعه نصب میشود. به محض تشخیص سموم توسط سنسورها دریچههای ورودیآب را میبندد و دریچه های اضطرراری را باز و سیستم اکسیژن دهی را فعال میکند.
به گفته وی برق مورد نیاز این سیستم نیز از طریق توربین طراحی و ساخته شده توسط این مخترع با استفاده از آب مزرعه تامین میشود.
کاوه تصریح کرد: از جمله سموم خطرناک آبزی پروری که خسارت زیادی را وارد میکند کلر است. برای جلوگیری از ورود این سم خطرناک از سنسور خاصی استفاده شده است. سیانور و سموم فسفات و نیترات دار از دیگر سمومیاند که توسط این سیستم شناسایی و از ورودشان به مزرعه جلوگیری میشود.
این اختراع به منظور جلوگیری از ورود سموم شیمیایی به مزارع پرورش ماهی طراحی و ساخته شده ولی به منظور جلوگیری از ورود سموم آب به آب شرب کلان شهرها نیز قابل استفاده است.