دبيرکل مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم گفت: در اولين قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران بحث شورايي اداره شدن رهبري مطرح شده بود و همه بزرگان، علما و مراجع و همين طور خود آيتالله خامنهاي به آن راي دادند؛ در آن موقع هيچکس حتي يک نفر هم نگفت که اين بحث مخالفت با ولايت فقيه است.
:
به گزارش سایت خبری بینانیوز، آيتالله سيدحسن موسوي تبريزي در گفتوگو با خبرگزاری ايلنا، با اشاره به مواضع اخير سردار فيروزآبادي در خصوص مجلس خبرگان رهبري اظهار داشت: مسئله شورايي اداره شدن رهبري يا فردي اداره شدن آن ربطي به له يا عليه ولايت فقيه بودن ندارد.
:
وي افزود: ولايت فقيه ممکن است با ترکيب فقهايي به صورت شورايي يا به صورت يکنفره اداره شود و ما در قانون اساسي اوليه جمهوري اسلامي ايران که تمام مراجع تقليد به آن راي دادند و علاوه بر آن خود حضرت امامخميني(ره) و آيتالله خامنهاي هم به آن راي دادند مطرح شد که رهبر نظام جمهوري اسلامي يا بايد مثل امام خميني مورد قبول اکثريت مطلق جامعه باشد يا اينکه شورايي از مجتهدان و مراجع جامعه را اداره کنند. دادستان اسبق کل انقلاب در زمان امام خميني، با بيان اينکه اگر به قانون اساسي اوليه جمهوري اسلامي ايران مراجعه کنيم بسياري از شبهات حل خواهد شد، تاکيد کرد: اگر بنا بود شورايي بودن رهبري و مطرح کردن اين موضوع ضديت با ولايت فقيه باشد، چرا حضرت امام خميني(ره)، آيتالله خامنهاي و همه مراجع آن زمان در جامعه آن را مطرح کردند.
:
وي افزود: بعد از 10 سال از تثبيت اولين قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران اين مسئله مجدداً مورد بررسي قرار گرفت و گفتند رهبريت نظام شورايي نباشد و به صورت فردي بهتر است و اين هم يک نظريهاي است. آيتالله موسوي تبريزي با بيان اينکه هنوز هم عدهاي نظرشان اين است که اداره شدن رهبري جامعه به صورت شورايي بهتر است و البته اين موضوع در حال حاضر يک پيشنهاد است و قانون ما نيست؛ الان اگر کسي اين نظريه را داشت بايد در قانون اساسي تغيير ايجاد کند؛ چراکه در قانون اساسي فعلي جمهوري اسلامي بحث شورايي اداره شدن رهبري مطرح نيست و اين موضوع فقط در قانون اساسي اوليه جمهوري اسلامي ايران بود؛ به همين دليل بحث شورايي اداره شدن رهبري بعد از حضرت امام(ره) مطرح شد که از جمله افراد مطرح شده در شوراي رهبري آيتالله خامنهاي، آيتالله مشکيني و آيتالله موسوي اردبيلي بودند که اين ترکيب به عنوان شوراي رهبري راي نياورد و در همين مجلس خبرگان هم مطرح شد.
:
آيتالله موسوي تبريزي افزود: همه هم ميدانستند که اين مساله عين ولايت فقيه است و ضد قانون اساسي نيست، اما بالاخره راي نياورد وقتي هم که راي نياورد دنبال يک فرد خاص براي رهبري رفتند؛ لذا ابتدا مرحوم آيتالله گلپايگاني را مطرح کردند که ايشان براي رهبري راي نياورد که بعد از ايشان، آيتالله خامنهاي مطرح شدند و راي آوردند. آيتالله موسوي تبريزي با بيان اينکه ارائه نظر در خصوص اختيارات مجلس خبرگان اشکال خاصي ندارد، گفت: معتقدم هرکسي، حتي يک نظامي هم نظر بدهند چراکه آزادي بايد وجود داشته باشد که همه نظر بدهند و جواب ايشان هم گفته شود. همين حرفي که ايشان مطرح کرده، خيلي خوب است که تمام رسانهها روي اين موضوع بحث کنند و يادآوري کنند که در اولين قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران بحث شورايي اداره شدن رهبري مطرح شده بود و همه بزرگان، علما و مراجع و همين طور خود آيتالله خامنهاي به آن راي دادند؛ در آن موقع هيچکس حتي يک نفر هم نگفت که اين بحث مخالفت با ولايت فقيه است. وي افزود: ولايت فقيه يعني اينکه فقه حاکم باشد و البته گاهي فقيه به تنهايي ميتواند حاکم باشد و گاهي هم شورايي ميتواند اداره شود؛ اين موضوع بستگي به اين دارد که نمايندگان مردم چه چيز را صلاح ميدانند.
./.