امروز: دوشنبه، ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۱۶ Monday, 7 October 2024

ظریف: ایران حاضر نیست تحقیقات درباره سانتریفیوژها را کنار بگذارد

ظریف: ایران حاضر نیست تحقیقات درباره سانتریفیوژها را کنار بگذارد

وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با دو رسانه خارجی، تاکید کرد که ایران حاضر نیست تحقیقات در زمینه سانتریفیوژهایی را که برای غنی‌سازی اورانیوم به کار گرفته می‌شوند، به عنوان بخشی از توافق نهایی در زمینه موضوع هسته‌ای ایران کنار بگذارد.

 

به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا، ایران قرار است در تاریخ 18 فوریه در وین مذاکرات با گروه 1+5 (آمریکا،‌ انگلیس، فرانسه،‌ چین،‌ روسیه و آلمان) را درباره راه‌حل نهایی موضوع هسته‌ای ایران آغاز کند. دیپلمات‌ها گفته‌اند یکی از موانع موجود در این مذاکرات، مسأله تحقیق و توسعه یک مدل جدید سانتریفیوژهای هسته‌ای پیشرفته است که ایران آن را نصب کرده است.

 

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز و شرکت تلویزیونی اینترنشنال مدیا اسوشیتس در پاسخ به اینکه “آیا ایران حاضر است تحقیقات درباره سانتریفیوژها را به عنوان بخشی از توافق نهایی کنار بگذارد؟” گفت: نه؛ ولی در عین حال حاضر نیستم درباره هوا مذاکره کنم. ما قصد داریم درباره جنبه‌های مختلف برنامه‌ هسته‌ای‌مان گفت‌وگو کنیم و من فکر نمی‌کنم فناوری و علم هیچگونه ربطی به اشاعه داشته باشند.

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، پایگاه خبری المانیتور در ماه دسامبر به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که ایران به گروه 1+5 اعلام کرده بود قصد دارد سانتریفیوژهای “IR-2m” اضافی را که مدل‌های تغییر یافته سانتریفیوژهای نسل دوم هستند، نصب کند.

 

اما دیپلمات‌ها اکنون می‌گویند ایران به گروه 1+5 اطلاع داده است که قصد دارد توسعه سانتریفیوژهایی را که از “IR-2m” پیشرفته‌تر هستند، به پیش ببرد.

 

توافقی که در ماه نوامبر سال 2013 با ایران حاصل شد، به تهران اجازه می‌دهد که به تحقیق و توسعه ادامه دهد ولی تهران را از نصب سانتریفیوژهای جدید بازمی‌دارد.

 

دیپلمات‌های غربی نسبت به تداوم توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر در ایران ابراز نگرانی کرده‌اند، ولی تهران تاکید دارد که تحقیقات درباره سانتریفیوژها، حیاتی است.

 

ظریف در پاسخ به پرسشی درباره انتظاراتی که از مذاکرات 18 فوریه دارد و اینکه چقدر طول می‌کشد تا یک توافق نهایی حاصل شود، گفت: این تازه آغاز مذاکرات برای یک توافق نهایی است. این اولین گام از گام نهایی است و من انتظار دارم مدتی طول بکشد.

 

وزیر امور خارجه ایران که این اظهارات را در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ بیان می‌کرد، ادامه داد: البته از نظر ما رسیدن به یک توافق آنقدرها دشوار نیست،‌ به شرطی که حسن نیت و تمایلی از جانب همه کشورهای دخیل وجود داشته باشد تا سعی کنند گزینه‌های مختلفی را که به هدف مشترک یعنی “برنامه هسته‌ای ایران منحصراً برای مقاصد صلح‌آمیز استفاده می‌شود” می‌پردازد،‌ بررسی کنند.

 

ظریف در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: ما آماده‌ایم‌، چراکه فکر می‌کنیم این به نفع ماست و هیچ هدف دیگری نداریم. بنابراین از نظر فرضی، این کار نباید چندان دشوار باشد. شاید رسیدن به جزئیات کمی دشوارتر باشد؛ بنابراین باید ببینیم.

 

آمریکا و اتحادیه اروپا در تاریخ 20 ژانویه برخی از تحریم‌ها علیه ایران را لغو کردند. این اقدام پس از آن انجام شد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرد که ایران به تعهدات خود در زمینه توافقنامه 24 نوامبر عمل کرده است.

 

ظریف گفت که گروه 1+5 تقریباً به تعهدات خود در زمینه لغو برخی تحریم‌ها عمل کرده‌اند،‌ ولی هنوز برای دیدن نتایج آن روی تجارت ایران، زود است.

 

وزیر امور خارجه ایران همچنین گفت: تأثیر روانی وجود دارد،‌ ولی تأثیرات عملی آن روی پتروشیمی و تجارت‌های دیگر هنوز مشاهده نشده است.

 

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و چاک هاگل وزیر دفاع این کشور برای شرکت در کنفرانس مونیخ به آنجا سفر کرده‌اند، ولی ظریف گفت که “هنوز” هیچگونه تماسی با مقامات آ‌مریکایی در آلمان نداشته است.

 

اولین دور مذاکرات درباره درگیری داخلی سه ساله سوریه، روز جمعه در سوئیس به پایان رسید. بان کی مون دبیرکل سازمان ملل چند روز پیش از آغاز مذاکرات سوریه، ابتدا ایران را به این کنفرانس دعوت کرد و 24 ساعت بعد تحت فشار آمریکا دعوتش را پس گرفت.

 

ظریف گفت که اگر ایران در این کنفرانس – که به کنفرانس ژنو 2 معروف است – شرکت کرده بود، تضمینی وجود نداشت که این مذاکرات پیشرفتی به همراه داشته باشد.

 

وزیر امور خارجه ایران اضافه کرد: موقعیت دشواری است و من انتظار ندارم که صرفاً با حضور یا فقدان حضور ایران تفاوت زیادی در اولین دور مذاکرات ایجاد شود.

 

وی افزود: این یک روند، دشوار است و کسی نباید مشکلاتی را که پیش رو قرار دارد دست کم بگیرد، ولی من فکر نمی‌کنم مذاکراتی که بر مبنای توهم قدرت اپوزیسیونی که در ژنو وجود دارد و کنترل هیچ بخشی را در داخل سوریه بر عهده ندارد و حتی ممکن است مورد استقبال قلمروهای تحت کنترل گروه‌های مسلح در داخل سوریه قرار نگیرد، است به تحقق یک راه حل صلح‌آمیز برای این مناقشه تأسف‌آور کمک کند.

 

انتهای پیام

 

توییت بینا

12:08 (۱ ماه قبل) ۱

تابستان ۲۰۲۴ گرم‌ترین تابستان تاریخ شد

11:02 (۱ ماه قبل) ۲

والیبال نشسته مردان ایران، با اقتدار قهرمان پاراالمپیک شد

11:15 (۱ ماه قبل) ۳

٢۶ بازیکن به تیم ملی فوتبال ایران دعوت شدند

11:00 (۱ ماه قبل) ۴

سهم مدارس دولتی در نفرات برتر کنکور فقط ۷ درصد

10:59 (۱ ماه قبل) ۵

ترافیک سنگین در محورهای هراز، چالوس و آزادراه تهران- شمال

10:57 (۱ ماه قبل) ۶

بازداشت عامل تهدید بازیگر مطرح زن به انتشار تصاویر خصوصی‌اش در اینستاگرام

12:08 (۱ ماه قبل) ۷

۸۰ هزار معلم جدید از مهر امسال به جمع معلمان اضافه می‌شوند

12:01 (۱ ماه قبل) ۸

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت شد

12:00 (۱ ماه قبل) ۹

الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت شد

11:58 (۱ ماه قبل) ۱۰

سردار مؤمنی جانشین فرماندهی کل نیروهای مسلح در نیروی انتظامی شد

10:06 (۱ ماه قبل) ۱۱

عراقچی، وزیر خارجه:گفتم برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست

9:42 (۱ ماه قبل) ۱۲

اشتغال نود درصد دانش آموختگان دانشگاه ها در مشاغل غیرمرتبط

9:40 (۱ ماه قبل) ۱۳

نرخ بهره بین بانکی به بالاترین رقم خود رسید

12:48 (۲ ماه قبل) ۱۴

دستگیری ۱۹۳ شرور و اراذل و اوباش در ۷۲ ساعت گذشته

12:47 (۲ ماه قبل) ۱۵

سرعت طوفان در سیستان به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید

12:47 (۲ ماه قبل) ۱۶

مومنی: باید ورود اتباع به کشورمان متوقف شود

14:33 (۲ ماه قبل) ۱۷

جهانگیری: نباید پزشکیان را تنها گذاشت

13:18 (۲ ماه قبل) ۱۸

فرمانده مرزبانی فراجا: کوله‌بری منسوخ و هر کس خلاف این انجام دهد، قاچاقچی است

15:34 (۲ ماه قبل) ۱۹

اولین دستگاه VAR برای مسابقات لیگ برتر وارد کشور شد

15:16 (۲ ماه قبل) ۲۰

تحریم تیک تاک برای کاربران ایرانی برداشته شد

پربازدیدها

آخرین عناوین