امروز: جمعه، ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۰۷:۵۵ Friday, 13 September 2024

عدم شناخت مناسب از صنعت مهم‌ترين مشکل واحدهاي صنعتي استان

به قلم سردبیر: عدم شناخت مناسب صنعت از سوي صاحبان صنايع مختلف استان موجب شکل‌گيري نوعي ناميدي نسبت به آينده صنايع مختلف و عدم تعادل در توسعه و پيشرفت اقتصادي شده و در حقيقت آرام آرام رکود را در فضاي توسعه اقتصادي استان حاکم مي‌کند. چيزي که هر از چند...

به قلم سردبیر: عدم شناخت مناسب صنعت از سوي صاحبان صنايع مختلف استان موجب شکل‌گيري نوعي ناميدي نسبت به آينده صنايع مختلف و عدم تعادل در توسعه و پيشرفت اقتصادي شده و در حقيقت آرام آرام رکود را در فضاي توسعه اقتصادي استان حاکم مي‌کند. چيزي که هر از چند گاهي در آمار و ارقام مسئولان اقتصادي در مورد تعداد واحدهاي صنعتي راکد و نيمه فعال استان ديده مي‌شود.

توسعه هر جامعه اي در گرو افزايش توليد و بهره‌وري است و مؤلفه هاي گوناگوني در دنياي کنوني بر امر توسعه تأثير گذار هستند. حمايت همه جانبه از توليد و رفع مشکلات واحدهاي صنعتي يک ضرورت اجتناب ناپذير بوده و بايد همگان براي حل مشکلات واحدهاي صنعتي که مهم‌ترين نقش و محوري‌ترين هدف آن‌ها بالا بردن توليد و بهره‌وري است، کمر همت بسته و مسير را براي افزايش و ارتقاي توليد هموار کنند.
بي گمان نيز رشد سرمايه گذاري با اتکا به نيروي جوان و حمايت از ايده و طرح‌هاي نخبگان ميسر خواهد بود و براي برون رفت از تحريم‌ها و تهديدها و تبديل آن‌ها به فرصت توسعه استان نيز در گرو حمايت از واحدهاي توليدي استان است.
اين در حالي است که نقش واحد هاي صنعتي استان در اقتصاد مقاومتي به مثابه نقش بسيج در دوران دفاع مقدس است و لزوم توجه ويژه به مسايل و مشکلات واحدهاي فعال با نيم نگاهي به نوسانات و وضعيت نرخ ارز و نقدينگي واحدها و همچنين اوضاع بازارهاي هدف فروش، هر روز نمايان شده و همدلي مسئولان بخش‌هاي اقتصادي و توليدي استان را مي‌طلبد.از سوي ديگر، به حرکت در آمدن چرخ‌هاي توسعه استان نيز در گرو تحقق اقتصاد مقاومتي است و براي استمرار ايستادگي در مقابل تحريم‌ها نيز بايد عنايت خاصي به توسعه واحدهاي صنعتي داشت. در چنين شرايط بايد از تمام ظرفيت‌هاي موجود براي عملي شدن اقتصاد مقاومتي در آذربايجان غربي و بهره‌مندي از همه پتانسيل‌هاي واحدهاي صنعتي بهره برد.اين در حالي است که طبق آمارهاي رسمي، نزديک به هزار واحد صنعتي در سراسر استان آذربايجان غربي مشغول به فعاليت هستند که طبق آمار تقريبا حدود 25 درصد آن‌ها راکد و يا نيمه فعال هستند.
اين واحدهاي صنعتي در شهرستان‌هاي مختلف و در زمينه هاي گوناگون فعاليت اقتصادي مي‌کنند. از سويي، يکي از مهم‌ترين چالش‎ها و آسيب‎هاي جدي در مسير توسعه اين واحدها، عدم شناخت و درک صحيح از واقعيت‎هاي اطلاعات صنعتي روز دنيا و ابعاد مختلف ويژگي‌هاي پيشرفت‌هاي علمي دنياست و بايد اين تغييرات در نگاه سياسي و عمراني و در تصميم‌گيري‎ها و اقدامات مديران و تصميم گيران استان نيز لحاظ شود.
عدم شناخت مناسب صنعت از سوي صاحبان صنايع مختلف استان موجب شکل‌گيري نوعي ناميدي نسبت به آينده صنايع مختلف و عدم تعادل در توسعه و پيشرفت اقتصادي شده و در حقيقت آرام آرام رکود را در فضاي توسعه اقتصادي استان حاکم مي‌کند. چيزي که هر از چند گاهي در آمار و ارقام مسئولان اقتصادي در مورد تعداد واحدهاي صنعتي راکد و نيمه فعال استان ديده مي‌شود.
اين در حالي است که اطلاع دقيق از وضعيت صنايع مختلف و تخصص صاحبان صنايع و واحدهاي صنعتي دو مقوله بسيار مهم براي ادامه کار و فعاليت صنعتگران استان به حساب مي‌آيد.کارشناسان اقتصادي معتقدند که قبل از ورود به عرصه هاي اقتصادي بايستي اطلاع دقيق از زمينه کاري صنعت مورد فعاليت و بازار کار و سرمايه بدست آورده و همچنين نحوه بازار يابي و نياز بازار هدف مورد مطالعه دقيق و برنامه ريزي افراد علاقه‌مند فعاليت در صنعت قرار گيرد.
مديريت‌هاي اقتصادي استان نيز در اين ميان بايد در سياست گذاري‌ها و برنامه‌ريزي خود زمينه‌ها و اطلاعات کافي را براي صنعتگران خرد و کلان فراهم کنند. ضروري است برنامه ريزي‌هاي مطلوب و کارآمد در امکان بهره‌مندي صاحبان صنايع از علوم و امکانات جديد و روز دنيا از صنايع مرتبط فراهم شود چرا که خيلي از صنعتگران استان، زمان و امکان بهره‌مندي از آخرين تغييرات علوم و تکنولوژي روز دنيا را ندارند. چرا که برخي به دليل عدم تخصص و نبود توان علمي نمي‌توانند از جديدترين تئوري‌ها و تغييرات صنعت مورد فعاليت خود آگاهي داشته باشند. از سوي ديگر، پيچيدگي‎ها و پيشرفت‌هاي لحظه اي علوم و فنون مختلف در دهکده جهاني ارتباطات نيازمند بينش و دانشي همه جانبه است و آموزش صاحبان صنايع مختلف و صنعتگران واحدهاي صنعتي مختلف استان را مي‌طلبد.
بي گمان توسعه آذربايجان غربي با نيم نگاهي به ظرفيت‌هاي مستعد و پتانسيل‌هاي عظيم در حوزه هاي مختلف از جمله کشاورزي، معادن، صنعت و زمينه هاي سرمايه گذاري گوناگون، مستلزم به‌کارگيري و استفاده از ظرفيت همه تخصص‎ها و علوم مختلفي است که در شکل گيري و ساماندهي صنايع مطلوب نقش داشته و تعيين کننده ‌است.

توییت بینا

12:08 (۶ روز قبل) ۱

تابستان ۲۰۲۴ گرم‌ترین تابستان تاریخ شد

11:02 (۶ روز قبل) ۲

والیبال نشسته مردان ایران، با اقتدار قهرمان پاراالمپیک شد

11:15 (۲ هفته قبل) ۳

٢۶ بازیکن به تیم ملی فوتبال ایران دعوت شدند

11:00 (۲ هفته قبل) ۴

سهم مدارس دولتی در نفرات برتر کنکور فقط ۷ درصد

10:59 (۲ هفته قبل) ۵

ترافیک سنگین در محورهای هراز، چالوس و آزادراه تهران- شمال

10:57 (۲ هفته قبل) ۶

بازداشت عامل تهدید بازیگر مطرح زن به انتشار تصاویر خصوصی‌اش در اینستاگرام

12:08 (۲ هفته قبل) ۷

۸۰ هزار معلم جدید از مهر امسال به جمع معلمان اضافه می‌شوند

12:01 (۲ هفته قبل) ۸

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت شد

12:00 (۲ هفته قبل) ۹

الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت شد

11:58 (۲ هفته قبل) ۱۰

سردار مؤمنی جانشین فرماندهی کل نیروهای مسلح در نیروی انتظامی شد

10:06 (۳ هفته قبل) ۱۱

عراقچی، وزیر خارجه:گفتم برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست

9:42 (۳ هفته قبل) ۱۲

اشتغال نود درصد دانش آموختگان دانشگاه ها در مشاغل غیرمرتبط

9:40 (۳ هفته قبل) ۱۳

نرخ بهره بین بانکی به بالاترین رقم خود رسید

12:48 (۱ ماه قبل) ۱۴

دستگیری ۱۹۳ شرور و اراذل و اوباش در ۷۲ ساعت گذشته

12:47 (۱ ماه قبل) ۱۵

سرعت طوفان در سیستان به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید

12:47 (۱ ماه قبل) ۱۶

مومنی: باید ورود اتباع به کشورمان متوقف شود

14:33 (۱ ماه قبل) ۱۷

جهانگیری: نباید پزشکیان را تنها گذاشت

13:18 (۱ ماه قبل) ۱۸

فرمانده مرزبانی فراجا: کوله‌بری منسوخ و هر کس خلاف این انجام دهد، قاچاقچی است

15:34 (۱ ماه قبل) ۱۹

اولین دستگاه VAR برای مسابقات لیگ برتر وارد کشور شد

15:16 (۱ ماه قبل) ۲۰

تحریم تیک تاک برای کاربران ایرانی برداشته شد

آخرین عناوین