مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان با اعلام اینکه ۴۰۰ هزار نخل در اروندکنار نابود شدند و گفت: سد گتوند نیز یکی از عوامل موثر بروز این مشکل است.
:
به گزارش سایت خبری بینانیوز، احمدرضا لاهیجانزاده در گفتوگو با ایلنا در ارتباط با در معرض خطر قرار گرفتن درختان نخل آبادان و خرمشهر به دلیل شوری آب اظهار کرد: نخیلات منطقه آبادان و خرمشهر در انتهاییترین قسمت رودخانه کارون و قبل از اتصال این رود به دریا قرار دارند، همچنین این منطقه جزر ومدی نیز هست و اگر کاهش آورد و دبی رودخانه را داشته باشیم، اثرات آن بر نخلستانهای این دو منطقه بسیار چشگیر خواهد بود.
:
وی با بیان اینکه همیشه این پتانسیل در آبادان و خرمشهر وجود دارد که نادیده گرفتن برخی مسائل، سبب خشکی نخلهای این مناطق و کاهش تولید خرما شود، اظهار کرد: خشکسالی، انتقال آب از سرشاخههای رودخانه و بحثهایی که در ارتباط با سد گتوند وجود دارد، در حال حاضر تهدیدی برای نخیلات این مناطق هستند.
:
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان افزود: سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی آماری را از منطقه اروند کنار ارائه داد که نشان میدهد؛ ۴۰۰ هزار نخل در سال ۹۳ در این منطقه خشک شدهاند. لاهیجانزاده ادامه داد: بازنگری در طرحهای انتقال آب و سدها، تغییر در مدیریت آب مانند تغییر الگوی کشت وبالابردن راندمان آبیاری در کشاورزی که باعث کاهش مصرف آب و رسیدن آب شیرین بیشتری به این مناطق شود، میتواند از جمله راهکارهایی باشد که از بروز چنین مشکلاتی در آبادان و خرمشهر جلوگیری کند. گفتنی است؛ پیش از این جواد سعدونزاده نماینده آبادان در مجلس نیز با هشدار در خصوص احتمال بروز فاجعه زیست محیطی در این شهرستان گفته بود که شوری آب دو میلیون اصله نخل در این شبه جزیره را در معرض نابودی قرار داده است.
./.