یک متخصص کودکان و نوزادان تب خفیف و تغییر رنگ ادرار را مهمترین علائم بیماری فاویسم دانست که چهار تا پنج روز بعد از مصرف باقلا و سایر مواد حساسیت زا بروز میکند.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز ، دکتر علی اصغر عالی پور در گفت وگو با ایسنا ، بیماری فاویسم را اصطلاحی برای کمبود نوعی آنزیم در جدار گلبولهای قرمز افراد عنوان کرد که این کمبود باعث کاهش مقاومت گلبولهای قرمز در برابر برخی اکسیدانها میشود.
وی با بیان اینکه این اکسیدانها در برخی از ویروسها، باقلا، برخی از داروها از جمله کوتریموکسازول و … وجود دارد، عنوان کرد: گلبولهای قرمزی که کمبود آنزیم دارند در مواجهه با این اکسیدانها لیز و شکسته میشوند و در نتیجه فرد دچار کم خونی میشود.
این پزشک متخصص افزود: علاوه بر کم خونی مواد حاصل از گلبولهای قرمز شکسته شده وارد کلیه و مجاری ادراری خواهد شد و در برخی موارد گرفتگی این لولهها را ایجاد میکند.
عالی پور در خصوص شیوع بیماری فاویسم نیز خاطرنشان کرد: این بیماری در حاشیه مدیترانه تا ایران و خصوصا شمال ایران شیوع بیشتری دارد.
به گفته وی، بیماری فاویسم در زنان کمتر از مردان دیده می شود و در اکثر موارد در زنان بدون علامت خواهد بود، اما زنان بیماری را به فرزند مذکر خود منتقل میکنند.
این متخصص کودکان و نوزادان معتقد است: بیماری فاویسم تا آخر عمر همراه فرد باقی میماند و البته شدت و ضعف علائم آن بسته به شدت بیماری دارد.
عالی پور با تاکید بر اینکه علائم بیماری بسته به میزان کمبود آنزیم موجود در گلبول قرمز دارد، گفت: بعد از مواجهه با آنتی اکسیدان فرد دچار تب خفیف میشود و بعد رنگ ادرار مانند چای پر رنگ تیره خواهد شد.
وی زرد شدن را نیز از دیگر علائم فاویسم خصوصا در نوزادان دانست.
به گفته این پزشک متخصص در مواردی که علائم شدید باشد، به فرد خون تزریق خواهد شد.
انتهای پیام