نتایج مطالعه صورت گرفته توسط محققان آمریکایی نشان میدهد، قلب مصنوعی برای بیماران در انتظار پیوند تنها یک روش نجاتبخش موقتی محسوب شده و کاربرد این دستگاه همچنان با خطرات جدی مواجه است.
به گزارش سایت تحلیلی و خبری بینا نیوز به نقل از(ایسنا)، محققان موسسه قلب Cedars-Sinai طی سالهای 2012 و 2013 عملکرد قلب مصنوعی بر روی 22 بیمار در انتظار عمل پیوند قلب را مورد بررسی قرار دادند.
قلب مصنوعی Syncardia total artificial heart تنها نمونهای است که از سال 2004 موفق به دریافت مجوز پیوند از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) شده است.
پیوند این قلب مصنوعی نیازمند یک عمل جراحی کامل در برخی مراکز درمانی خاص بوده و طی آن، دستگاه به بخش بالایی حفره قلب متصل شده و خون را از طریق دریچههای مکانیکی پمپاژ میکند.
نیروی مورد نیاز برای عمل پمپاژ دستگاه نیز از طریق یک منبع انرژی در خارج از بدن تأمین میشود.
در این مطالعه 22 بیمار در مرحله نهایی نارسایی قلبی بمدت دو ماه تحت نظر قرار گرفته و واکنش بدن به قلب مصنوعی Syncardia ارزیابی شد؛ پس از اتمام دوره 60 روزه 5 بیمار جان خود را از دست دادند، 4 بیمار تحت عمل پیوند موفق قلب قرار گرفتند و 13 بیمار دیگر همچنان در لیست پیوند قلب قرار داشتند.
نتایج تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد، وضعیت بیماری فرد با افزایش خطر مرگ در ارتباط است و عملکرد قلب مصنوعی در بدن افرادی که از لحاظ جسمی ضعیفتر هستند، نامناسب توصیف شده است.
بیماران دریافتکننده قلب مصنوعی با خطراتی مانند بروز لخته خونی، خونریزی شدید، عفونت یا نقص عملکرد دستگاه درون بدن مواجه هستند و این قلب با گذشت بیش از یک دهه، تنها یک روش نجاتبخش موقتی در برخی بیماران محسوب شده و نمیتواند جایگزین قلب اصلی باشد.
بیش از 50 هزار بیمار در سراسر جهان در انتظار عمل پیوند قلب قرار دارند، اما سالانه تنها 5000 عمل انجام میشود؛ محققان امیدوارند با توسعه قلب مصنوعی بویژه قلب چاپ سهبعدی نیاز به قلب اهدایی را کاهش دهند.
نتایج این مطالعه در کنفرانس قلب و عروق آمریکا در واشنگتن ارائه شد.
انتهای پیام