امروز: پنج شنبه، ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۱۹ Thursday, 30 March 2023

نگرانی‌ها از کاهش بودجه بازیهای آسیایی

نگرانی‌ها از کاهش بودجه بازیهای آسیایی

دولت 48 میلیارد تومان را به عنوان بودجه سال 93 کمیته ملی المپیک به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کرد، اما با وجود پیگیری‌های مکرر مسئولان این کمیته،‌ بودجه قطعی و چگونگی حضور ورزشکاران در رویدادهای مهم امسال در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

 

به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سال 93 یکی از سال‌های پر کار در ورزش ایران به حساب می‌آید و در واقع امسال رویدادهای مهمی از جمله بازی‌های آسیایی اینچئون، المپیک نوجوانان نانجینگ، بازی‌های ساحلی تایلند و رقابت‌های غرب آسیا پیش‌رو است، اما به گفته مسوولان کمیته تخصیص بودجه 48 میلیاردی برای کمیته ملی المپیک نه تنها کافی نیست، بلکه نگرانی‌های زیادی را از باب موفقیت در این رویدادها برای اهالی ورزش ایجاد کرده است.

 

بودجه کمیته ملی المپیک بر اساس آنچه که از سوی دولت پیشنهاد شد با افزایش تنها یک میلیارد تومان نسبت به سال گذشته به مبلغی بالغ بر 48 میلیارد تومان رسید که از این میان 23 میلیارد تومان در قالب ردیف اصلی و 25 میلیارد تومان برای بازی‌های آسیایی و پارآسیایی اینچئون در نظر گرفته شده است.

 

طبق قانون اعتبار ردیف اصلی بودجه کمیته ملی المپیک (23 میلیارد تومان) مربوط به پرداخت حقوق و مزایای پرسنل، هزینه‌های مربوط به آب و برق، آموزش، آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک، مسائل فرهنگی، بازی‌هایی ساحلی پوکت و المپیک نانجینگ است.

 

اگر بودجه ردیف اصلی را از اعتبار 48 میلیاردی کمیته ملی المپیک کم کنیم می رسیم به عدد 25 میلیارد تومان. این مبلغ هم مختص آماده سازی کاروان ورزشی ایران برای حضور در بازی‌های آسیایی و پارآسیایی است. اگر این رقم را با اعتبار تخصیصی بازی‌های گوانگجو در چهار سال قبل مقایسه کنیم، می بینیم که بودجه در نظر گرفته شده برای اینچئون نه تنها با وجود گران شدن نرخ دلار و بلیت هواپیما رشدی نکرده، بلکه با گذشت چهار سال یک میلیارد تومان هم کاهش داشته است!

 

بازی‌های آسیایی و پارآسیایی گوانگجو یکی از رقابت‌هایی است که درخشش ورزشکاران ایرانی آن را در خاطره‌ها ماندگار کرد. ایران با کسب 20 نشان طلا برای اولین بار به جایگاه چهارمی بازی‌های آسیایی رسید و درخشش خیره کننده‌ای داشت. برای این بازی‌ها در سال 2010، 26 میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود. آن زمان دلار با مبلغ 1060 تومان خرید و فروش می‌شد، اما امروز نرخ دلار سه برابر افزایش داشته و به مبلغ 3060 تومان رسیده است.

 

از سوی دیگر شرایط برای تهیه بلیت هواپیما نسبت به بازی‌های آسیایی گوانگجو تغییر زیادی داشته است، در سال 2010 هزینه پرواز هر یک از ورزشکاران از ایران تا گوانگجو مبلغی بالغ بر یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 500 هزار تومان بوده است که این مبلغ در قیاس با قبل برای اینچئون چیزی حدود چهار میلیون و 500 تا پنج میلیون و 200 هزار تومان است.

 

سه برابر شدن نرخ دلار و بلیت هواپیما برای بازی‌های آسیایی و پارآسیایی اینچئون در شرایطی نگرانی‌های زیادی را برای مسئولان کمیته ملی المپیک و اهالی ورزش ایجاد کرده است که هیچ پیش‌بینی برای افزایش قیمت‌ها در بودجه بازی‌ها از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته نشده است. تا جایی که حتی پیگیری‌های مقامات این کمیته‌ راه به جایی نبرده و گویا بودجه سال 93 همان 48 میلیارد پیشنهادی است.

 

از طرفی بررسی دوره‌های مختلف حضور ایران در بازی‌های آسیایی و پارآسیایی نشان می‌دهد که در هر دوره تعداد اعضای کاروان 10 تا 20 درصد افزایش داشته است. با توجه به این که در بازی‌های گوانگجو ایران با کاروانی 700 نفره راهی مسابقات شد با احتساب تغییرات مورد انتظار، احتمال دارد کاروان ایران با 800 نفر عازم اینچئون شود.

 

البته از سوی دیگر این امکان وجود دارد که به دلیل بالا بودن هزینه اعزام و آماده سازی ورزشکاران در این دوره کاروان کیفی به بازی‌ها فرستاده شود که در این صورت بخشی از هزینه‌های سنگین حضور در بازی‌های آسیایی و پارآسیایی کسر خواهد شد.

 

به گزارش ایسنا، از آنجایی که رایزنی مقامات کمیته ملی المپیک برای افزایش بودجه بازی‌های آسیایی و پارآسیایی اینچئون نتیجه‌ای را در بر نداشته است به نظر می‌رسد که ورزش ایران شرایط سختی را برای حضور در این رقابت‌ها پیش‌رو داشته باشد. اما با توجه به علاقه مسئولان رده‌های مختلف دولتی به ورزش و ورزشکاران این انتظار می‌رود که در فاصله پنج ماه مانده تا آغاز بازی‌ها دولت به کمک ورزش بیاید و حمایت جدی‌تری برای حضور موفق‌تر کاروان داشته باشد.

 

در این بین نباید فراموش کرد که تخصیص اعتبار کافی برای بازی‌ها در شرایط فعلی هم برای تکرار عنوان چهارمی کار ایران را سخت می‌کند، چه برسد به این که کمک‌های دولتی در آستانه بازی‌ها در اختیار ورزش قرار بگیرد.

 

انتهای پیام

توییت بینا

9:20 (۴ روز قبل) ۱

ایران به رتبه هفتم مصرف بنزین در جهان رسید

8:59 (۵ روز قبل) ۲

پنتاگون: به دنبال درگیری با ایران نیستیم

11:22 (۱ هفته قبل) ۳

امیرعبداللهیان: روزهای خوب⁩ در پیش است

11:48 (۲ هفته قبل) ۴

مجوز ۲۰ هزار پرواز نوروزی صادر شده است

11:47 (۲ هفته قبل) ۵

۱۷۶ نفر فوتی در ۴ روز نخست طرح سفرهای نوروزی

11:40 (۲ هفته قبل) ۶

ورود ایران چک ۲۰۰ هزار تومانی به بازار

16:07 (۲ هفته قبل) ۷

۲ نفر از عاملین اصلی حمله تروریستی حرم شاهچراغ به اعدام محکوم شدند

16:06 (۲ هفته قبل) ۸

مصرف بنزین در کشور به ۱۱۵ میلیون لیتر در روز رسید

10:45 (۲ هفته قبل) ۹

ورود سامانه بارشی جدید از یکشنبه

10:45 (۲ هفته قبل) ۱۰

آغاز رزمایش مشترک دریایی ایران ، چین و روسیه

10:45 (۲ هفته قبل) ۱۱

وزیر بهداشت: واکسن کرونا باید سالی یکبار تزریق شود

15:50 (۲ هفته قبل) ۱۲

۵۳ نفر از چهره‌های سرشناس ممنوع‌المعامله شدند

15:35 (۲ هفته قبل) ۱۳

پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان به هر مسجد از بودجه حذف شد

10:34 (۲ هفته قبل) ۱۴

پرواز موفقیت‌آمیز هواپیمای مسافربری با سوخت هیدروژنی

10:32 (۲ هفته قبل) ۱۵

حداقل ۶ بانک ایرانی مشمول ماده ۱۴۱ و ورشکسته اند

9:06 (۳ سال قبل) ۱۶

آغاز ثبت نام وام ضروری بازنشستگان

8:33 (۳ سال قبل) ۱۷

پایان محدودیت های ترافیکی طرح فاصله گذاری اجتماعی از امروز - اول اردیبهشت

8:30 (۳ سال قبل) ۱۸

در کشور کمبود خون داریم، مردم همچون گذشته خون اهدا کنند

8:27 (۳ سال قبل) ۱۹

ترامپ: ایران می‌خواهد آمریکا را صاحب شود!

8:26 (۳ سال قبل) ۲۰

سفرهای غیرضروری می تواند شیوع کرونا را تشدید کند

پربازدیدها

آخرین عناوین