امروز: جمعه، ۲۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۴۷ Friday, 13 December 2024

نگرانی و خرسندی توأمان روسیه از روی کار آمدن روحانی

نگرانی و خرسندی توأمان روسیه از روی کار آمدن روحانی

با احیای مناسبات ایران با غرب، همکاری‌های استراتژیک ایران با روسیه چگونه خواهد بود؟ کارشناسان روس درباره روی کارآمدن حسن روحانی، عادی‌سازی مناسبات ایران با غرب و سود و زیان آن برای روسیه توضیح می‌دهند.

به گزارش سايت تحليلي و خبري بينانيوز،رسانه‌های روسیه می‌نویسند، پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران برای بسیاری از کارشناسان و محافل سیاسی روسیه غیرمترقبه بوده است. برخی از کارشناسان روس گفتند که پیروزی روحانی سبب شگفتی و شادی آن‌ها شد.

خبرگزاری ریانووستی به نقل از وزارت امور خارجه روسیه در ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ خبرداد که این کشور از اظهارنظرهای روحانی در باره مسئله هسته‌ای استقبال می‌کند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بعد از آن درخواست کرد که تحریم‌ها علیه ایران کاهش یابد. وی همچنین گفت، هرچه زودتر زمان و مکان مذاکرات هسته‌ای ۵ بعلاوه ۱ مشخص گردد.
juiq
“صحبت‌های لاوروف جای تامل دارد!”

وزیر امور خارجه روسیه حتی خبرداد که ایران آمادگی دارد غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم را هم متوقف کند. تابحال مقامات ایران درباره‌ی این ادعای لاوروف توضیحی نداده‌اند.

اما برخی از سایت‌ها دراین باره واکنش نشان داده‌اند. سایت تابناک در این رابطه می‌نویسد: «یک مقام دولت روسیه، آن هم بدون اشاره به منبعی در ‌ایران، از تعلیق غنی‌سازی اورانیوم در سطح ۲۰ درصد توسط ایران سخن می‌گوید، بسیار جای تأمل دارد. در واقع پرسش این است که آیا روسیه خود را در جایگاهی می‌بیند که از قول ایران به موضع‌گیری و اظهارنظر بپردازد و یا قضیه چیز دیگری است؟!» تابناک نتیجه می‌گیرد، که روسیه نگران بهبود و ترمیم رابطه ایران با غرب است.

اظهارنظر روس‌ها درباره روحانی

مقامات روسیه در دفاع از موضع ایران در قبال کشورهای غربی هم موضع گیری کردند. مارگیلوف رئیس کمیته امور بین‌المللی شورای فدراسیون روسیه گفته است انتخاب روحانی غرب را وادار می‌کند به دنبال راهکار سیاسی باشد. در عین حال او تاکید کرده است که نباید انتظار داشت در سیاست اتمی ایران تغییرات اساسی صورت گیرد، زیرا نقش رؤسای‌جمهور در برابر رهبر ایران غیر اساسی به نظر می‌رسد.

الکسی پوشکوف، رئیس کمیته بین‌المللی مجلس دومای روسیه هم تأکید می‌کند که پیروزی روحانی به عنوان نماینده اصلاح‌طلبان , آمریکا را از پناه بردن به سناریوی نظامی علیه این کشور باز می‌دارد. وی می‌پرسد: «چگونه ممکن است به کشوری که رئیس‌جمهورش اصلاح‌طلب است حمله نظامی کرد؟»

رجب صفراف، مدیر”مرکز مطالعه ایران معاصر” در مسکو هم در مصاحبه با  تارنمای “روس‌بلات” اظهار داشته است: «پیروزی روحانی غیرمتفرقبه بود. زیرا وی نه طرفدار سرسخت اصلاحات بوده و نه مخالفت سرسختی هم با آن داشته و کسی انتظار پیروزی او را نداشت. روحانی تنها نامزد انتخاباتی است که قصد دارد مناسبات با غرب را بهبود بخشد. وی صریحا می‌گوید که می‌خواهد وضعیت اقتصادی مردم را بهتر کند، اما او به خوبی آگاه است که برای این منظورباید مناسبات با غرب را بهبود بخشد و برای بهبود روابط هم مذاکرات هسته‌ای را شفاف و نتیجه‌بخش پیش ببرد.»

پوتین روحانی را انسانی با تجربه توصیف کرد

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه  جزو نخستین سران دنیا بود که پیروزی حسن روحانی را تبریک گفت. وی روحانی را در خصوص مواضع آتی ایران در عرصه بین‌المللی “انسانی بسیار با تجربه” توصیف می‌کند و تاکید می‌کند، مواضع ایران در عرصه‌ی بین‌المللی بستگی به حسن روحانی رئیس‌جمهوری منتخب ایران دارد. پوتین می‌گوید روحانی از طرفداران خط مشی مدرنیزه سازی ایران به شمار می‌رود.

رئیس‌جمهور روسیه  یادآور می‌شود که روابط چندین صد ساله  میان دو کشور، روسیه و ایران را به یکدیگر مرتبط کرده است. این نظر را آژدار قوردف، سردبیر نشریه “مشکلات استرتژیک ملی” هم تائید می‌کند و در این رابطه می‌گوید: «مناسبات ایران و روسیه در تضاد و تقابل قرار نگرفته ‌است. ما روابط خوبی در زمان شاه داشتیم، با بروز انقلاب اسلامی و سقوط شوروی هم  مناسبات ما خدشه‌دار نشد. بنابراین با روی کارآمدن روحانی هم سیاست راهبردی روسیه و ایران ادامه پیدا خواهد کرد.»

آقای قورداف معتقد است که بین ایران و روسیه در دریای خزر اختلافی وجود ندارد. وی در این رابطه می‌گوید: «در بخش شمالی دریای خزر روسیه مشکلات خود را با آذربایجان و قزاقستان حل کرد. کشور ما با ایران هم مشکلی ندارد. اما ایران با دو همسایه خود آذربایجان و ترکمنستان اختلاف دارد.»

“عادی شدن مناسبات ایران و غرب، به نفع روسیه است”

النا دونایوا، کارشناس ارشد بخش ایران “انستیتوی شرق‌شناسی علوم روسیه” مي گويد: «حتی درصورت عادی سازی مناسبات ایران با غرب هم افق‌های خوبی برای مناسبات ایران و روسیه بازخواهد شد. زیرا همکاری اقتصادی دو کشور با اعمال تحریم‌های بین‌المللی کاهش پیدا کرده بود و ایران سهمي کم‌تر از یک درصد از تبادلات خارجی روسیه با دیگر کشورها را دارد. همکاری بانکی بین دو کشور انجام نمی‌گیرد. بسیاری از شرکت‌های روسی مثل “گازپروم” و “لوک اویل” هم به دلیل تحریم‌ها ایران را ترک کردند.

به نظر دونایوا روی کارآمدن روحانی می‌تواند بسیاری از مشکلات ایران را با غرب حل کند و روسیه در این رابطه به ایران کمک خواهد کرد./.

توییت بینا

9:47 (۳ هفته قبل) ۱

رشد انفجاری بیت کوین همچنان ادامه دارد

9:42 (۳ هفته قبل) ۲

ادامه همدستی ۱۳ ماهه آمریکا در نسل‌کشی غزه

9:32 (۳ هفته قبل) ۳

اولین سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان

12:08 (۳ ماه قبل) ۴

تابستان ۲۰۲۴ گرم‌ترین تابستان تاریخ شد

11:02 (۳ ماه قبل) ۵

والیبال نشسته مردان ایران، با اقتدار قهرمان پاراالمپیک شد

11:15 (۳ ماه قبل) ۶

٢۶ بازیکن به تیم ملی فوتبال ایران دعوت شدند

11:00 (۳ ماه قبل) ۷

سهم مدارس دولتی در نفرات برتر کنکور فقط ۷ درصد

10:59 (۳ ماه قبل) ۸

ترافیک سنگین در محورهای هراز، چالوس و آزادراه تهران- شمال

10:57 (۳ ماه قبل) ۹

بازداشت عامل تهدید بازیگر مطرح زن به انتشار تصاویر خصوصی‌اش در اینستاگرام

12:08 (۴ ماه قبل) ۱۰

۸۰ هزار معلم جدید از مهر امسال به جمع معلمان اضافه می‌شوند

12:01 (۴ ماه قبل) ۱۱

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت شد

12:00 (۴ ماه قبل) ۱۲

الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت شد

11:58 (۴ ماه قبل) ۱۳

سردار مؤمنی جانشین فرماندهی کل نیروهای مسلح در نیروی انتظامی شد

10:06 (۴ ماه قبل) ۱۴

عراقچی، وزیر خارجه:گفتم برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست

9:42 (۴ ماه قبل) ۱۵

اشتغال نود درصد دانش آموختگان دانشگاه ها در مشاغل غیرمرتبط

9:40 (۴ ماه قبل) ۱۶

نرخ بهره بین بانکی به بالاترین رقم خود رسید

12:48 (۴ ماه قبل) ۱۷

دستگیری ۱۹۳ شرور و اراذل و اوباش در ۷۲ ساعت گذشته

12:47 (۴ ماه قبل) ۱۸

سرعت طوفان در سیستان به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید

12:47 (۴ ماه قبل) ۱۹

مومنی: باید ورود اتباع به کشورمان متوقف شود

14:33 (۴ ماه قبل) ۲۰

جهانگیری: نباید پزشکیان را تنها گذاشت

آخرین عناوین