رئیس شورای عالی تهیهکنندگان سینما دربارهی پیگیری حقوقی پخش فیلمهای ایران از شبکههای ماهوارهای گفت: هنوز نتیجهی مشخصی حاصل نشده است اما برای دو تا سه فیلم در دادگاههای خارجی پرونده تشکیل شده است.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز: غلامرضا موسوی دربارهی معضل پخش فیلمهای ایرانی از شبکههای خارجی و پیگیری حقوقی که از چند سال قبل آغاز شده بود، توضیح داد: اساسا مشکلی که در این باره وجود دارد، این است که شبکههای فارسی زبان در خارج از کشور با عدم پیگیری تهیهکنندگان به صورت فردی روبرو بودند به همین دلیل تلاش کردند از این فرصت سوءاستفاده کنند.
او ادامه داد: از طرف دیگر هم امکان پیگیری این موضوع برای تهیهکنندگان به صورت انفرادی فراهم نبود و اصناف باید اقداماتی را انجام میدادند. به این ترتیب شورای عالی تهیهکنندگان در راستای حل و فصل این قضیه برنامههایی را داشت و از چند وکیل در خارج از کشور که آمادگی همکاری را داشتند، کمک خواست.
موسوی اضافه کرد: اما از آنجایی که ورود این وکلا به این مسئله براساس علاقهی شخصی آنها بود نه استخدام، ما خیلی امکان اصرار و فشار بر پیگیری موضوع نداشتیم.
این تهیهکننده سینما خاطر نشان کرد: بخش خصوصی سینما اگر میخواهد به نتیجه قطعی برسد قاعدتا باید گروهی از وکلا را در آمریکا و انگلیس استخدام کند تا این مسئله پیگیری شود.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه ما با مشکلی به نام کپیرایت هم مواجه هستیم، بیان کرد: ایران به کپی رایت جهانی وابسته نیست و اگرچه عملا فیلمهایی که در سینما نمایش داده میشوند، کپی رایت دارند اما در شبکهی نمایش خانگی از چنین شرایطی برخوردار نیستند.
موسوی ادامه داد: از سوی دیگر میبینیم فیلمهای خارجی بدون اجازه در ایران نمایش داده میشوند و این خود یک نقطه ضعف برای سینمای ایران است چون در حالی که شبکههای نمایش خانگی سود ماجرا را میبرند اما بخش خصوصی زیان آن را میپردازد و به همین ترتیب شبکههای ماهوارهای هم فیلمهای ما را پخش میکنند.
تهیهکننده «من مادر هستم» یادآور شد: البته پخش فیلمهای ایرانی در شبکههای ماهوارهای فارسی زبان برای بخش دولتی مسالهی چندان مهمی نیست چون اتفاقا این کار باعث میشود فیلمهای آنها دیده شود.
وی از برخی مدیران سینمایی گله کرد و گفت: هر از چندی وقتی شبکههای ماهوارهای، فیلمی ایرانی را پخش میکنند، این مدیران به کارگران و تهیهکنندهی آن اثر انتقاد میکنند که چرا فیلم خود را به این شبکهها دادهاید و انگار به نظر میرسد که اصلا از ماجرا خبر ندارند. در حالیکه شبکههای ماهوارهای که ادعای روشنفکری دارند، فیلمهای ایرانی را بدون اجازه پخش میکنند در حالی که برخی از این شبکهها از نظر مالی به کشورهای عربی متصل هستند.
موسوی همچنین گفت: یکی از مشکلات سینمای ایران پخش بینالمللی فیلمهاست، چرا که در صورت فعال بودن این بخش علاوه بر اینکه امکان عرضه فیلمها در بخشبینالملل وجود دارد، در مقابل سارقان فیلمها نیز که بیشتر شبکههای ماهوارهای فارسی زبان هستند، میتوانیم بایستیم.
این تهیهکننده سینما در پایان گفتوگوی خود با اشاره به اینکه برای دو، سه فیلم ایرانی در دادگاههای خارجی پرونده تشکیل شده است واقداماتی در حال انجام است، خطاب به وزیر آینده فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هزینههای زیادی را خرج تولیدات بیهوده در سینما کردهایم اما خوب است از تولیدات سینمای ایران هم در خارج از کشور دفاع شود.