کشاورزان یک سال روی زمین کاشت و داشت و برداشت را انجام می دهند و هنگام درو چشم به خرید محصولات خود می دوزند تا بتوانند هزینه های خود را پوشش دهند.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز ، نرخ خرید تضمینی گندم از سوی دولت 720 تومان اعلام شد و این در حالی است که کشاورزان از این قیمت چندان راضی نیستند. گندم یکی از استراتژیک ترین کالاهای سبد غذایی مردم کشور به شمار می رود که سال زراعی گذشته خرید تضمینی آن با اشتباهی که در تعیین قیمت برای خرید انجام شد، کشاورزان و حتی کلیه جامعه را درگیر مشکل کرد
در این راستا دبیر خانه کشاورزی آذربایجان غربی گفت: دولت باید با توجه به نرخ تورم موجود در کشور این نرخ را تعیین می کرد.
هدایت فلاحت ادامه داد: در روزهای گذشته در سفری که به کشور ترکیه داشته ایم از قیمت بالای گندم مطلع شدیم که این امر موجب خواهد شد که کشاورزان آذربایجان غربی بیشتر تمایل به فروش گندم به خارج از کشور و یا به دلالان داشته باشند.
دبیر خانه کشاورزی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: با افزایش قیمت کود و سموم و همچنین نرخ دستمزد کارگران هزینه تمام شده برای هر کیلو گندم را افزایش داده است و قیمت 720 تومان از قیمت تمام شده برای هر کیلو گندم بیشتر است.
وی تصریح کرد: سال گذشته نیز به دلیل پایین بودن نرخ خرید تضمینی اعلام شده از طرف دولت، بیشتر گندم های درو شده به دلالان فروخته شد و ظرفیت سیلوهای دولتی خالی ماند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: میزان مصرف گندم در کشور نزدیک به 9 تا 10 میلیون تن در سال است.
نماینده مردم ماکو،پلدشت و چالدران ادامه داد، همچنین سالانه 13 میلیون تن گندم در کشور تولید می شود.
محمد علیپور تشریح کرد: این آمارنشان می دهد که میزان تولید گندم از مصرف آن بیشتر است ولی متاسفانه سال گذشته به دلیل نرخ پایین قیمت تضمینی مجبور به واردات 3 میلیون تن گندم شدیم.
وی ادامه داد: سال گذشته در آذربایجان غربی به دلیل کمبود نهاده های دامی، از گندم به عنوان خوراک دام استفاده شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در آذربایجان غربی به دلیل مرزی بودن امکان قاچاق گندم به کشورهای همسایه وجود دارد و در صورتی که قیمت خرید تضمینی برای کشاورزان قابل قبول نباشد شاهد این امر خواهیم بود.
نماینده مردم ماکو،پلدشت و چالدران تاکید کرد: دولت نباید در خرید گندم عرصه را برای ورود دلالان خالی کند.
اما در این راستا مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی آذربایجان غربی نظزری دیگر دارد،وی ابراز کرد:قیمت 720 تومان قیمت معقولی برای خرید تضمینی گندم به نظر می آید.
جوادی ادامه داد: افزایش بیش از این قیمت تبعات زیادی خواهد داشت زیرا که گندم ماده اولیه آرد و نان است و در صورتی که این قیمت افزایش یابد بالتبع قیمت نان نیز افزایش خواهد داشت.
وی با بیان اینکه شرکت غله طبق قانون موظف به خرید تضمینی گندم نیست، اضافه کرد: شرکت غله مسوول تامین آرد است و کارخانه جات آردسازی نیز پس از طرح هدفمندی یارانه ها گندم خود را تامین می کنند.
جوادی تصریح کرد: شرکت غله نمی تواند کشاورز را ملزم به فروش محصول خود با این شرکت کند بلکه کشاورز خود تصمیم می گیرد که محصول خود را به چه قیمتی و به بخش خصوصی یا دولتی بفروشد.
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ظرفیت سیلوهای استان700 هزار تن است و 5 تا 6 سیلو به شرکت پشتیبانی امور دام برای ذخیره نهاده های دامی داده شده است.