یک کارشناس تغذیه گفت: یکی از مهمترین کارها برای سالم نگه داشتن مواد غذایی دور کردن مواد نشسته از مواد شسته شده است.
به گزارش سایت خبری بینانیوز به نقل از ایسنا، آرزو کاوهای در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری، از جمله اقدامات رایج مردم، در این زمینه را قرار دادن سبزی در کنار نان عنوان کرد و افزود: زمانی که مواد غذایی آلوده در کنار مواد غذایی تمیز قرار می گیرند آلودگی ثانویه به وجود آمده که افراد باید در این خصوص توجه ویژه ای داشته باشند.
وی با اشاره به شعار امسال جهانی بهداشت گفت: شعار امسال “ایمنی غذا، از مزرعه تا سفره” بوده که به معنی سالم بودن مواد غذایی از نظر آلودگیهای میکروبی، شیمیایی و میزان کود استفاده شده در پرورش آن است.
کاوه ای به مواد غذایی سالم اشاره و اظهار کرد: مواد غذایی خوب موادی است که ترکیب آن موافق نیازهای بدن بوده و در عین حال سالم و بدون آلودگی باشد.
همیشه نبود مواد غذایی سالم، نشانه کمبود مواد مغذی نیست
این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه همیشه نبود مواد غذایی سالم نشانه کمبود مواد مغذی نیست، تصریح کرد: گاهی اوقات، بسیاری از مواد غذایی خوب با دست انسان به مواد آلوده، بی ارزش و زیان بخش تبدیل می شود.
وی در ادامه اظهار کرد: در مرحله اول رعایت بهداشت مواد غذایی در آماده سازی و طبخ مواد غذایی به صورت کامل و به مدت طولانی است که در حفظ سلامتی اهمیت زیادی دارد.
مواد غذایی را طولانی مدت در یخچال نگهداری نکنید
کاوهای با تاکید بر اینکه برای سالم ماندن مواد غذایی باید از نگه داشتن آن در یخچال به مدت طولانی خودداری شود، گفت: اگر مواد غذایی بیش از پنج روز در یخچال نگهداری شود حتی اگر رنگ خود را هم حفظ کرده باشد با مصرف آن دچار مسمومیت خواهیم شد.
وی به تاثیر محیط آشپزخانه در مواد غذایی سالم اشاره و تصریح کرد: از دیگر اقدامات برای نگهداری مواد غذایی به صورت سالم تمیز نگه داشتن محوطه آشپزخانه و شستشو و تعویض حوله ها و پارچه ها در آشپزخانه است.
از مصرف غذای نیمه گرم خودداری کنید
کاوهای یادآور شد: زمانی که مواد غذایی در یخچال نگهداری می شوند هنگام مصرف آن را به صورت کامل گرم و داغ کرده و به هیچ عنوان از غذاهای نیمه گرم استفاده نکنید.
وی اضافه کرد: باید با مشاهده بستهبندی مواد غذایی در هنگام خرید به تاریخ تولید و انقضاء محصولاتی چون پنیر و شیر که مدت انقضاء کمتری دارند، دقت کنیم.
کاوهای اظهار کرد: همچنین در هنگام خرید به میزان و نوع چربی، نمک و سدیم مواد توجه کرده و سعی شود از چربی های غیر اشباع با درصد کم و مواد با نمک کم خریداری شود.
این کارشناس تغذیه در پایان با بیان اینکه در تولید بعضی از مواد غذایی تقلب انجام میشود، اظهار کرد: در خرید محصولات باید در تقلبی نبودن آن اطمینان حاصل کرد چراکه در بعضی از محصولات مانند سرکه، آرد، رب گوجه فرنگی، کره و شیر افزودنیهای غیرمجاز استفاده میشود.
./.