نماینده کره شمالی در سازمان ملل اعلام کرد که پیونگ یانگ بدون امضای یک معاهده صلح با آمریکا و پایان یافتن “باجگیری” هستهیی آمریکا تسلیحات هستهییاش را کنار نخواهد گذاشت.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ” ایسنا ” ، سین سون هو، نماینده کره شمالی در سازمان ملل روز جمعه در یک کنفرانس خبری کم سابقه در نیویورک گفت: کره شمالی هرگز بازدارنده هستهییاش را کنار نخواهد گذاشت، مگر این که آمریکا به نحو اصولی و غیرقابل بازگشت سیاست خصمانهاش را کنار بگذارد و از تهدید هستهیی کره شمالی دست بکشد.
به گزارش شبکه تلویزیونی بلومبرگ، سین در این کنفرانس خبری اظهارات اخیر مقامات کره شمالی را دنبال کرد و اظهار کرد که سخنانش سرآغازی برای صلح است و در عین حال آمریکا را مسئول اصلی وضعیت پرتنش شبه جزیره کره “که هر لحظه میتواند به جنگ دیگری منجر شود” خواند.
نماینده کره شمالی در سازمان ملل گفت که پیونگ یانگ منتظر پاسخ آمریکا به پیشنهاداتش برای برگزاری مذاکرات یک معاهده صلح است که میتواند شامل موضوعات دیگر از جمله بازدارنده هستهیی کره شمالی باشد.
کره شمالی در تاریخ 16 ژوئن در بیانیهای پیشنهاد برگزاری مذاکرات مستقیم با آمریکا را داد؛ دولت باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا در واکنش به پیشنهادات کره شمالی اعلام کرد که پیونگ یانگ باید جدیتش برای پایان دادن به آزمایشات هستهیی و موشکیاش و نیز بازگشت به مذاکرات شش جانبه پیرامون خلع سلاح هستهییاش را نشان دهد.
علاوه بر آمریکا و کره شمالی، چین، ژاپن، روسیه و کره جنوبی در مذاکراتی شش جانبه دخیل هستند.
کیتلین هایدن، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیه شانزده ژوئن گفت: همانطور که قبلا مشخص کردهایم ما به برگزاری مذاکرات قابل قبول با کره شمالی تمایل داریم، ولی این مذاکرات باید شامل این باشد که پیونگ یانگ به وظایفش در قبال جهان از جمله پیروی از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل که در نهایت به خلع سلاح هستهییاش منجر شود، عمل کند.
آمریکا از چین خواسته است که از نفوذش در برابر کره شمالی برای توقف اقدامات تحریکآمیز نظامی و بازگشت به مذاکرات شش جانبه استفاده کند. کره شمالی یکی از موضوعات بحث باراک اوباما و شی جینپینگ، همتای چینیاش در دیدار اخیرشان در کالیفرنیا بود.
وزارت امور خارجه چین اخیرا اعلام کرد که کره شمالی برای بازگشت به مذاکرات شش جانبه که آخرین بار در سال 2008 برگزار شد آماده است.
با این حال نماینده کره شمالی در سازمان ملل تکرار کرد که پیشرفت در حل مسائل موجود به مذاکرات مستقیم با آمریکا درباره معاهده صلح و نیز پایان گرفتن فرماندهی نظامی سازمان ملل در کره جنوبی بستگی دارد.
سین گفت که تا زمانی که آمریکا “دست به انتخاب درست نزده است” کره شمالی به تقویت بازدارندهاش در برابر هرگونه تهدیدی ادامه خواهد داد.
نماینده کره شمالی در سازمان ملل گفت که خلع سلاح هستهیی کره شمالی به پایان یافتن فرماندهی سازمان ملل، ممنوع کردن تسلیحات هستهیی در کره جنوبی و پایان یافتن “تهدیدات و باجگیریهای” هستهیی آمریکا بستگی دارد.
سین بارها به بسط دادن خلع سلاح هستهیی به کره جنوبی اشاره کرد؛ آمریکا در سال 1991 همه تسلیحات هستهییاش را از کره جنوبی خارج کرد، گرچه سئول به عنوان یک متحد معاهده دفاعی در زیر چتر هستهیی جهانی آمریکا قرار دارد.
نماینده کره شمالی در سازمان ملل از پاسخ به این سوال که آیا چین از موضع کره شمالی حمایت میکند خودداری کرد و تنها گفت که مذاکرات چین کره شمالی بسیار دوستانه بودهاند.
سین از کشورهای جهان خواست “سیاست تحریم و باجگیری” را در برابر کره شمالی دنبال نکنند.
کره شمالی تحت تحریمهای اقتصادی و سیاسی که شورای امنیت سازمان ملل در واکنش به آزمایشات هستهیی و موشکی این کشور اعمال کرده است، قرار دارد.