بحث بر سر آثار هنری پرارزش آلمان که سربازان ارتش سرخ پس از جنگ جهانی دوم به عنوان “غنیمت جنگی” با خود به روسیه برده بودند، باعث سرد شدن روابط برلین و مسکو شده است. آلمان خواهان بازپسگرفتن این “غنایم” است.
به گزارش سايت تحليلي و خبري بينانيوز، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، و ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، روز جمعه ۲۱ ژوئن در چارچوب همایش بینالمللی اقتصادی سنت پترزبورگ با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند.
این دو قرار بود، از جمله بر سر رویدادهای جدید سوریه و اجرای یک طرح بزرگ سرمایهگذاری به میزان ۱۳ میلیارد دلار برای ساخت جاده و خطوط راه آهن در روسیه، با یکدیگر به رایزنی بنشینند. تا کنون گزارشی دربارهی توافق میان سران این دو کشور در زمینههای اقتصادی ـ سیاسی منتشر نشده است.
موضوع کنفرانس رسانهای؛ “گنجینهی ابرزوالده”
آنگلا مرکل و ولادیمیر پوتین در کنفرانس رسانهای پس از گفتوگوهای دو جانبه تنها به بحث دربارهی چگونگی اجرای برنامهی این دیدار که از پیش تعیینشده بود و بخشی از آن پیش از سفر مرکل به روسیه از سوی آلمان لغو شد، پرداختند.
گشایش نمایشگاهی با عنوان “دوران برنز و اروپای بدون مرز” در موزهی آرمیتاژ سنت پترزبورگ، بخشی از برنامهی لغو شده بود که آنگلا مرکل قصد داشت درخواست بازگرداندن آثار هنری پرارزش آلمان را که به “گنجینهی ابرزوالده” (Eberswalde) معروف است، در آن مطرح کند.
گشایش نمایشگاه و سخنرانی مرکل
پیش از آغاز سفر در روز ۲۱ ژوئن، سخنگوی دولت آلمان بدون ذکر دلیل، اعلام کرد که آنگلا مرکل، در گشایش نمایشگاه موزهی آرمیتاژ شرکت نخواهد کرد. کارشناسان سیاسی، دلیل این امر را حذف سخنرانی مرکل از سوی مقامات روسی برای جلوگیری از طرح موضوع بازگرداندن غنایم جنگی، به بهانهی “کمبود وقت” ارزیابی کردند.