حسگر شناسایی آمینو اسیدهای طبیعی در نمونه های بیولوژیکی برای پیشگیری و درمان بیماریهای ژنتیکی توسط پژوهشگران کشورمان طراحی و ساخته شد.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز ، محمد حسن زاده مجری طرح ساخت حسگر جهت شناسایی آمینواسیدهای طبیعی در نمونه های بیولوژیکی گفت: به هم خوردن تعادل آمینو اسیدها منجر به بیماریهای ژنتیکی مانند زالی، فنیل کتونوریا و تیروزین می شود. این حسگر قادر است این عدم تعادل غلظتی را شناسایی و از این بیماری های ژنتیکی جلوگیری کند.
وی افزود: این حسگر بیشتر در سرم نمونه های خونی و بزاق دهان مادر مورد استفاده قرار می گیرد و بعد از تولد نیز در نمونه های نوزاد این کار قابل انجام است.
حسن زاده با بیان این که استفاده از این حسگر هم قابلیت پیشگیری و هم درمان دارد تصریح کرد: حتی با بروز بیماری ژنتیکی نیز می توان با تزریق آمینواسیدهای طبیعی مانند فنیل آلانین و به صورت خوراکی برای نوزاد از ظهور این بیماری جلوگیری کرد.