امروز: سه شنبه، ۲۰ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۱۰ Tuesday, 10 December 2024

10 دانشگاه برتر ایران در رتبه‌بندی وبومتریکس

۱۰ دانشگاه برتر ایران در رتبه‌بندی وبومتریکس

بر اساس رتبه‌بندی وبومتریکس دانشگاه‌های جهان که توسط مرکز تحقیقاتی سایبرمتریکس اسپانیا انجام می شود، برای نخستین بار دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در جمع 200 تا 500 دانشگاه اول دنیا در این رتبه‌بندی قرار گرفتند.

:

به گزارش سایت خبری بینانیوز‌،‌ اساس این رتبه‌بندی آن است که وب‌سایت دانشگاه‌ها به عنوان مهمترین ابزار ارتباط علمی، کانال آتی یادگیری الکترونیک، فروم جامعه علمی و ویترین یک دانشگاه به منظور جذب استعدادها و منابع، باید آینه تمام نمای وجودی یک دانشگاه باشد.
بر همین مبنا این پایگاه بر اساس چند شاخص وب محور به این مهم اقدام می‌کند. رویت‌پذیری، کنش‌ورزی، آشکاری و سرآمدی از جمله شاخصهای این رتبه‌بندی هستند. کرامت‌فر، کارشناس ارشد علم‌سنجی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی گفت: در رتبه‌بندی وبومتریکس 2015 دانشگاه‌ها، 25 هزار دانشگاه مد نظر قرار گرفته‌اند که از این تعداد 604 دانشگاه ایران (یعنی حدود 2.41 درصد) حضور دارند و در کل، دانشگاه‌های کشور نسبت به دوره قبل رتبه‌بندی، وضعیت بهتری کسب کرده‌اند.
:
طبقات پنج‌گانه این رتبه بندی شامل زیر 100، زیر 200، زیر 500، زیر 1000 و کل دانشگاه‌ها است. وی افزود: از جمله نکات قابل توجه این رتبه‌بندی حضور پر رنگ دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است که می‌تواند حاصل توجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به این رتبه‌بندی‌ها، بررسی عوامل موثر و اقدامات آتی در این زمینه باشد. کرامت‌فر افزود: بر همین مبنا رتبه‌ کشور در رتبه‌بندی کشورها بر اساس دانشگاه‌های برتر آنها نیز بهبود یافته است و ایران با داشتن دو دانشگاه در جمع 200 تا 500 دانشگاه اول در رتبه سی و هشتم دنیا و بالاتر از ترکیه (رتبه چهل و یکم) و عربستان (رتبه چهل و چهارم) قرار گرفته است.
:
کارشناس ارشد علم‌سنجی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: همچنین بر مبنای شاخص آشکاری که براساس تعداد فایلهای غنی منتشر شده در دامنه اصلی دانشگاه اندازه گیری شده و نشانگر تلاش یک دانشگاه برای ایجاد مخازن تحقیقاتی است، دو دانشگاه تهران و فردوسی مشهد به ترتیب در رتبه‌های 37 و 57 دانشگاه‌های جهان قرار گرفته‌اند.
:
به گفته وی، در مجموع 10 دانشگاه برتر کشور در شاخص‌های مورد نظر رتبه‌بندی وبومتریکس شامل دانشگاه تهران، علوم پزشکی تهران، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، صنعتی اصفهان،‌ علوم پزشکی شهید بهشتی، صنعتی شریف، علوم پزشکی اصفهان، علوم پزشکی مشهد، علم و صنعت ایران هستند. کرامت‌فر افزود: این 10 دانشگاه به استثنای دانشگاه صنعتی شریف – با افت تقریبی 10 درصد- رشد مثبت در این رتبه‌بندی داشته‌اند و در این میان دانشگاه تربیت مدرس با حدود 57 درصد رشد، بیشترین تغییرات مثبت را تجربه کرده است.

:

1-1 1-2

:

./.

۱ دیدگاه برای این خبر ثبت شده است.

  1. با این تعداد دانشجو بویژه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در داخل کشور و با این سرمایه های هنگفت مادی و معنوی اگر این جمعیت کوه نکند قافیه را باخته است. از کجا شروع کنم هدایتگر باشد؟ از استاد، از دانشجو و یا دانشجو-استاد- دانشگاه که صحبت برسر ایشان و عرصه ایشان است. ابتدا از رسالت دانشگاه بنویسم.
    رسالت او اینست که به فکر اصلاح مدیریتی، آموزشی و پژوهشی و ساختاری دانشگاه ها باشد.
    به فکر اطاق فکر در دانشگاه ها باشد آنهم از پائین به بالا و نه بالعکس.
    در مورد سطح علمی دانشگاه تصمیم عاجل بگیرد.
    برای به روز کردن کلاسها تصمیم قاطع بگیرد.
    برای آفت رو به تزاید دانشگاه ها تصمیم بایسته بگیرد.
    برای کلاس گریزی دانشجویان فکر اساسی بکند.
    برای مدرک گرائی چاره ائی بیندیشد.
    انگیزه دانشگاه های دولتی مجانی بودن و آزاد و غیر انتفاعی علمی بودن باشد.
    باید از خود پرسش کند چرا تحقیقات ما در بهترین حالت کپی برابر اصل است. بیشتر تحقیقات از نوع مشاهده ای است. چرا کمترین نوآوری در آن دیده می شود؟
    چرا دانشجویان ما جزوه خوان تا درس خوان هستند. نمره حرف اصلی را در دانشگاه ها می زند. تعامل و تقابل امروز استاد و دانشجو نمره است و بس.
    چرا دانشگاه های ما نمی خواهند و یا نمی توانند دروس مقطع دکتری و نیز رساله های دکتری را به زبان انگلیسی ارائه بدهند.
    چرا فقط محفوظات و نه تحقیقات؟
    همه از دم از دوره دانش آموزی تا مقطع دکتری جزوه نویس شده اند.
    دانشجویان ما بخصوص در مقطع دکتری که بعضا هم سن های بالائی دارند و هم دغدغه شهریه و شغل و مرخصی دچار استرس های فزاینده برای امتحانات متعدد خود هستند. لذا کمتر نشاط را دارند. نه لذت علم را می برند و نه تحقیق را. زجر می کشند تا یک ماده آزمایشگاهی تهیه می شود، یک نتیجه ائی عاید می شود و یک مقاله ائی در آن سطح به چاپ می رسد. قوانین متعدد هم از استاد و هم از دانشجو کمر شکسته و می شکند!
    در حالیکه دانشجویان دکتری در دنیا مطالب روز را غالبا در سخنرانی های کلیدی، در سمینارها و کارگاه های متعدد بین المللی می آموزند. درسهای تخصصی هم توسط چند متخصص بنام آن رشته تدریس می شود. می ماند آزمایشگاه که کار مشترک دانشجو و استاد است. اینجا هم هرسه رکن تحقیق یعنی وسائل آزمایشگاه، دانشجو و استاد به روز باشند می شود کاری را جلو برد و گرنه کار زار است و فاصله علمی زیاد و آنچه بنام آی اس آی ثبت می شود الویت اول هیچ کشوری نیست مگر تولید علم به تولید محصول و رفع مشکلات اساسی کشور منتهی بشود.
    اما چه بگویم از استادان که قلیلی مرفه و متنفع و کثیری مرتب اما مظلوم اند! خیلی از استادان در عمر عزیز و پربرکت خود یک بار هم فرصت مطالعاتی نرفته اند. در مجامع بین المللی کمترین حضور را داشته اند. همتایان خود را به اسم و نه رسم می شناسند و در پروازهای بین المللی به سمت غرب و دانشگاه های غربی یک صندلی برای ایشان نه ذخیره شده و نه می شود. از آن طرف، علم کشور و تربیت فرزندان این کشور بر دوش ایشان است. ایشان نمی دانند نگران معیشت خود باشند، نگران به روز بودن علم خود باشند، نگران آئین نامه های متعدد ارتقا باشند، نگران آتیه فرزندان خود و دیگران باشند و… لذا صورت خود را سرخ نگه می دارند تا از قافله تفاخرهای کاذب اجتماعی عقب نمانند که می مانند. بدجوری هم مانده و می مانند. یک نگاهی به خودروی اساتید در پارکینگ خانه ها و دانشگاه ها بیندازید، یک نگاهی به فرزندان اساتید با اقشار تازه به دوران رسیده جامعه بیانیدازید خواهید دید جز قلیلی، سالم ترین این قوم زمین خورده اند. اینجاست که باید گفت ذات نایافته از هستی بخش/کی تواند که شود هستی بخش.

    0
    0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توییت بینا

9:47 (۳ هفته قبل) ۱

رشد انفجاری بیت کوین همچنان ادامه دارد

9:42 (۳ هفته قبل) ۲

ادامه همدستی ۱۳ ماهه آمریکا در نسل‌کشی غزه

9:32 (۳ هفته قبل) ۳

اولین سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان

12:08 (۳ ماه قبل) ۴

تابستان ۲۰۲۴ گرم‌ترین تابستان تاریخ شد

11:02 (۳ ماه قبل) ۵

والیبال نشسته مردان ایران، با اقتدار قهرمان پاراالمپیک شد

11:15 (۳ ماه قبل) ۶

٢۶ بازیکن به تیم ملی فوتبال ایران دعوت شدند

11:00 (۳ ماه قبل) ۷

سهم مدارس دولتی در نفرات برتر کنکور فقط ۷ درصد

10:59 (۳ ماه قبل) ۸

ترافیک سنگین در محورهای هراز، چالوس و آزادراه تهران- شمال

10:57 (۳ ماه قبل) ۹

بازداشت عامل تهدید بازیگر مطرح زن به انتشار تصاویر خصوصی‌اش در اینستاگرام

12:08 (۳ ماه قبل) ۱۰

۸۰ هزار معلم جدید از مهر امسال به جمع معلمان اضافه می‌شوند

12:01 (۳ ماه قبل) ۱۱

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت شد

12:00 (۳ ماه قبل) ۱۲

الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت شد

11:58 (۳ ماه قبل) ۱۳

سردار مؤمنی جانشین فرماندهی کل نیروهای مسلح در نیروی انتظامی شد

10:06 (۴ ماه قبل) ۱۴

عراقچی، وزیر خارجه:گفتم برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست

9:42 (۴ ماه قبل) ۱۵

اشتغال نود درصد دانش آموختگان دانشگاه ها در مشاغل غیرمرتبط

9:40 (۴ ماه قبل) ۱۶

نرخ بهره بین بانکی به بالاترین رقم خود رسید

12:48 (۴ ماه قبل) ۱۷

دستگیری ۱۹۳ شرور و اراذل و اوباش در ۷۲ ساعت گذشته

12:47 (۴ ماه قبل) ۱۸

سرعت طوفان در سیستان به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید

12:47 (۴ ماه قبل) ۱۹

مومنی: باید ورود اتباع به کشورمان متوقف شود

14:33 (۴ ماه قبل) ۲۰

جهانگیری: نباید پزشکیان را تنها گذاشت

آخرین عناوین