امروز: پنج شنبه، ۲ مهر ۱۴۰۵ ساعت ۱۸:۵۴ Thursday, 24 September 2026

آخرین وضعیت ناباروری در کشور/ از هر پنج زوج ایرانی، یکی نابارور است

آخرین وضعیت ناباروری در کشور/ از هر پنج زوج ایرانی، یکی نابارور است

رییس پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی – ابن سینا – ضمن اعلام آخرین وضعیت باروری در کشور گفت: بر اساس آخرین بررسی‌های انجام شده میزان ناباروری در کل کشور 20.2 درصد اعلام شد.

 

به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز ، دکتر محمدمهدی آخوندی در حاشیه دهمین کنگره بین المللی زنان و مامایی درباره طرح ملی «بررسی وضعیت باروری در کشور» گفت: بر اساس این بررسی‌ها میزان ناباروری در کل کشور 20.2 درصد، در مناطق شهری 19.9 درصد و در مناطق روستایی 22 درصد گزارش شده است. این موضوع به معنی آن است که به طور میانگین در کل کشور یک زوج از میان هر پنج زوج نابارور است.

 

عامل ناباروری مردان در ایران به مراتب بیشتر از زنان است

به گفته آخوندی، بر اساس آمار جهانی حدود 40 درصد عوامل ناباروری مردانه و 40 درصد آن زنانه است، همچنین حدود 15 درصد عوامل مشترک و حدود پنج درصد نیز عوامل ناشناخته هستند. اما آنچه که در این زمینه مهم است آن است که مشاهدات ما حاکی از آن است که عامل ناباروری مردان در ایران به مراتب بیشتر از زنان است.

 

وی در این باره افزود: اما اکنون نمی‌توانیم آمار دقیق و مستند در این زمینه ارائه دهیم. به این منظور بررسی‌ها و اقدامات لازم آغاز شده است و در آینده‌ای نزدیک این موضوع هم مشخص خواهد شد.

 

20 تا 32 سال بهترین زمان برای باروری است

رییس پژوهشگاه ابن سینا در پاسخ به این سوال که آیا سن هم در میزان باروری زوجین موثر است یا خیر؟ افزود: بررسی اخیر ما نشان داد که سنین حدود 20 تا 32 سال بهترین زمان برای باروری است و میزان ناباروری در این گروه سنی از تمام سنین دیگر پایین‌تر است. به طوری که میزان ناباروری در سنین 20 تا 32 سال حدود 16 درصد است، اما هرچه باروری از سن 20 سال پایین تر و از سن 32 سال بالاتر رود با افزایش میزان ناباروری مواجه خواهیم شد. در عین حال میزان نتیجه درمان ناباروری نیز در این سنین به شدت کمتر از سنین دیگر است.

 

وی در عین حال گفت: آمار کسانی که در طول یک سال تلاش برای باروری، بارور نمی‌شوند حدود 20 درصد است اما اگر این تلاش برای باروری دو سال به طول انجامد این آمار به آمار حدود 12 درصد کاهش می‌یابد.

 

درمان ناباروری ، بحثی جدا از مبحث کنترل جمعیت است

آخوندی در پاسخ به این سوال که وزارت بهداشت در انجام بررسی اخیر پژوهشگاه ابن سینا چه کمکی کرده است؟ گفت: وزارتخانه در این زمینه کمکی به ما نکرد. به دنبال سیاست‌هایی که پیش از این به وزارت بهداشت تکلیف شده بود، این وزارتخانه سیاست تنظیم خانواده را دنبال می‌کرد بر این اساس تصور می‌کردند که کوچکترین کمکی در جهت درمان ناباروری، کمک به افزایش نرخ جمعیت کشور است این در حالی است که درمان ناباروری بحثی جدا از مبحث کنترل جمعیت است.

 

افزایش 15 درصدی میزان استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری در کشور

وی در این باره افزود: اما اکنون سیاست‌های جمعیتی تغییر یافته است. اما با این حال بررسی‌های ما نشان داده که میزان استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری نسبت به 10 سال گذشته 15 درصد افزایش یافته است. بر این اساس این موضوع حاکی از آن است که جمعیت عمومی کشور علاقه‌ای به افزایش جمعیت ندارد. حال که سیاست‌های جمعیتی نیز تغییر یافته لازم است دستگاه‌های مسئول نیز از این فرصت استفاده کرده و بر روی 20 درصد جمعیت نابارور کشور که علاقه دارند بچه دار شوند، کار کنند و به شکل بیمه درمان ناباروری و یا هر عنوان دیگری به این افراد کمک کنند تا بچه دار شوند، به این ترتیب هم سیاست‌های آنها موفق خواهد شد و هم کسانی که زندگی‌شان به دلیل نداشتن بچه تحت تاثیر قرار گرفته، به آرزوی خود می‌رسند.

 

رییس پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی – ابن سینا – در پایان بر لزوم پوشش بیمه‌ای درمان‌های ناباروری تاکید کرد.

 

گفتنی است، همزمان با افتتاح دهمین کنگره بین المللی زنان و مامایی، از نخستین گزارش طرح ملی «بررسی وضعیت باروری در کشور» رونمایی شد و مهمترین نتایج این طرح نیز محاسبه شیوع ناباروری و سایر شاخص‌های بهداشت باروری است که برای نخستین بار در کشور و به همت پژوهشگاه ابن سینا انجام شد. بر این اساس محاسبه شیوع ناباروری با استفاده از تاریخچه باروری افراد (شامل 31 استان کشور به تفکیک) میسر شده است.

 

انتهای پیام

 

 

توییت بینا

9:47 (۲ سال قبل) ۱

رشد انفجاری بیت کوین همچنان ادامه دارد

9:42 (۲ سال قبل) ۲

ادامه همدستی ۱۳ ماهه آمریکا در نسل‌کشی غزه

9:32 (۲ سال قبل) ۳

اولین سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان

12:08 (۲ سال قبل) ۴

تابستان ۲۰۲۴ گرم‌ترین تابستان تاریخ شد

11:02 (۲ سال قبل) ۵

والیبال نشسته مردان ایران، با اقتدار قهرمان پاراالمپیک شد

11:15 (۲ سال قبل) ۶

٢۶ بازیکن به تیم ملی فوتبال ایران دعوت شدند

11:00 (۲ سال قبل) ۷

سهم مدارس دولتی در نفرات برتر کنکور فقط ۷ درصد

10:59 (۲ سال قبل) ۸

ترافیک سنگین در محورهای هراز، چالوس و آزادراه تهران- شمال

10:57 (۲ سال قبل) ۹

بازداشت عامل تهدید بازیگر مطرح زن به انتشار تصاویر خصوصی‌اش در اینستاگرام

12:08 (۲ سال قبل) ۱۰

۸۰ هزار معلم جدید از مهر امسال به جمع معلمان اضافه می‌شوند

12:01 (۲ سال قبل) ۱۱

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت شد

12:00 (۲ سال قبل) ۱۲

الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت شد

11:58 (۲ سال قبل) ۱۳

سردار مؤمنی جانشین فرماندهی کل نیروهای مسلح در نیروی انتظامی شد

10:06 (۲ سال قبل) ۱۴

عراقچی، وزیر خارجه:گفتم برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست

9:42 (۲ سال قبل) ۱۵

اشتغال نود درصد دانش آموختگان دانشگاه ها در مشاغل غیرمرتبط

9:40 (۲ سال قبل) ۱۶

نرخ بهره بین بانکی به بالاترین رقم خود رسید

12:48 (۲ سال قبل) ۱۷

دستگیری ۱۹۳ شرور و اراذل و اوباش در ۷۲ ساعت گذشته

12:47 (۲ سال قبل) ۱۸

سرعت طوفان در سیستان به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید

12:47 (۲ سال قبل) ۱۹

مومنی: باید ورود اتباع به کشورمان متوقف شود

14:33 (۲ سال قبل) ۲۰

جهانگیری: نباید پزشکیان را تنها گذاشت

پربازدیدها

آخرین عناوین