امروز: پنج شنبه، ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۱۹ Thursday, 30 March 2023

گزارش گاردین: جوانان ایرانی میل به ازدواج ندارند

گزارش گاردین: جوانان ایرانی میل به ازدواج ندارند

گاردین می نویسد: تامین یک جهیزیه کامل برای خانواده های ایرانی مبلغی بین 40 تا 100 میلیون تومان (16 تا 40 هزار دلار) هزینه دارد و این در حالی است که متوسط درآمد ماهانه یک خانوار ایرانی 500 دلار است.

 
روزنامه گاردین بریتانیا در گزارشی به بررسی موضوع بحران ازدواج در ایران و مشکلات فراروی زوج های جوان ایرانی برای تامین جهیزیه، هزینه های عروسی و اجاره یا خرید مسکن پرداخته است.

 

به گزارش سایت تحلیلی و خبری بینا نیوز به نقل از  عصر ایران ، در این گزارش با اشاره به  سنت های دست و پا گیری چون تامین جهیزیه تجملی ، مهریه های بالا، مراسم عروسی و افزایش قیمت مسکن و هزینه های زندگی ، می نویسد بسیاری از خانواده های کم درآمد  در ایران ترجیح می دهند حتی به قیمت فروش کلیه و یا گرفتن وام های  ناچیز با بهره بالا از بانک ها ، هزینه های زاید و رو به افزایش ازدواج را در فضای چشم و هم چشمی با دیگر خانواده ها تامین کنند.

 

گاردین می نویسد: تامین یک جهیزیه کامل برای خانواده های ایرانی مبلغی بین 40 تا 100 میلیون تومان (16 تا 40 هزار دلار) هزینه دارد و این در حالی است که متوسط درآمد ماهانه یک خانوار ایرانی 500 دلار است.

 

این گزارش می افزاید محبوبیت کاذب فرهنگ مصرف و چشم و هم چشمی ، انتظارات موجود از تامین جهیزیه را به افراط های غیر واقعی و رسوم تجمل گرایانه کشانده است و این مساله هزینه ازدواج را برای خانواده های ایرانی افزایش و تمایل جوانان را برای ازدواج کاهش داده است.

 

در این گزارش به نتیجه یک مطالعه تحقیقاتی دانشگاه شهید بهشتی تهران در سال 2009 استناد شده که بر اساس نتایج این مطالعه افزایش هزینه های ازدواج بیش از 70 درصد در کاهش تمایل جوانان ایرانی برای تشکیل خانواده و ازدواج موثر بوده است.

در این گزارش به راهکارهای تشویقی دولت برای ازدواج اشاره می کند و می نویسد هیچ کدام از راهکارهایی چون بنگاه های خیریه، جمع آوری کمک های اینترنتی – مردمی، نهادهای حمایتی برای تامین حداقل جهیزیه دختران خانواده های فقیر ، ارایه وام های بانکی به زوج های جوان و… نتوانسته است شاخ غول هزینه های سرسام آور آغاز یک زندگی مشترک در ایران را بشکند.

 
گاردین می نویسد کاهش میل به ازدواج در ایران ، زندگی های خارج از دایره ازدواج را گسترش داده است و این مساله نگرانی روحانیون را برانگیخته است چرا که طبق سنت های ایرانی ، رابطه دختر و پسر خارج از چارچوب خانواده و ازدواج امری قبیح و زشت محسوب می شود ، اما افزایش هزینه های ازدواج ، چنین زندگی های غیر رسمی را در میان طبقاتی از جامعه شهری ایران گسترش داده است.

 

گاردین می نویسد مهریه های بالا و جهیزیه های تجملی تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش میل به ازدواج در ایران داشته است و این مساله نگرانی مسئولان را از کاهش و پیری جمعیت در نسل های آتی تشدید کرده است.

 

یک پزشک تهرانی به گاردین می گوید؛تامین جهیزیه تجملی در بین خانواده های ایرانی به عنوان یک افتخار و چشم و هم چشمی تبدیل به یک وسواس فکری شده است.

 

هانیه یک دختر جوان که با بودجه اندک 6 هزار دلاری خود  مشغول خرید جهیزیه از فروشگاهی در تهران است می گوید این رقم تا کنون نیمی از لیست اقلام مورد نیاز جهیزیه او را تامین نکرده است.

 

او می گوید، مجبور است لیست خرید خود را تکمیل کند چرا که به گفته او اگر جهیزیه ” کم و کسری” داشته باشد، ممکن است مورد نیش و کنایه فامیل و اقوام قرار گیرد.

 

گاردین می نویسد، بسیاری از تجملات و وسایلی که برای جهیزیه عروس خریداری می شوند شاید هیچ گاه از کابینت آشپزخانه ها یا قفسه دکورها بیرون نیاید و برای زوج های جوان کاربرد نداشته باشند، اما عدم تامین آنها برای خانواده های ایرانی در فضای چشم و هم چشمی نوعی “آبرو ریزی” تلقی می شود.

 

انتهای پیام

 

 

توییت بینا

9:20 (۴ روز قبل) ۱

ایران به رتبه هفتم مصرف بنزین در جهان رسید

8:59 (۵ روز قبل) ۲

پنتاگون: به دنبال درگیری با ایران نیستیم

11:22 (۱ هفته قبل) ۳

امیرعبداللهیان: روزهای خوب⁩ در پیش است

11:48 (۲ هفته قبل) ۴

مجوز ۲۰ هزار پرواز نوروزی صادر شده است

11:47 (۲ هفته قبل) ۵

۱۷۶ نفر فوتی در ۴ روز نخست طرح سفرهای نوروزی

11:40 (۲ هفته قبل) ۶

ورود ایران چک ۲۰۰ هزار تومانی به بازار

16:07 (۲ هفته قبل) ۷

۲ نفر از عاملین اصلی حمله تروریستی حرم شاهچراغ به اعدام محکوم شدند

16:06 (۲ هفته قبل) ۸

مصرف بنزین در کشور به ۱۱۵ میلیون لیتر در روز رسید

10:45 (۲ هفته قبل) ۹

ورود سامانه بارشی جدید از یکشنبه

10:45 (۲ هفته قبل) ۱۰

آغاز رزمایش مشترک دریایی ایران ، چین و روسیه

10:45 (۲ هفته قبل) ۱۱

وزیر بهداشت: واکسن کرونا باید سالی یکبار تزریق شود

15:50 (۲ هفته قبل) ۱۲

۵۳ نفر از چهره‌های سرشناس ممنوع‌المعامله شدند

15:35 (۲ هفته قبل) ۱۳

پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان به هر مسجد از بودجه حذف شد

10:34 (۲ هفته قبل) ۱۴

پرواز موفقیت‌آمیز هواپیمای مسافربری با سوخت هیدروژنی

10:32 (۲ هفته قبل) ۱۵

حداقل ۶ بانک ایرانی مشمول ماده ۱۴۱ و ورشکسته اند

9:06 (۳ سال قبل) ۱۶

آغاز ثبت نام وام ضروری بازنشستگان

8:33 (۳ سال قبل) ۱۷

پایان محدودیت های ترافیکی طرح فاصله گذاری اجتماعی از امروز - اول اردیبهشت

8:30 (۳ سال قبل) ۱۸

در کشور کمبود خون داریم، مردم همچون گذشته خون اهدا کنند

8:27 (۳ سال قبل) ۱۹

ترامپ: ایران می‌خواهد آمریکا را صاحب شود!

8:26 (۳ سال قبل) ۲۰

سفرهای غیرضروری می تواند شیوع کرونا را تشدید کند

پربازدیدها

آخرین عناوین