امروز: شنبه، ۲۱ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۴۷ Saturday, 12 July 2025

گفت‌وگوی تلفنی روحانی و پوتین در آستانه مذاکرات ژنو

گفت‌وگوی تلفنی روحانی و پوتین در آستانه مذاکرات ژنو

ولادیمیر پوتین – رییس‌جمهور روسیه – ظهر روز دوشنبه در تماسی تلفنی با حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی – رییس‌جمهور کشورمان – گفت‌وگو کرد.

 

به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا، در این گفت‌وگوی تلفنی که به ابتکار رییس‌جمهور روسیه انجام گرفت، طرفین درباره روابط دوجانبه، تحولات منطقه و مذاکرات هسته‌ای تبادل نظر کردند.

 

روحانی با اشاره به دیدار قبلی دو رییس‌جمهور در بیشکک و تحولات مثبت پس از آن در روابط دو کشور گفت: خرسندم که روابط دو کشور پس از دیدار اخیر در مسیر سازنده‌ای قرار گرفته و اقدامات قابل توجهی در مسیر اجرایی شدن آن توافقات به عمل آمده است؛ امیدوارم توافقات ما، آغازی برای روابط گسترده و بلندمدت بین دو کشور دوست و همسایه باشد و بتوانیم با ادامه مذاکرات، گام‌های برداشته شده را تحکیم بخشیم.

 

رییس‌جمهور درباره مذاکرات هسته‌ای، با تشکر از مواضع روسیه در اجلاس اخیر ژنو و بیان اشتراکات فراوان در نظرات دو کشور، تاکید کرد: ایران همان‌طور که بارها اعلام کرده است کلیه فعالیت‌های هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز و زیر نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده است.

 

وی افزود: در مذاکرات اخیر پیشرفت‌های خوبی حاصل شده بود ولی باید همه به این نکته توجه داشته باشند که زیاده‌خواهی‌ها، می‌تواند مسیر توافق برد- برد را با دشواری‌هایی روبه‌رو کند. به نظر ما نباید شرایطی ایجاد شود که در اراده طرفین برای حصول توافق و رسیدن به نتیجه مرضی‌الطرفین خللی پدید آید.

 

روحانی درباره وضعیت منطقه و سوریه نیز گفت: ما تلاش خواهیم کرد تحولات اخیر را برای همسایگان‌مان در منطقه تبیین کرده و نشان دهیم که ایران به دنبال صلح‌جویانه‌ترین روابط در منطقه و با همسایگان است.

 

رییس‌جمهور همچنین تصریح کرد: ایران و روسیه در موضوع سوریه اشتراک نظرهای زیادی با هم دارند و خوشبختانه همه کشورهای تأثیرگذار به این نتیجه رسیده‌اند که دیگر جنگ راه حل این بحران نیست و همه پذیرفته‌اند که گروه‌های تروریستی بیشترین خطر برای منطقه هستند که متأسفانه در داخل سوریه جنایات ضد انسانی خطرناکی انجام داده و می‌دهند. ما می‌توانیم دیدگاه‌های مثبت خود را در صورتی که شرایط لازم ایجاد شود، در اجلاس ژنو 2 به توافقات مهم تبدیل کنیم. البته حضور ما در این اجلاس بدون پیش‌شرط امکان‌پذیر خواهد بود.

 

بر اساس این گزارش، در این مکالمه تلفنی، رییس‌جمهور روسیه نیز با اشاره به تحولات مثبت روابط دو کشور و بیان اراده خویش برای تحکیم روابط درازمدت و صمیمانه ایران و روسیه، اقدامات مورد نظر برای توسعه روابط در آینده نزدیک را مطرح و از همکاری‌های متقابل ابراز خرسندی کرد.

 

پوتین در زمینه مذاکرات هسته‌ای در ژنو نیز گفت: در ژنو توافق بسیار نزدیک بود و ایران هم همکاری بسیار خوبی داشت که می‌توانست به نتیجه مطلوبی منجر شود ولی متأسفانه همانطور که می‌دانید با مسأله‌ای که پیش آمد، توافق به تعویق افتاد. روسیه برای موفقیت این مذاکرات که در پس آن، اراده جدی طرفین وجود دارد، به تلاش‌های خود ادامه خواهد داد.

 

رییس‌جمهور روسیه در زمینه تحولات سوریه و اجلاس ژنو 2 نیز با ذکر نتایج مثبت و مفید حضور ایران، به تبیین آخرین وضعیت منطقه پرداخت.

 

انتهای پیام

 

توییت بینا

9:47 (۸ ماه قبل) ۱

رشد انفجاری بیت کوین همچنان ادامه دارد

9:42 (۸ ماه قبل) ۲

ادامه همدستی ۱۳ ماهه آمریکا در نسل‌کشی غزه

9:32 (۸ ماه قبل) ۳

اولین سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان

12:08 (۱۰ ماه قبل) ۴

تابستان ۲۰۲۴ گرم‌ترین تابستان تاریخ شد

11:02 (۱۰ ماه قبل) ۵

والیبال نشسته مردان ایران، با اقتدار قهرمان پاراالمپیک شد

11:15 (۱۰ ماه قبل) ۶

٢۶ بازیکن به تیم ملی فوتبال ایران دعوت شدند

11:00 (۱۰ ماه قبل) ۷

سهم مدارس دولتی در نفرات برتر کنکور فقط ۷ درصد

10:59 (۱۰ ماه قبل) ۸

ترافیک سنگین در محورهای هراز، چالوس و آزادراه تهران- شمال

10:57 (۱۰ ماه قبل) ۹

بازداشت عامل تهدید بازیگر مطرح زن به انتشار تصاویر خصوصی‌اش در اینستاگرام

12:08 (۱۱ ماه قبل) ۱۰

۸۰ هزار معلم جدید از مهر امسال به جمع معلمان اضافه می‌شوند

12:01 (۱۱ ماه قبل) ۱۱

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت شد

12:00 (۱۱ ماه قبل) ۱۲

الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت شد

11:58 (۱۱ ماه قبل) ۱۳

سردار مؤمنی جانشین فرماندهی کل نیروهای مسلح در نیروی انتظامی شد

10:06 (۱۱ ماه قبل) ۱۴

عراقچی، وزیر خارجه:گفتم برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست

9:42 (۱۱ ماه قبل) ۱۵

اشتغال نود درصد دانش آموختگان دانشگاه ها در مشاغل غیرمرتبط

9:40 (۱۱ ماه قبل) ۱۶

نرخ بهره بین بانکی به بالاترین رقم خود رسید

12:48 (۱۱ ماه قبل) ۱۷

دستگیری ۱۹۳ شرور و اراذل و اوباش در ۷۲ ساعت گذشته

12:47 (۱۱ ماه قبل) ۱۸

سرعت طوفان در سیستان به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید

12:47 (۱۱ ماه قبل) ۱۹

مومنی: باید ورود اتباع به کشورمان متوقف شود

14:33 (۱۱ ماه قبل) ۲۰

جهانگیری: نباید پزشکیان را تنها گذاشت

پربازدیدها

آخرین عناوین