یک متخصص رادیولوژی گفت: درآمد پیکره اصلی جامعه پزشکی کشور که بخش بزرگی از آن را پزشکان جوان تشکیل می دهند در قیاس با کشورهای همسایه یک دهم هم نیست.
به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز ، دکتر خاطره سورتجی درگفت وگو با ایلنا با بیان این مطلب گفت: میزان تعرفه های پزشکی در کشورهای همسایه و ورود روزانه خیل بیماران از کشورهای همسایه به منظور دریافت خدمات پزشکی و درمانی ارزان در ایران گویای این حقیقت است که خدمات و تعرفه های پزشکی در ایران ارزانتر از کشورهای همسایه است.
به گفته وی اکنون سطح و کیفیت خدمات پزشکی در ایران در حدی است که هموطنان از امریکا و کانادا به علت ارزان بودن آن روانه ایران می شوند.
یک متخصص رادیولوژی خاطرنشان کرد: عموم جامعه پزشکی با تعرفه های غیر واقعی کنار آمده اند، چیزی که در بسیاری از مراکز پر هزینه مانند مراکز تشخیصی و آزمایشگاهی می تواند باعث ورشکستگی آنها می شود.
وی با اشاره به اینکه معدودی از پزشکان گاهی به دلیل غیر واقعی بودن تعرفه ها مبلغی را فراتر از تعرفه مصوب به عنوان تنها راه حل از بیمار دریافت می کنند که به هیچ وجه راه حل درستی نیست، افزود:متاسفانه به رغم اینکه اکثریت پزشکان همان تعرفه غیرواقعی را رعایت می کنند، اما اقدام بخش اندکی از پزشکان آن چنان انعکاس وسیعی می یابد که زحمات و مظلومیت اکثریت پزشکان در سایه قرار می گیرد.
سورتجی تاکیدکرد: به طورحتم راه حل صحیح افزایش نرخ تعرفه قانونی و ایجاد یک سیستم بیمه قدرتمند و خدمتگزار است.
وی درادامه به ابراز انتقاد ازبرخی موضع گیری ها مبنی بر تفاوت دریافتی چندین برابری پزشکان نسبت به پرستاران پرداخت وافزود: این موضوع عمومیت ندارد و صحیح نیست، چرا که درصد کمی از پزشکان و اغلب در تهران، درآمد بالا و البته نه در این حد غلوآمیز دارند.
سورتجی تصریح کرد: همچنین بسیاری از آن مواردی که به عنوان «دریافتی بالای پزشکان» نام برده می شود ناشی از سرمایه گذاری برخی از پزشکان در تاسیس بخشهای بیمارستانی یا تجهیز آنها و همچنین خرید سهام بیمارستان است وسرمایه گذاری با حرکت در امتداد قانون، حق طبیعی همه مردم هست و اگر این سرمایه گذاری در بخش سلامت باشد با توجه به ریسک آن و ضرر و زیان محتمل در این بخش و بودجه پایین بخش سلامت، یک امر مبارک است و باید مورد تشویق واقع شود.
وی چاره مشکلات موجود در حقوق و مزایای پرستاران را سطح بندی خدمات و تعرفه گذاری برای خدمات پرستاری دانست وافزود: البته این اقدام نیازمند رفع مشکلات بودجه ای نظام سلامت و بیمه ها است.
وی یادآورشد: پزشکان در دوره طرح عمومی و در دوره دستیاری تخصص و بعضا در دوره طرح متخصصین، حقوق کمتری از پرستاران استخدامی دریافت می کنند. با احتساب حداقل دو سال خدمت دوره عمومی، حداقل یک سال آمادگی برای امتحان دستیاری سپس چهارسال (برخی رشته ها پنج الی شش سال) دوره دستیاری تخصص و در نهایت مجددا دو تا چهار سال خدمت دولتی، متخصصین مجموعا ١٦ سال را طی می کنند تا در سن ٣٤ سالگی وارد کار حرفه ای در مطب شوند.
سورتجی با تاکید براینکه اگرچه مسئولیت پزشکان به دلیل سطوح اقدامات درمانی، مداخله ای و تشخیصی و مرتبه علمی چند برابر سنگین تر است، اما این امر منکر اهمیت کار پرستاران نیست، افزود: همچنین هیچ فرد منصفی با ترمیم حقوق پرستاران عزیز مخالف نیست. اما حتی اگر حقوق مکفی به همه تعلق بگیرد باز هم مقایسه مشاغل از نظر میزان حقوق، ایجاد نارضایتی خواهد کرد و لذا شرایط متفاوت مشاغل ایجاب می کند که هر رده شغلی را با استانداردهای خودش مقایسه کرد.
وی باتاکیدبراینکه شرایط پرستاران باید با استاندارد جهانی مقایسه شود نه با پزشکان، افزود: درآمد نامتناسب با ساعات کار در بیمارستان و آینده شغلی مبهم نگرانی بسیاری از پرستاران جوان است. این در حالیست که در بسیاری از بیمارستانها نسبت تعداد بیمار به پرستار هنوز استاندارد نیست و نیاز به استخدام نیروهای جوان و با انگیزه وجود دارد.
سورتجی درخاتمه ابرازامیدواری کرد مشکلات جامعه پزشکی و پرستاری و بیش از آن عموم مردم با درایت مسئولان حیطه سیاست گذاری نظام سلامت، با اصلاح تعرفه های غیر واقعی و ایجاد یک نظام بیمه گر ثروتمند، قوی و پاسخگو حل شود.