امروز: جمعه، ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۲۶ Friday, 19 April 2024

در ظروف خش‌دار پخت و پز نکنید!

در ظروف خش‌دار پخت و پز نکنید!

یک کارشناس تغذیه گفت: کسانی ‌که از ظروف خش‌دار و نامناسب برای پخت و پز استفاده می‌کنند ممکن است دچار مسمومیت با آلومینیوم و سرب شوند چرا که مقدار زیاد این مواد در سیستم مغزی، عصبی انسان را مستعد ابتلا به بیماری‌های مانند آلزایمر و پارکینسون می‌کند.

 

به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز ، فتانه کاوری‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد اهمیت تغذیه صحیح در افزایش قدرت حافظه اظهار کرد: قسمت عمده مغز در دوران جنینی توسط اسیدهای چرب امگا 3 شکل می‌گیرد که این اسیدهای چرب نقش بسیار مهمی در تقویت حافظه و ضریب هوشی افراد دارد.

 

وی ادامه داد: اگر تغذیه مادر هنگام بارداری و بخصوص در سه ماهه‌ اول مناسب باشد و به مقدار کافی از منابع امگا 3 مانند ماهی، گردو، سبزی‌های برگ تیره استفاده کنند فرزند آنها در آینده از ضریب هوش و حافظه‌ خوبی برخوردار است.

 

وی با بیان این که علاوه بر اهمیت تغذیه در دوران جنینی، دو سال اول زندگی نیز مهم و تاثیرگذار است، تصریح کرد: در این دوره باید مصرف مقدار کافی آهن مورد توجه قرار گیرد به این دلیل کودکانی که در سال اول زندگی قطره آهن مصرف نکنند دچار کم‌خونی و فقر آهن خواهند شد و یقیناً در انجام کارهای ذهنی و یادگیری در زمان تحصیل با مشکل روبرو می‌شوند.

 

کاوری‌زاده ادامه داد: کمبود یا زیاد بودن آهن می‌تواند تاثیرات نامطلوبی بر روی حافظه‌ افراد داشته باشد چرا که وجود فلز سرب و آلومینیوم به نحوی دشمن حافظه و عاملی برای بروز بیماری آلزایمر است.

 

این کارشناس افزود: افرادی که در معرض سرب (هوای آلوده) قرار دارند و همچنین کسانی ‌که از ظروف خش‌دار و نامناسب برای پخت و پز استفاده می‌کنند ممکن است دچار مسمومیت با آلومینیوم و سرب شوند چرا که مقدار زیاد این مواد در سیستم مغزی، عصبی انسان را مستعد ابتلا به بیماری‌های مانند آلزایمر و پارکینسون می‌کند.

 

وی در مورد تقویت حافظه خاطرنشان کرد: مصرف بیشتر از میوه‌ها و سبزی‌های رنگی امکان بهبود حافظه را بالا می‌برد به این علت که مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان بوده و مصرف آن در پیشگیری از بروز اختلالات حافظه موثر است بنابراین توصیه می‌شود مصرف مواد حاوی آنتی‌اکسیدان مانند توت فرنگی، گوجه فرنگی، هندوانه، گریب فروت، توت قرمز، مرکبات، زیتون، ماهی، آجیل، هویج و… در رژیم غذایی گنجانده شود.

 

کاوری‌زاده با تاکید بر این که گرسنگی بیشتر از هشت ساعت، نقش موثری در کاهش قدرت حافظه خواهد داشت، تصریح کرد: در مدت زمانی که فرد مشغول کارهای ذهنی است هر 30 تا 45 دقیقه یکبار برای تنظیم قندخون، به مقدار کم از مواد غذایی مناسب استفاده کند.

 

انتهای پیام

 

توییت بینا

10:34 (۶ ماه قبل) ۱

کشف محموله ۸۷۶ کیلوگرمی مواد مخدر در مرز بازرگان

10:33 (۶ ماه قبل) ۲

پیامک‌ ثبت‌نام واریز سود سهام عدالت جعلی است

10:33 (۶ ماه قبل) ۳

ورود ۲۵هزار معلم جدید به مدارس از ابتدای آبان

10:32 (۶ ماه قبل) ۴

توربین نیروگاه برق خرمشهر را دزدها برده اند

11:55 (۱۰ ماه قبل) ۵

ایران هیچ اغراقی در توان موشکی خود نمی کند

11:53 (۱۰ ماه قبل) ۶

درخواست مجلس از وزیر صمت برای ابطال انتخابات غیرقانونی اتاق بازرگانی

11:53 (۱۰ ماه قبل) ۷

اخطار شورای رقابت به خودروسازان گران‌فروش

16:29 (۱۰ ماه قبل) ۸

رهبر انقلاب: توافق اشکالی ندارد اما زیرساخت‌های صنعت هسته‌ای نباید دست بخورد

16:28 (۱۰ ماه قبل) ۹

دستگیری اعضای باند اسکیمر در ارومیه

14:15 (۱۱ ماه قبل) ۱۰

کارکنان یک بانک ۱۱ بار وام قرض الحسنه دریافت کردند

14:15 (۱۱ ماه قبل) ۱۱

قرعه‌کشی مرحله دوم فروش خودرو امروز انجام می‌شود

15:12 (۱۱ ماه قبل) ۱۲

سلطان عمان وارد تهران شد

17:03 (۱۱ ماه قبل) ۱۳

رئیس‌جمهور سه قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد

16:59 (۱۱ ماه قبل) ۱۴

ترکیه: ۹۶ کیلومتر از دیوار مرزی با ایران تکمیل شد

16:58 (۱۱ ماه قبل) ۱۵

نیروهای طالبان اقدام به تیراندازی به پاسگاه ساسولی کردند

16:57 (۱۱ ماه قبل) ۱۶

بازنشستگان برای وام ۳۰میلیونی نیاز به ثبت‌نام مجدد ندارند

16:56 (۱۱ ماه قبل) ۱۷

ثبت‌نام در سامانه یکپارچه خودرو به ۱ میلیون نفر رسید

9:22 (۱۱ ماه قبل) ۱۸

کرایۀ حمل کالا ۳۰ درصد افزایش یافت

9:19 (۱۱ ماه قبل) ۱۹

تروریست ها ۵ مرزبان را در سراوان شهید کردند

8:32 (۱۱ ماه قبل) ۲۰

تمامی کارت های ملی تا سال ۱۴۰۵ اعتبار خواهند داشت

پربازدیدها

آخرین عناوین