امروز: یکشنبه، ۱۷ آبان ۱۴۰۵ ساعت ۰۳:۲۰ Sunday, 8 November 2026

راز بی‌اعتنایی روسیه به تحریم‌های اروپا

راز بی‌اعتنایی روسیه به تحریم‌های اروپا

بهشت‌های مالیاتی اروپایی که شرکت‌های روسی میلیاردها دلار از دارایی‌هایشان را به آنها منتقل کرده‌اند، ممکن است کلید اصلی را برای تحت فشار قرار دادن روسیه برای عقب کشیدن از اوکراین در دست داشته باشند.

 

به گزارش سایت تحلیلی خبری بینانیوز به نقل از ایسنا ، بزرگ‌ترین شرکت‌های نفت، گاز، معدنی و خرده فروشی از جمله شرکت‌هایی که توسط میلیاردرهای نزدیک به ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه اداره می‌شوند، به منظور اجتناب از پرداخت مالیات و فرار سرمایه، میلیاردها دلار از دارایی‌هایشان را به هلند و کشورهای اروپایی دیگر مانند لوکزامبورگ، قبرس، سوییس و ایرلند منتقل کرده‌اند. این شرکت‌ها شامل روسنفت، گازپروم و گروه گانور هستند که یکی از نزدیکان پوتین از جمله پایه گذاران آن بوده و اکنون تحت تحریم آمریکا قرار دارد.

 

در نتیجه بهشت‌های مالیاتی اروپایی ممکن است کلید تحت فشار قرار دادن روسیه برای عقب کشیدن از اوکراین را در اختیار داشته باشند. استفاده گسترده بازرگانان ثروتمند روسیه از زیرمجموعه‌های خارجی، دارایی‌های آنها را نسبت به تحریم‌ها آسیب پذیر می‌کند اما این آسیب پذیری در صورتی قابل بهره برداری خواهد بود که این کشورها کمک کنند در صورتیکه این کشورها از نظر اقتصادی به فرار سرمایه روسی متکی بوده و به طور سنتی از سرمایه گذاران در برابر قوانین خارجی حمایت می‌کنند.

 

دارایی‌های روسی در این کشورها قابل بلوکه شدن است اما سوال این است که سوییس، هلند و لوکزامبورگ آماده انجام چنین کاری هستند؟ هلند، قبرس، لوکزامبورگ و ایرلند در اتحادیه اروپا عضویت دارند و باید از مجازات‌های این بلوک علیه روسیه پیروی کنند با اینهمه این کشورها بعید است تدابیر شدیدتر و یکجانبه مشابه آمریکا را در پیش بگیرند. از سوی دیگر سوییس در اتحادیه اروپا نیست.

 

بسیاری از کشورهای اروپایی در مورد مقابله با روسیه سردرگم هستند زیرا این کشور بیشتر نفت و گاز مورد نیازشان را تامین می‌کند و همچنین منبع قابل توجه سرمایه گذاری در دارایی‌هایی مانند املاک لندن است. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان دوم مه اظهار کرد آماده حمایت از تحریم‌ها علیه روسیه در صورت مداخله این کشور در انتخابات ریاست جمهوری 25 مه اوکراین است.

 

آمریکا در واکنش به الحاق منطقه کریمه اوکراین به روسیه، تاکنون چهار دور تحریم علیه افراد و شرکت‌های روسی اعلام کرده است. این کشور هفته گذشته ایگور سچین، مدیرعامل روسنفت – بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت روسیه – را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد. شرکت وی که در لیست سیاه تحریم‌ها قرار ندارد، میلیاردها دلار دارایی در لوکزامبورگ دارد. این شرکت همچنین از واحدهایی در قبرس، ایرلند، سوییس و هلند استفاده کرده است. تنها زیرمجموعه ایرلندی روسنفت بیش از دو میلیارد دلار درآمد ناخالص در سال 2012 داشته است.

 

همچنین گنادی تیمچنکو، یکی از بنیانگذاران شرکت بازرگانی نفتی گانور نیز به دلیل قرار داشتن در حلقه دوستان پوتین، تحت تحریم‌های آمریکا قرار گرفته است. این شرکت بیشتر فروش خود را از طریق زیرمجموعه هلندی اش هدایت می‌کند که از طریق یک شعبه در ژنو فعالیت می‌کند. به لطف حکم مقامات مالیاتی هلند، این زیرمجموعه توانسته بیشتر سودش را به شعبه سوییسی خود اختصاص دهد که کمک کرده میزان مالیات جهانی گانور کمتر شود. همچنین اوکراینی‌های نزدیک به پوتین نیز دارایی‌هایشان را در بهشت‌های مالیاتی قرار داده اند.

 

آمریکا علاوه بر شرکت‌ها تاکنون 45 نفر که آنها را جزء حلقه یاران پوتین خوانده، تحریم کرده است. این تحریم‌ها به این معنی است که هر گونه دارایی این شرکت‌ها و افراد در آمریکا مسدود خواهد بود و معامله با آنها برای آمریکایی‌ها قدغن است. غیرآمریکایی‌ها ناچار به رعایت این تحریم‌ها نیستند با اینهمه برخی از بانک‌ها و شرکت‌ها برای اینکه دسترسیشان به بازار آمریکا به خطر نیافتد، تحریم‌های مذکور را دنبال می‌کنند.

 

بر اساس گزارش بلومبرگ، اگرچه تحریم‌های اتحادیه اروپا در برخی موارد با تحریم‌های آمریکایی همپوشانی داشته اما اروپا تاکنون بیشتر به تحریم مقامات دولتی روسیه معطوف شده و با تهیه لیست سیاهی از 70 نفر، ضمن بلوکه کردن دارایی‌های آنها، سفرشان به این منطقه را ممنوع کرده است.

 

به گفته مقامات آمریکایی، تحریم‌هایی که تاکنون اعلام شده‌اند موجب خروج 60 میلیارد دلار سرمایه در سه ماهه اول سال 2014 از روسیه و همچنین سقوط بازار سهام و ارز این کشور شده‌اند اما آمریکایی‌ها در حالی از اثرگذاری تحریم‌ها بر اقتصاد روسیه سخن می‌گویند که مقامات روسی تاثیر این اقدامات را کم اهمیت شمرده‌اند.

 

انتهای پیام

 

توییت بینا

9:47 (۲ سال قبل) ۱

رشد انفجاری بیت کوین همچنان ادامه دارد

9:42 (۲ سال قبل) ۲

ادامه همدستی ۱۳ ماهه آمریکا در نسل‌کشی غزه

9:32 (۲ سال قبل) ۳

اولین سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان

12:08 (۲ سال قبل) ۴

تابستان ۲۰۲۴ گرم‌ترین تابستان تاریخ شد

11:02 (۲ سال قبل) ۵

والیبال نشسته مردان ایران، با اقتدار قهرمان پاراالمپیک شد

11:15 (۲ سال قبل) ۶

٢۶ بازیکن به تیم ملی فوتبال ایران دعوت شدند

11:00 (۲ سال قبل) ۷

سهم مدارس دولتی در نفرات برتر کنکور فقط ۷ درصد

10:59 (۲ سال قبل) ۸

ترافیک سنگین در محورهای هراز، چالوس و آزادراه تهران- شمال

10:57 (۲ سال قبل) ۹

بازداشت عامل تهدید بازیگر مطرح زن به انتشار تصاویر خصوصی‌اش در اینستاگرام

12:08 (۲ سال قبل) ۱۰

۸۰ هزار معلم جدید از مهر امسال به جمع معلمان اضافه می‌شوند

12:01 (۲ سال قبل) ۱۱

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت شد

12:00 (۲ سال قبل) ۱۲

الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت شد

11:58 (۲ سال قبل) ۱۳

سردار مؤمنی جانشین فرماندهی کل نیروهای مسلح در نیروی انتظامی شد

10:06 (۲ سال قبل) ۱۴

عراقچی، وزیر خارجه:گفتم برجام به شکل فعلی قابل احیا نیست

9:42 (۲ سال قبل) ۱۵

اشتغال نود درصد دانش آموختگان دانشگاه ها در مشاغل غیرمرتبط

9:40 (۲ سال قبل) ۱۶

نرخ بهره بین بانکی به بالاترین رقم خود رسید

12:48 (۲ سال قبل) ۱۷

دستگیری ۱۹۳ شرور و اراذل و اوباش در ۷۲ ساعت گذشته

12:47 (۲ سال قبل) ۱۸

سرعت طوفان در سیستان به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید

12:47 (۲ سال قبل) ۱۹

مومنی: باید ورود اتباع به کشورمان متوقف شود

14:33 (۲ سال قبل) ۲۰

جهانگیری: نباید پزشکیان را تنها گذاشت

پربازدیدها

آخرین عناوین